به گزارش پارس ، محسن صالحی نیا در یک نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس، که پرسید با اتمام فرصت خودروسازان برای تولید خودرو با استاندارد یورو ۲ و پیش از تمدید این مهلت، برخی خودروسازان نسبت به صدور سند خودرو جهت پلاک شدن آن با استاندارد یورو ۲ اقدام کرده بودند تا پس از پایان مهلت مقرر، نسبت به تولید خودرو با این استاندارد اقدام کنند. وزارت صنعت چه واکنشی نسبت به این موضوع داشته است؟ اظهار داشت: ما هم در جریان این موضوع هستیم و مشکلاتی در تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ وجود داشت.

وی تأکید کرد: خودروسازان باید بابت تأخیر در تحویل خودرو به خریداران، زیان پرداخت کنند.

صالحی نیا با بیان اینکه وزارت صنعت یک نظارت کلان بر خودروسازان دارد، افزود: خودروسازان باید با رؤیت آیین نامه ها و ضوابط مرتبط با حقوق مصرف کننده و استانداردهای کیفی، آلایندگی و مصرف سوخت نسبت به تولید اقدام کنند.

وی توضیح داد: ما هم بحث دریافت مجوز شماره گذاری برای خودروهای با استاندارد یورو ۲ پیش از تولید را شنیده ایم و این مسئله در ارتباط با تضعیف حقوق مصرف کننده پیگیری خواهد شد.

صالحی نیا با بیان اینکه شرایط لازم برای تولید همه خودروها با استاندارد یورو ۴ جهت در یافت تأییدیه نمونه فراهم شده است، گفت: مشکلاتی در فرایند تولید انبوه خودرو با استاندارد یورو ۴ وجود دارد.

وی توضیح داد: یکی از این مشکلات، محدودیت در تأمین تجهیزات و قطعات برای تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ است و علاوه بر این، توزیع سراسری سوخت یورو ۴ نیز صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید برخی خودروها با استاندارد یورو ۴ انجام می شود، تصریح کرد: قرار شد در کارگروهی، شرایط لازم برای امکان تأمین سوخت سراسری و تولید انبوه خودروهای استاندارد یورو ۴ پیگیری شود.

صالحی نیا تأکید کرد: خودروسازان موظفند بر اساس آیین نامه رعایت حقوق مصرف کنندگان خودرو عمل کنند و خریدارانی که برای تحویل خودروی خود با تأخیر روبرو شده اند، باید از حقوق خود در این زمینه برخوردار شوند.

* تسهیلات ۶ هزار میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی

معاون وزیر صنعت در ادامه با اشاره به مصوبه تخصیص ۱۰ درصد مانده منابع صندوق توسعه ملی در سال های ۹۱ و ۹۲ به بخش صنعت، گفت: جمع این تسهیلات به ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار می رسد که با احتساب ارز ۲۵۰۰ تومانی، منابع ریالی حاصل از این محل حدود ۶ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۵ هزار واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی از سوی وزارت صنعت به صندوق توسعه ملی معرفی شده اند، گفت: حدود ۵۵۰ واحد صنعتی برای دریافت تسهیلات هزار و ۵۵۰ میلیارد تومانی از سوی صندوق توسعه ملی به بانک های عامل معرفی شده اند.

به گفته وی، این تسهیلات با مدت بازپرداخت یک یا ۲ سال و نرخ بهره ۱۶ درصد به متقاضیان ارائه می شود.

صالحی نیا در ادامه در خصوص وضعیت تولید در کشور نیز اظهار داشت: حدود ۶۰ هزار واحد تولیدی فعال در کشور وجود دارد که ۲۵ هزار واحد تولیدی در استان های مختلف توسط وزارت صنعت مورد پایش قرار گرفته اند.

وی افزود: از این تعداد، حدود هزار واحد متوسط و بزرگ (۱۰۰ واحد بزرگ و ۹۰۰ واحد متوسط) و ۲۴ هزار واحد کوچک هستند که به واحدهای خوب، متوسط، ضعیف و بحرانی تقسیم شده اند.

وی با بیان اینکه تعداد واحدهای خوب (واحدهایی که حداقل معادل متوسط ۵ سال گذشته اشان تولید دارند) در سال ۸۸ حدود ۵۹ درصد بوده است، گفت: این رقم در سال ۹۱ به ۴۵ درصد رسیده و در مقابل، تعداد واحدهای متوسط (واحدهای با کاهش حداکثری ۵ درصد در تولید) از ۸ درصد در سال ۸۸ به ۲۰ درصد در سال ۹۱ رسیده است که نشان می دهد برخی از واحدهای خوب به آمار واحدهای متوسط پیوسته است.

به گفته معاون وزیر صنعت، تعداد واحدهای ضعیف نیز از ۳ واحد در سال ۸۸ به ۷ واحد در سال ۹۱ رسیده و تعداد واحدهای بحرانی در این مدت در حد ۲ درصد باقی مانده است.

وی ادامه داد: در این مدت در برخی شاخص ها مانند نسبت بنگاه های کاملاً تعطیل به کل بنگاه ها تغییری نداشته ایم و در تعداد واحدهای بحرانی و همچنین راندمان تولید برخی کاهش ها مشاهده می شود.

* موافقت دولت با دو برابر شدن زمان بازپرداخت تسهیلات ارزی

وی در ادامه با اشاره به جلسه ای با اعضای انجمن صنایع نساجی، گفت: در حال حاضر تولید واحدهای نساجی نسبت به ۴ سال گذشته وضعیت مطلوبی پیدا کرده و تهدید واردات برای این واحدها به صفر رسیده است.

وی ادامه داد: افزایش نرخ ارز و عدم توجیه پذیری قاچاق باعث رشد صنعت نساجی در کشور شده است.

معاون وزیر صنعت تصریح کرد: در جلسه با فعالان صنعت نساجی، موضوع محدودیت سرمایه در گردش و تأمین نقدینگی در واحدهای نساجی مطرح شد و علاوه بر این، بحثی در مورد بازپرداخت تسهیلات ارزی از سوی صنعتگران طرح شد.

وی افزود: برخی صنعتگران در سال های گذشته تسهیلات ارزی از محل حساب ذخیره ارزی دریافت کرده بودند که در حال حاضر باید آن را با نرخ ارز مبادله ای بازپرداخت کنند.

وی با بیان اینکه نرخ ارز مبادله ای تقریباً ۲ برابر نرخ ارز دریافتی از حساب ذخیره ارزی است، گفت: بر این اساس، پیشنهادی را به کمیسیون اقتصادی دولت ارائه کردیم تا مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات نیز دو برابر شود.

وی ادامه داد: کلیات این پیشنهاد در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شده و قرار است جهت اجرای آن، پیشنهادی از سوی بانک مرکزی و وزارت صنعت تدوین شود.

* وعده خودروسازان برای افزایش تولید

وی در ادامه با اشاره به پایین بودن میزان تولید خودرو در کشور، گفت: برای فروش خودرو به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان در طول یک سال، به سرمایه در گردش ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی نیاز است که ۵۰ درصد این رقم از طریق تسهیلات بانکی و بقیه از محل های دیگر مانند سهامداران تأمین می شود.

صالحی نیا با اشاره به جلسه روز گذشته با خودروسازان، گفت: در این جلسه، مدیران دو خودروساز بزرگ کشور قول دادند که تولید هر کدام از آنها در مردادماه به روزانه ۱۵۰۰ دستگاه و از شهریور به بعد به روزانه ۲۰۰۰ دستگاه برسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید هر کدام از شرکت های خودروساز به طور متوسط روزانه ۱۲۰۰ دستگاه است، گفت: خودروسازان برای افزایش تولید، هیچ پیش شرطی را در مورد مسائل حاکم بر کارخانه مطرح نکردند.