به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، در همین حال روز گذشته بر قیمت سکه و طلا در بازار تهران نیز افزوده شد. این در حالی است که بهای دلار که پس از افزایش شنبه گذشته (۱۲ مرداد) ، روزهای آرامی را می گذراند، در روزهای ابتدایی هفته جاری، به دلیل تعطیلی شنبه و نیمه تعطیلی روز یکشنبه، ثبات قیمت را تجربه کرد و با همان قیمت پنج شنبه گذشته معامله شد؛ اما دیروز همزمان با صعود قیمت در بازارهای موازی، بر قیمت دلار بازار آزاد نیز افزوده شد.

بازار قراردادهای آتی سکه طلا که در آغاز هفته کاری خود افزایش محدود قیمت در تمام سررسیدها را به خود دیده بود، روز دوشنبه نیز به همین روند ادامه داد. این در حالی بود که روز گذشته تابلوی معاملات آتی میزبان سررسید آذرماه بود که چند روز زودتر از موعد همیشگی وارد بازار آتی شده است. روز گذشته تنها سررسیدی که در کنار افزایش کمتر از یک درصدی قیمت ها، کاهش قیمت را هم تجربه کرد، همین سررسید آذرماه بود. (سررسید آبان ماه همچون روز یکشنبه، توانست بیشترین افزایش قیمت را بگیرد) . در این روز همچنین حجم و ارزش معاملات سکه سررسید آبان ماه، همچنان بیشترین میزان در بین تمام سررسیدها را به خود اختصاص داد. روزهای پیش رو تا خروج سکه مردادماه از بازار، فرصت مناسبی برای تغییر موقعیت معامله گران و سرمایه گذاری در سررسیدهای دورتر است.


این روزها در کنار آرامش نسبی بازارهای پولی که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و به دلیل امیدواری به روزهای آینده در بین فعالان اقتصادی شکل گرفته است، بانک ها همچنان به دنبال جذب سرمایه های سرگردان بازارها هستند که به دنبال افت قیمت ها، در یکی دو ماه اخیر آزاد شد، اما نرخ سود بانکی که در سال های ابتدایی دولت نهم به صورت دستوری کاهش پیدا کرد، تا پایان کار دولت دهم همچنان پایین است.
در حالی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند نرخ سود بانکی باید متناسب با نرخ تورم تغییر کند تا میل به سپرده گذاری در میان مردم کاهش نیابد، اما در روزهای اخیر که وزیر پیشنهادی اقتصادی دولت یازدهم، سخن از کاهش نرخ تورم به جای کاستن از نرخ سود سپرده ها می زند، برخی بر این باورند که احتمال تغییراتی در نرخ سود سپرده های بانکی وجود دارد. به هر روی باید دید سیاست های پولی دولت جدید از جمله تصمیم گیری ها در مورد افزایش یا ثبات نرخ سود سپرده های بانکی، چه تاثیری بر بازار طلا و سکه خواهد داشت.