به گزارش پارس به   نقل از مهر، خسرو ارتقایی با تاکید بر ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای مدیریت یکپارچه آب در دوران جدید وزارت نیرو گفت: ایجاد ساختار مناسب برای مدیریت یکپارچه بر منابع آب یکی از نکات کلیدی در تحقق اهداف بخش آب در دوران جدید وزارت نیرو است.

مشاور وزیر نیرو اظهار داشت: نگاهی گذرا به تلاش های بخش آب کشور در سال های اخیر نشان می دهد که اجرای فاز نخست طرح هدفمندی یارانه ها با وجود تمامی مشکلات و کمبودها، تکمیل و بهره برداری از طرح های بزرگ تامین آب کشور و شبکه های آبیاری و زهکشی، تنوع بخشی منابع مالی طرح های بخش آب و فاضلاب از جمله فعالیت های مهم بخش آب بوده است.

وی با اشاره به اینکه تدوین سند چشم انداز در بخش آب کشور و برنامه ریزی استراتژیک در این زمینه یکی از دستاوردهای مهم طی سال های گذشته بوده است تصریح کرد: تشکیل شورای عالی آب کشور و نیز اعتماد و بهره گیری از بدنه تخصصی وزارت نیرو در این بخش حیاتی و مهم، از دیگر اقدامات در بخش آب کشور بود.

ارتقایی سپس به سیاست های کلی نظام در زمینه مدیریت منابع آب کشور که در سال ۱۳۷۹ مورد تایید و ابلاغ مقام معظم رهبری قرار گرفته بود اشاره و بیان داشت: ایجاد نظام جامع مدیریت در کل چرخه آب بر اساس اصول توسعه پایدار و آمایش سرزمین در حوضه های آبریز کشور، ارتقای بهره وری و توجه به ارزش اقتصادی، امنیتی و سیاسی آب در استحصال و عرضه و نگهداری مصرف آن و نیز افزایش میزان استحصال آب و به حداقل رساندن ضایعات طبیعی و غیرطبیعی در کشور از جمله این سیاست ها است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: تدوین برنامه جامع آب به منظور رعایت تناسب در اجرای طرح های سد و آبخیزداری و مهار آب هایی که از کشور خارج می شوند از دیگر سیاست های کلی در بخش آب است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی همچنین سند فرابخشی مدیریت منابع آب را در ۴ بخش ذکر کرد و گفت: افزایش بهره وری آب، حفظ و پایداری کمی و کیفی منابع آب، اصلاح ساختار اقتصاد آب و گسترش آگاهی های عمومی و توسعه فن آوری و تحقیقات چهار بخش شکل دهنده سند فرابخشی آب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با تشریح چالش های اصلی شرکت های آب منطقه ای در کل کشور اظهار داشت: برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی، مصرف بی رویه آب به ویژه در بخش های کشاورزی و شرب با بهره وری بسیار پایین، برداشت و استحصال بی رویه آب از منابع آب های سطحی که تاثیر آن بر روند منفی تغذیه برخی دشت ها و تالاب های کشور مشهود است و البته کاهش شدید روان آب های سطحی را نیز به دنبال دارد؛ از چالش های مهم در بخش آب محسوب می شوند.

به گفته ارتقایی، ورود انواع آلاینده ها به منابع آب سطحی و زیرزمینی و افت کیفیت آب و مدیریت محلی منابع آب بدون توجه به الزامات مدیریت یکپارچه منابع و توسعه پایدار، محدودیت منابع مالی جهت تکمیل طرح های در دست اجرا و نیز نگهداری از تاسیسات موجود، فاصله زیاد بین هزینه تمام شده و فروش آب به مصرف کننده و نیز حجم انباشته بدهی های بسیاری از شرکت و در نهایت نبود بسته مناسب برای ایجاد جذابیت های مورد نیاز جهت توسعه مشارکت بخش خصوصی در حوزه مختلف آب از جمله چالش های این بخش مهم و حیاتی در کشور است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه راهکارهای عملی برای برون رفت از وضعیت موجود در برنامه وزیر نیرو به مجلس ارائه شده است ابراز امیدواری کرد: با همدلی و تلاش مجموعه مدیران و کارشناسان متخصص، اجرای دقیق این برنامه ها در دستور کار قرار گرفته تا عمده مشکلات موجود در بخش آب کشور برطرف شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران خاطر نشان کرد: یکی از ضروریات امروز بخش آب کشور، هماهنگی تنگاتنگ بین بخش های مختلف مصرف کننده آب همچون کشاورزی، صنعت و غیره است تا از منابع آبی موجود در کشور بهینه استفاده شود.

ارتقایی افزود: ایجاد ساختار مناسب برای مدیریت یکپارچه بر منابع آب باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و همچنین هماهنگی هرچه بیشتر با دستگاه های حاکمیتی می تواند جلوی آلودگی منابع آب را بگیرد. استقرار ساختار مناسب به منظور جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های بزرگ منابع آبی کشور باید در اولویت اجرایی مدیریت بخش آب قرار گیرد تا این حوزه مهم و حساس با تلاش همه متخصصان به شکل مطلوبی اداره شود.