به گزارش پارس ، عباسعلی نورا عضو هیات علمی رشته اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده دوره های پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی در گفت وگو بافارس، در پاسخ به این پرسش که ویژگی دولت و کابینه ای که می خواهد در پاسخ به « حماسه سیاسی» ملت ایران، بر مشکلات اقتصادی کشور فائق آید و راه « پیشرفت و عدالت» را با موفقیت بپیماید، چیست، اظهار داشت: برای یافتن این ویژگی ها باید بررسی کنیم که کشور با چه نوع چالش هایی مواجه بوده، زیرا همین چالش ها و وعده ها در خصوص رفع آن سبب شده که مردم به کاندیدایی رای دهند، بنابراین باید دولت منتخب در جهت رفع این چالش ها گام بردارد.

وی با اشاره به برخی از این چالش ها در ادامه افزود: از عمده ترین و مهمترین این چالش ها کاهش رفاه عمومی مردم به دلیل کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید و افزایش بی رویه قیمت ها است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اشتغال و بیکاری در جامعه چالش مهم دیگری است که دولت باید به آن توجه داشته باشد و این معضل با حمایت از تولید قابل حل است.

نورا گفت: بخش کشاورزی هم با چالش های عمده ای روبروست و باید به این بخش توجه بیشتری شود، زیرا تأمین ارزاق عمومی مردم از طریق این بخش امکان پذیر است.

وی در ادامه بیان داشت: در کنار توجه به این مسائل و رفع چالش های بخش های تولید و کشاورزی، آن چه که باید دولت بیش از همه به آن اهمیت دهد، از بین بردن رفاقت بازی برای سپردن مسئولیت به اشخاص است.

* دادن مسئولیت به افراد براساس رفاقت و جناح بازی هدر دادن نیروی انسانی است

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: جامعه و مردم از این رفاقت بازی که بعضا در دولت ها مشاهده می شود، خسته شده اند زیرا ملاک سنجیدن افراد در دولت ها حضور در جریان های سیاسی مطابق با ایده های آن دولت است و این شیوه ارزیابی تخصص و کارآمدی افراد باعث هدر رفتن منابع انسانی می شود.

نورا تصریح کرد: در مواردی دیده شده برخی افراد دارای تخصص و تجربه برای اینکه در دولت جایگاهی به دست آورند، یا در سمت های حاکمیتی قرار گیرند، باید ثابت کنند که در یک جریان سیاسی منطبق با معیارهای آن دولت حضور داشته اند، حتی این موضوع در پست های اقتصادی نیز به چشم می خورد و نشان می دهد که در بسیاری از امور رفاقت بازی، جناح بازی و گروه بازی ملاک سنجش و انتخاب بوده است.

وی بیان داشت: اگرچه آقای روحانی منتخب مردم است، ولی باید بداند که مردم فقط به دلیل جریان فکری خاصی به وی رای نداده اند، بلکه اقشار گوناگون جامعه با دیدگاه ها، سلایق و نگاه های مختلف به او رای داده اند و باید منافع عمومی جامعه را تامین کند.

عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: این دسته بندی ها در درجه اول به دولت و نظام ضرر می زند زیرا دولت بخشی از منابع انسانی کارآمدش را از دست می دهد.

* از انتقادات در مسیر سازندگی بهره گرفته شود

نورا تصریح کرد: اگر فردی نسبت به عملکرد وزیری و یا حتی بخشی از دولت انتقادی مطرح کرد، نباید این فرد کنار گذاشته شود، بلکه باید از نقطه نظراتش در جهت رفع و حل مشکلات کشور استفاده شود.

نماینده دوره های پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در دولت خاتمی افرادی از صحنه سیاست و اقتصاد کنار گذاشته شدند و این بدعت ها در دولت احمدی نژاد هم ادامه داشت.

نورا گفت: کنار گذاشتن افراد شایسته و کاردان و بر سر کار آمدن افرادی بدون کارایی لازم مشکل زاست و این موضوع از جمله نکاتی است که دولت ها باید به آن توجه کنند.

وی در ادامه صحبت هایش به چالش دیگری با عنوان فضای کسب و کار اشاره کرد و توجه به این مقوله را از وظایف دولت آینده دانست و در این باره بیان داشت: فضای کسب و کار در کشور بسیار نامطلوب و نامناسب است، به طوری که هیچ سرمایه گذاری رغبت به سرمایه گذاری در کشورمان را ندارد.

* در دولت یازدهم به توسعه اقتصادی توجه بیشتر شود

نماینده دوره های پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی توسعه اقتصادی را مطالبه و درخواست مردم از دولت آینده دانست و گفت: در حال حاضر مردم خواهان توسعه اقتصادی اند، تا توسعه عمرانی.

نورا افزود: دولت هاشمی دولت توسعه عمرانی و صنعتی بود، دولت خاتمی بیشتر فعالیت سیاسی داشت و دولت احمدی نژاد هم بدون مطالعه در خصوص بازده اقتصادی بخش اعظمی از فعالیت هایش را به توسعه عمرانی اختصاص داد و منابع عظیمی را صرف توسعه عمرانی کرد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته بخشی از کارهایی که در زمینه توسعه عمرانی توسط دولت اخیر و احمدی نژاد انجام شد بسیار مفید بوده است.

نورا اظهار داشت: بنابراین به نظر می رسد، بهتر است تا دولت منتخب تفکر و اندیشه اش را صرف توسعه اقتصادی بکند، زیرا هم مردم به آن نیاز دارند و هم کارشناسان به آن اشاره کرده اند.

وی گفت: بخش خصوصی و عمل به سیاست های اصل ۴۴ در دولت احمدی نژاد اساسا جایگاهی نداشت و به بدترین شیوه سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی اجرا شد.

نماینده دوره های پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید جایگاه بخش خصوصی یک بار دیگر مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد و در این راستا دولت سیاست گذاری، بسترسازی و نظارت را بر عهده بگیرد، همچنین به انحصارها توجه کند و اجازه ندهد که بخش خصوصی مانند دولت انحصاری برای خودش ایجاد کند.

نورا به ارزش مداری، فرهنگ مداری و دین مداری مردم ایران اشاره کرد و در این رابطه گفت: نباید به سکولارها اجازه داد، تا از موقعیت پیش آمده و رای نیاوردن اصولگراها در دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری به نفع خود استفاده کنند، بلکه باید همواره این مسئله مدنظر قرار گیرد که مردم جامعه ما دارای مبانی اعتقادی و دینی محکمی هستند و به این مبانی و اعتقادات دینی نباید بی توجهی یا کم توجهی شود.

وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه برای خلق حماسه اقتصادی « دولت کاری» مناسب است یا « دولت سیاسی» تصریح کرد: معتقدم که دولت ها باید در هر مسئله ای توازن داشته باشند، چه در سیاست و چه در اقتصاد و اگر روی یک مبحث کار شود، مطمئنا دچار خسران می شویم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بیان داشت: برای خلق حماسه اقتصادی باید به سمت ایجاد پایداری در شاخص های اقتصادی حرکت کنیم و در صورتی که ثبات و پایداری در این شاخص ها ایجاد شود سرمایه گذاران وارد صحنه می شوند و از تولید و اقتصاد استقبال می شود.

* تغییر ناگهانی قوانین و مصوبات مانع اصلی سرمایه گذاری است

نورا داشتن قوانین با ثبات را نیز عامل دیگری برای خلق حماسه اقتصادی دانست و تصریح کرد: اگر فردی قصد سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور را دارد، نباید بیم تغییر قوانین را داشته باشد، چرا که در حال حاضر یکی از عمده مشکلاتی که سرمایه گذاران در کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، تغییرات ناگهانی مصوبات و آئین نامه هاست.

وی افزود: این تغییرات ناگهانی مصوبات و آئین نامه ها سبب منحرف شدن مسیر سرمایه گذاری می شود و در نتیجه آن مردم نقدینگی موجود نزد خود را وارد بازار پر التهاب ارز و سکه می کنند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین اگر دولت منتخب می خواهد حماسه اقتصادی خلق کند، لازم است که در درجه اول توازن را در بخش های مختلف حاکمیتی ایجاد کند و در درجه دوم به سمت پایداری و ثبات شاخص های اقتصادی حرکت کند و کارهای اجرایی را با سیاست گذاری و بسترسازی مناسب به مردم بسپارد.

* هنوز تعریف واحدی از « حماسه اقتصادی» ارائه نشده است

نورا گفت: برای خلق حماسه اقتصادی نیاز به یک تعریف واحد از « حماسه اقتصادی» داریم، زیرا هر تعریفی که تاکنون از حماسه اقتصادی ارائه شده بر مبنای فکری همان فرد بوده است و تعریف خاصی از حماسه اقتصادی در کشور نداریم.

وی تصریح کرد: به همین دلیل است که وقتی که یک جریان فکری در کشور اتفاق می افتد، باید حدود و ثغور آن جریان مشخص شود تا بتوان راجع به آن صحبت کرد.