به گزارش پارس ، رمضان اولادی در گفتگو با مهر درباره راه اندازی طرح های جدید پتروپالایشگاهی در ایران، گفت: در شرایط فعلی ساخت و راه اندازی پالایشگاه های نفت در مقایسه با طرح های پتروپالایشگاهی سودآوری اقتصادی پائین تری دارند.

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هم اکنون به منظور افزایش سودآوری، بهره وری و کاهش هزینه ها طرح یکپارچه سازی پالایشگاه های نفت و مجتمع های پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: در کشورهایی همچون چین و عربستان سعودی هم هم اکنون به سمت راه اندازی طرح های پتروپالایشگاهی حرکت کرده اند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه با توجه به آغاز روند خصوصی سازی مجتمع های پتروشیمی و پالایشگاه های نفت باید ساخت و راه اندازی طرح های پتروپالایشگاهی از زمان آغاز هر یک از این واحدها در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: بر این اساس مذاکراتی هم بین صنایع پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی انجام شده است.

اولادی با بیان اینکه ایجاد واحدهای پتروپالایشگاهی در واحدهای پالایشگاهی موجود چندان سودآوری و بازده بالایی ندارد، تبیین کرد: در حال حاضر نخستین طرح پتروپالایشگاهی ایران در پالایشگاه نفت شازند راه اندازی شده است که پروپیلن تولیدی این واحد به مجتمع های پتروشیمی جم، مارون و نوید زرشیمی تحویل داده می شود.

وی با تاکید بر اینکه در حاشیه پالایشگاه های نفت تبریز و آبادان هم راه اندازی ۲ واحد کوچک پتروپالایشگاهی در دستور کار قرار دارد، توضیح داد: از این رو امکان جداسازی" بنزن" در پالایشگاه نفت تبریز و" بوتولن" در پالایشگاه نفت آبادان وجود دارد.

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در حال حاضر در اکثر پالایشگاه های نفت بوتولن در حال سوختن است، تاکید کرد: این در حالی است که از این محصول می توان اتیلن مورد نیاز صنایع و واحدهای پتروشیمی را تولید و استحصال کرد.

به گزارش مهر، نخستین پترو پالایشگاه ایران در پالایشگاه نفت شازند با ظرفیت به طور متوسط روزانه حدود یک میلیون لیتر پروپیلن به عنوان یک محصول استراتژیک پتروشیمیایی فروردین ماه سالجاری در مدار بهره برداری قرار گرفت.