به گزارش پارس ، مسعود دانشمند در گفت وگو با ایسنا، درباره تحریم های جدید در زمینه حمل و نقل کالا به ایران خاطرنشان کرد: در این تحریم ها به خطوط کشتیرانی کشتی های کانتینری تاکید بیشتری شده است.

وی با بیان این که در صورت سرپیچی از این دستور، این کشتی ها از طرف دولت آمریکا و کلوپ های بیمه ای P& I مورد تحریم قرار می گیرند، گفت: بنابراین شرکت های کشتیرانی بزرگ به دلیل ارتباطی که با بازارهای مالی آمریکا دارند از این تحریم ها تبعیت می کنند.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق ایران اظهار کرد: همچنین تمام شرکت های کشتیرانی دنیا برای خرید کشتی از وام بانکی استفاده می کنند و یکی از شرایط دریافت وام این است که این شرکت ها جزو یکی از کلوپ های بیمه ای معتبر باشند.

وی ادامه داد: براین اساس این شرکت های کشتیرانی از تحریم ها تبعیت کرده و به بنادر ایران نمی آیند.

دانشمند با تاکید بر این که این تحریم ها از اول جولای به طور رسمی به اجرا در آمده است خاطرنشان کرد: ولی از یک ماه قبل روند اجرای این تحریم ها آغاز شده و تنها کشتی های کانتینری جمهوری اسلامی ایران و کشتی های کوچک که بین خلیج فارس و بندرعباس در تردد هستند به بنادر ایران می آیند.

به گفته رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق ایران، با اجرای این تحریم بابت هر تن کالا باید ۱۰۰ دلار بیشتر از هزینه های متداول پرداخت شود.

وی با بیان این که راه ورود کالا به ایران این است که کالا از بنادر جنوبی خلیج فارس وارد کشور شود تصریح کرد: همین دور زدن مسیر باعث افزایش هزینه تمام شده ورود کالا به کشور می شود.

دانشمند اظهار کرد: ایران می تواند از هر کشوری که می خواهد کالا خریداری کند ولی کالای خریداری شده نمی تواند مستقیم به بنادر کشور وارد شود.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق ایران در پایان با تاکید بر این که هزینه اضافی تحمیل شده از سوی این تحریم ها مستقیما مردم را متضرر می کند، اظهار کرد: مردم باید به عنوان مصرف کننده نهایی هزینه های اضافی را پرداخت کنند و در حالی که تحریم کننده ها اعلام می کنند دولت را هدف قرار داده اند ولی خسارت تحریم ها مستقیما از سوی مردم پرداخت می شود.