تعیین سقف کارت اعتباری مرابحه
بانک مرکزی، سقف کارت اعتباری مرابحه را حداکثر ۴۰ میلیون ریال تعیین و اعلام کرد: صدور کارت اعتباری مرابحه متعدد (بیش از یک فقره) برای یک فرد در شبکه بانکی کشور، تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
به گزارش پارس به نقل از مهر، در تازه ترین بخشنامه بانک مرکزی به مدیران عامل کلیه بانکهای دولتی و غیردولتی (به استثناء بانکهای قرض الحسنه مهر ایران و رسالت) ، شرکت دولتی پست بانک و مؤسسه اعتباری توسعه آمده است: کمیسیون اعتباری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دوازدهمین جلسه بیست و دوم خردادماه ۱۳۹۲ در خصوص حداکثر سقف کارت اعتباری مرابحه در سال ۱۳۹۲ و تعداد کارت اعتباری
مرابحه مجاز هر فرد در شبکه بانکی کشور مقرر کرد:
۱-با توجه به بند الف ماده ۱۱سیاست های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور در سال ۱۳۹۰ که سقف تسهیلات بانکها بابت خرید کالا و خدمات ضروری از قبیل کالاهای مصرفی بادوام نو و دست اول ساخت داخل کشور را حداکثر ۴۰ میلیون ریال تعیین کرده است، کمیسیون مقرر کرد تا تغییر مفاد بند مورد اشاره، سقف کارت اعتباری مرابحه نیز حداکثر ۴۰ میلیون ریال تعیین شود.
۲- در زمینه تعداد کارتهای اعتباری مرابحه هر فرد در شبکه بانکی کشور نیز مقرر شد؛ الف) صدور کارت اعتباری مرابحه توسط بانکها، منوط به فراهم کردن بستر لازم توسط شرکت خدمات انفورماتیک، جهت اتصال بانکها به سامانه مکنا خواهد بود.
ب) صدور کارت اعتباری مرابحه متعدد (بیش از یک فقره) برای یک فرد در شبکه بانکی کشور، تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
ج) کمیسیون اعتباری توصیه کرد بانکها با استفاده از ییک سیستم نرم افزاری واحد، از طریق سیستم مذکور، شماره شناسه اختصاصی برای صدور هر کارت اخذ کنند.
بانک مرکزی در پایان این بخشنامه از بانکها خواسته است ضمن ابلاغ این مصوبه به شعبات خود و نظارت بر حسن اجرای آن، عنداللزوم، موضوعات مرتبط با بند ۲ مصوبه یادشده، از طریق اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پیگیری شود.
به گزارش مهر، به منظور اجرایی کردن هرچه بیشتر عقد مرابحه متناسب با نیازهای جامعه و همگام با توسعه فناوری های نوین بانکداری الکترونیک، دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری بر پایه عقد مرابحه در سال ۹۰ توسط کمیسیون اعتباری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تصویب و به بانکها ابلاغ شده بود. ک
کارت اعتباری مرابحه که مبتنی بر عقد مرابحه است، از توانمندی های منحصر به فردی برخوردار است که دستورالعمل اجرایی صدور و راهبری “ کارت خرید اعتباری” مبتنی بر عقد قرض الحسنه فاقد آن است. یکی از ضعفهای کارت خرید اعتباری مبتنی بر عقد قرض الحسنه را می توان محدود بودن منابع قرض الحسنه شبکه بانکی کشور برشمرد اما از آنجایی که منابع مورد نیاز برای این نوع کارت اعتباری از محل سپرده های مدت دار بانک یا موسسه اعتباری تامین می شود، لذا مشکل کمبود منابع تخصیص یافته به این نوع کارتها مرتفع می شود. یکی دیگر از امتیارات کارت اعتباری مرابحه آن است که دامنه کاربرد آن گسترش یافته و شامل خرید انواع کالاها و خدمات نیز می شود.
حیطه وسیع استفاده از خدمات در کارت اعتباری مرابحه، کمک شایانی به رونق بخش خدمات درکشور می کند و نیاز بسیاری از متقاضیان را در حوزه های مختلف از جمله خدمات رفاهی، درمانی و غیره، پوشش می دهد.
ارسال نظر