به گزارش پارس به نقل از مهر، نرخ بیکاری و وضعیت ۳۹۷ شهرستان کشور که بر اساس آخرین سرشماری کشور در سال ۹۰ از سوی مرکز آمار ایران انجام شده است، از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آمارهای جنجال برانگیز عملکرد ۸ ساله دولت ارائه شد.

بشاگرد؛ بیکارترین شهر کشور

بررسی آمارهای مربوط به ۳۹۷ شهرستان کشور نشان می دهد که نرخ بیکاری در شهرستان بشاگرد به میزان ۵۳.۲ درصد و بالاترین نرخ بیکاری کشور است. همچنین شهر جوانرود با ۴۶.۹ درصد و سراوان در استان سیستان و بلوچستان با ۴۴.۸ درصد به ترتیب دومین و سومین شهر با نرخ بیکاری بالا در کشور است.

۲۰ شهر اول بیکار

مسجد سلیمان با ۴۳.۴ درصد، ایرانشهر ۴۳.۲، زابل ۴۳ درصد، سیب و سوران با ۳۸.۸ درصد، باوی با ۳۷.۷ درصد، هیرمند با ۳۷.۳، دشت آزادگان ۳۶، زهک با ۳۵.۹ درصد، شادگان با ۳۵.۹ درصد، اندیمشک با ۳۴.۲ و خرامه با ۳۱.۸ درصد جزو ۲۰ شهر بیکار اول کشور محسوب می شوند. مریوان با ۳۰.۶ درصد، سرپل ذهاب ۳۰.۴، اندیکا ۳۰.۳، پاوه ۳۰.۲ درصد، خرمشهر با ۳۰.۲ و سرباز با ۳۰ درصد در گروه ۲۰ شهر اول بیکار کشور قرار دارند.

۲۰ شهر دارای بهترین وضعیت بیکاری

در بین ۳۹۷ شهر کشور، نرخ بیکاری در ۲۰ شهر کشور کمترین میزان در بین تمام شهرهای کشور است. بر اساس آمار ارائه شده، نرخ بیکاری در مه ولات ۴.۸ درصد، بستان آباد ۴.۸، ایجرود، شبستر و خنداب ۴.۷ درصد، بشرویه ۴.۶ درصد و تیران و کرون نیز ۴.۵ درصد است.

همچنین نرخ بیکاری در شهر انار ۴.۵ درصد، خداآفرین ۴.۳ درصد، آران و بیدگل و ماهنشان ۴.۲ درصد، طارم ۴، جوین و سربیشه ۳.۹ درصد، کنگان ۳.۸، بجستان ۳.۶ درصد، خوشاب ۳، خور و بیابانک ۲.۷ درصد، خلیل آباد ۲.۵ درصد، سرایان ۲.۲ و ابوموسی ۱.۲ درصد است.

وضعیت بیکاری در مراکز استان ها

در میان شهرستان های کشور، نرخ بیکاری در برخی از مراکز استان ها نیز جالب توجه است. نرخ بیکاری در خرم آباد ۲۹ درصد، زاهدان ۲۵.۵ درصد، رشت ۱۶.۶، کرج ۱۷.۱ درصد، شیراز ۱۷.۹، بندرعباس ۱۵.۵ شهرکرد ۱۵.۴ درصد، اصفهان ۱۴، کرمان ۱۴.۳، اراک ۱۵.۴، تهران ۱۳.۵ و زنجان نیز ۱۳.۲ درصد است. بر پایه این گزارش، نرخ بیکاری در قزوین ۱۳.۲ درصد، ساری ۱۲.۸، مشهد ۱۰.۸، کرمانشاه ۲۳.۸ درصد و در شهر اردبیل نیز ۱۴.۷ درصد اعلام شد.

فاصله نرخ بیکاری در شهرها ۴۸.۸ درصد

به صورت کلی، برررسی ها نشان می دهد در حال حاضر فاصله نرخ بیکاری در بیکارترین شهر کشور به میزان ۵۳.۲ درصد با ابوموسی با نرخ بیکاری ۱.۲ درصد به میزان ۴۸.۸ درصد است.
فاصله حدود ۴۹ درصئدی نرخ بیکاری در شهرهای کشور نشان دهنده توزیع نامتوازن فرصت ها در کشور از سویی و توسعه نیافتگی مناطقی از کشور به لحاظ بهره مندی از صنعت، کارخانجات و تولید است.

۲۵ شهر زیر ۵ درصد و ۲۸۱ شهر بالای ۱۰ درصد بیکاری

۲۸۱ شهر از مجموع ۳۹۷ شهر کشور دارای نرخ بیکاری دو رقمی و بالای ۱۰ درصد است و تعداد شهرهای با نرخ بیکاری تک رقمی ۱۱۶ شهر است. همچنین تعداد شهرهای دارای نرخ بیکاری زیر ۵ درصد که نشان دهنده وضعیت مناسب آن شهرها به لحاظ وجود فرصت های شغلی برای کارجویان است تنها ۲۵ شهر کشور اعلام شد.