به گزارش پارس به نقل از مهر، در طول فعالیت دولت های نهم و دهم شاهد افزایش بی سابقه بهای جهانی طلای سیاه بودیم و حتی در طول مدت هشت سال گذشته تاکنون بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات و فروش نفت نصیب اقتصاد ایران شده است.

بر این اساس دولت نهم و دهم یکی از طرفداران نفت گران در بازارهای جهانی بود به طوری که رستم قاسمی آخرین وزیر نفت دولت دهم، نفت بالای ۱۰۰ دلار را قیمتی منطقی و به اصطلاح کف قیمت بازار عنوان می کرد.

با این وجود وزارت نفت به نمایندگی از دولت یازدهم افزایش قیمت جهانی طلای سیاه را تهدیدی برای ایران می داند و تاکید می کند: در افزایش قیمت جهانی نفت بیش از آنکه ایران سود ببرد رقبا از این شرایط استفاده می کنند.

مطابق با گزارش های رسمی در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی، بهای طلای سیاه در چهار گوشه جهان با افزایش قیمت روبرو شده است به طوری که قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال تا مرز ۱۱۰ دلار گران شده است.

از این رو بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس آمریکا بیش از ۱۰۵ دلار و سبد نفتی اوپک حدود ۱۰۷ دلار و ۵۸ سنت به مشتریان فروخته شده است که تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه به ویژه سوریه، لبنان و مصر مهمترین عامل این افزایش قیمت برای نفت بوده است.

زنگنه: طرفدار قیمت بالای نفت نیستیم

بیژن زنگنه درباره سیاست و موضع وزارت نفت دولت یازدهم در قبال نوسان های قیمت جهانی نفت و به ویژه افزایش بهای این کالا استراتژیک و پرطرفدار به مرز ۱۰۷ تا ۱۱۰ دلار، گفت: افزایش قیمت نفت به این سطح، فرصت و تهدیدی محسوب می شود، از یک سوی فرصتی مناسب برای افزایش درآمدهای ایران خواهد بود.

وزیر نفت، افزود: اما هر زمان که قیمت نفت خیلی بالا رفت، به دلایلی کشور موفق به فروش نفت نشد و هم اکنون نیز که قیمت نفت در سطح بالایی قرار دارد و ایران نمی تواند نفت بفروشیم.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه افزایش قیمت نفت از سوی دیگر تهدیدی برای ایران محسوب می شود، تصریح کرد: زیرا رقبای ایران می توانند با قیمت بالایی نفت را تولید و وارد بازار کنند و برای آنها فرصت خوبی است.

خودکفایی آمریکایی ها با افزایش قیمت نفت

به گزارش مهر، رئیس دوره ای مجمع کشورهای صادرکننده گاز با یادآوری اینکه امروز آمریکا بخش عمده ای از فشار و سرمایه گذاری خود را روی تولید از شیل گس و شیل اویل قرار داده است، بیان کرد: همان گونه که هشت سال پیش نیز گفته بودم، قیمت بالای نفت مورد مخالفت غربی ها و مصرف کنندگان بزرگ نیست و نشان هم دادند که با این قیمت ها تولید از شیل گس و شیل اویل برای آنها اقتصادی شده است.

این مقام مسئول، ادامه داد: تولید نفت و گاز این کشورها به جایی رسید که سال گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که تا سال ٢٠١۶ میلادی آمریکا در زمینه تولید نفت و گاز خودکفا خواهد شد.

به گفته وی حتی اگر آمریکا، در سال ٢٠١۶ میلادی هم نتواند در این زمینه خودکفا شود و چند سال بعد به خودکفایی برسد، به عنوان بزرگ واردکننده و مصرف کننده نفت جهان، در صورتی که واردات انجام ندهد، نه تنها در معادلات بازار انرژی، بلکه در معادلات ژئوپولیتیک جهان و منطقه تغییرات اساسی ایجاد می شود.

زنگنه در باره پیش بینی تغییرات قیمت نفت خام در بازارهای جهانی در سه ماه سوم سال میلادی (٢٠١٣) گفت: هم اکنون پیش بینی خاصی ندارم و بعید می دانم اتفاق عجیبی در این زمینه رخ دهد.