توقف ۲۵ روزه واردات
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران از توقف روند واردات در سه هفتهی اخیر خبر داد و گفت: بانک مرکزی از حدود ۲۰ روز پیش به هیچ واردکننده بخش خصوصی و بخش دولتی با هیچ نرخی ارز نداده است.
به گزارش پارس ، مجیدرضا حریری در گفت وگو با ایسنا، افزود: این موضوع نه تنها شامل کالاهای اساسی، بلکه شامل سایر کالاها هم می شود. در واقع طی این مدت نه ارز مرجع به کالاها اختصاص یافته و نه ارز مبادله ای.
وی با تاکید بر این که تجارت کشور در این چند هفته تعطیل بوده است، اظهار کرد: همین موضوع باعث شده که کشور در حوزه های دارو و خوراک دام و طیور رسما دچار مشکلات اساسی شود. این در حالی است که نهادهای مسوول در این حوزه ها شرایط بحرانی را هشدار داده بودند.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: موضوع واردات و خلائی که در این مدت در روند آن ایجاد شد، باعث می شود تاثیرات نامطلوبی را در آینده به خصوص در حوزه های دارو، کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور شاهد باشیم.
به گفته ی وی یک نوع بلاتکلیفی در موضوع واردات به وجود آمده و این موضوع ناشی از اختلافات بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی است.
حریری ادامه داد: چه طور ممکن است بانک مرکزی که تحت حاکمیت یک دولت و یک رییس جمهور است با وزیری که تحت حاکمیت همان دولت و همان رییس جمهور است چنین درگیری هایی را داشته باشند؟ !
وی با تاکید بر این که مفهوم هیات دولت در دولت فعلی که روزهای پایانی اش را می گذراند بسیار عجیب و شگفت انگیز شده است، تصریح کرد: به طور مثال در مورد موضوع نمایشگاه بین المللی هیات دولت تصمیم می گیرد که زمین های نمایشگاه را واگذار کند ولی وزیر همان دولت و رییس نمایشگاه های بین المللی که از سوی همان دولت انتخاب می شود اعلام می کنند که ما مخالفیم.
وی گفت: این تصمیمات متناقض و در جهت عکس هم در نهایت مردم را متضرر می کند چرا هیچ نهادی مسوولیت بازخواست از عملکرد فعلی دولت را برعهده نمی گیرد.
حریری با بیان این که این مملکت متعلق به مردم است و دولت ها نمی توانند به میل خود رفتار کرده و بروند، بیان کرد: این روزها باید نهاد ناظری از بیرون دولت فعلی یا از سوی رییس جمهور دولت یازدهم منصوب شده و ترازی از عملکرد دولت نهم و دهم را ارائه کند.
رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: تنها همین تراز است که موجب می شود مردم بدانند که دولت جدید در چه شرایطی سیاست و اقتصاد یک کشور را از دولت قبلی تحویل گرفته و دولت آینده هم نتواند به راحتی همه چیز را به گردن دولت قبلی بیندازد.
ارسال نظر