کدام کشورها بیشترین سرمایه خارجی را جذب کردهاند؟
جذب سرمایه خارجی از مواردی است که تاثیر بسزایی در شکوفایی اقتصادی کشورهای مختلف دارد؛ پروژههایی که انجام آنها نه تنها برای سرمایهگذار خارجی که در اصل برای کشوری که توانایی جذب این سرمایه را دارد مفید خواهد بود.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، « فوربس» به تازگی مطلبی را منتشر کرده است که در آن به کشورهایی پرداخته است که کمپانی های بزرگ خارجی در سال ۲۰۱۳ میلادی علاقه مندی بیشتری برای سرمایه گذاری در آن کشورها دارند.
نویسنده این مطلب برای رسیدن به نام کشورهای این فهرست از آمارهایی استفاده کرده است که سازمان ملل متحد به تازگی منتشر کرده است.
نکته جالب توجه این است که سرمایه خارجی بیشتر به سمت اقتصادهای در حال ظهور روان است تا به سمت کشورهای پیشرفته. اگر دوست دارید با این کشورها آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.
آمریکا
اگرچه اقتصاد آمریکا چندی است گرفتار بحران های متعددی است و این شرایط اعتراض های پرسروصدایی را نیز در این کشور به بار آورده است، با این حال باز هم توانسته است درصدر این فهرست قرار بگیرد. آمارهای منتشر شده نشان می دهد که این کشور توانسته بالغ بر ۱۶۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی را در سال۲۰۱۳ میلادی جذب کند. ایالات متحده با جذب چنین مبلغی توانسته به رکوردی بی نظیر در کسب سرمایه خارجی دست یابد.
چین
چشم بادامی ها مدت هاست که عزم خود را جزم کرده اند تا بازارهای جهانی را به سیطره خود درآورند. آنهابا وجود چشم های نه چندان درشت شان به شدت تیزبین هستند و هرجایی حضور دارند تا نیازهای بازار را کشف کنند. اگرچه آنها اغلب با اجناس بی کیفیتی که به بازار فرستاده اند، بسیاری از مردم جهان را نسبت به خود دچار تردید کرده اند، اما این کشور توانسته بالغ بر ۱۲۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند و در رده دوم این فهرست قرار بگیرد.
هنگ کنگ
این کشور در سال گذشته میلادی در رده چهارم قرار داشت اما جذب ۷۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی باعث شده است که با یک رده صعود در فهرست امسال در رده سوم قرار بگیرد. هنگ کنگ پیشرفت های اقتصادی چشمگیری داشته است به نحوی که بورس اوراق بهادار این کشور پس از بورس اوراق بهادار توکیو و بورس اوراق بهادار شانگهای، سومین بازار بزرگ بورس در آسیا، از لحاظ ارزش بازار است.
برزیل
نفت و منابع طبیعی همچنان به عنوان مهم ترین عامل جذب سرمایه خارجی در برزیل شناخته می شود. برزیل در سال جاری میلادی ۶۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده و همین عامل باعث شده است که از رتبه پنجم سال گذشته خود، نقل مکان کند و در رده چهارم قرار بگیرد. اقتصاد برزیل به دلیل برخورداری از بخش های روبه رشد کشاورزی، معادن، تولیدات صنعتی و خدمات، دارای بالاترین جایگاه در میان کشورهای آمریکای جنوبی است.
بریتانیا
بیشترین رشد در بین کشورهای این فهرست را باید به نام بریتانیا ثبت کرد. این کشور که پیش از این در رده دهم قرار داشت توانسته است در رده بندی جدید حسابی خود را بالا بکشد. بریتانیا در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶۲ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده است. تولید ناخالص داخلی بریتانیا در سه ماهه اول سال جاری بر خلاف انتظارات ۰/۳ درصد رشد داشته است. این در حالی است که این رقم در سه ماهه آخر سال گذشته ۰/۳ درصد با افت مواجه بوده است.
استرالیا
این کشور نیز جزو اقتصادهای درحال توسعه محسوب می شود. با این حال استرالیا در سال گذشته میلادی کمی باافت سرمایه گذاری خارجی روبه رو شده و نتوانسته همچون قبل در این زمینه موفق باشد. با این حال استرالیا توانسته ۵۷ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند. اقتصاد این کشور در سه ماه اول سال ۲۰۱۲ در بین کشورهای پیشرفته جهان دارای بالاترین رشد بوده است. رشد تولید ناخالص داخلی سالانه استرالیا، ۲/۳ درصد بوده است.
سنگاپور
سنگاپور سال گذشته میلادی نیز توانسته بود در این فهرست در همین رده قرار بگیرد. سنگاپوری ها توانسته اند بالغ بر ۵۷ میلیارد دلار سرمایه خارجی را جذب کشور خودشان کنند. این کشور همچنین صادرات خود را به میزان زیادی افزایش داده است. میزان زیادی از این افزایش صادرات در صدور کالاهای الکترونیک و تجهیزات پزشکی ثبت شده است. بخش های اقتصادی خدماتی سنگاپور نیز رشد قابل ملاحظه ای داشته اند.
روسیه
کمپانی های چینی که در زمینه منابع طبیعی فعالیت می کنند و شرکت های سرمایه گذاری اروپایی بیشترین سرمایه خارجی را به روسیه سرازیر کرد ه اند. روسیه در سال ۲۰۱۲ میلادی توانسته است بالغ بر ۵۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند. برخی کارشناسان معتقدند باوجود افزایش شدید تمایل سرمایه گذاران خارجی به حضور در بازار روسیه، اقتصاد این کشور به واسطه اتکای بیش از حد به سرمایه گذاران داخلی، آینده چندان روشنی ندارد.
ارسال نظر