استقبال ۲۰ سرمایهگذار خصوصی از توسعه فرودگاهها به روش BOT

مدیرعامل شرکت فرودگاهها با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰ سرمایهگذار بخش خصوصی به طرحهای توسعهای فرودگاههای کشور وارد شدهاند، گفت: در این شیوه اجرایی-عمرانی هر دو طرف سرمایهگذار و دولت از مشارکت رضایت دارند.
به گزارش پارس ، محمود رسولی نژاد در گفت وگو با فارس، درباره سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه فرودگاه ها و طرح های جامع فرودگاهی، اظهار داشت: شرکت فرودگاه های کشور سالانه فراخوان هایی برای جذب سرمایه گذار خصوصی دارد تا حضور بخش خصوصی در فرودگاه ها هر چه بیشتر شود.
وی ادامه داد: شرکت فرودگاه های کشور آماده پذیرش سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری در بخش های مختلف فرودگاهی نظیر هتل فرودگاهی، پارکینگ طبقاتی، بخش های تجاری و شهر فرودگاهی است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور اضافه کرد: هم اکنون در فرودگاه های ساری، گرگان، کرمان، شهرکرد و یاسوج طرح جامع فرودگاهی تصویب شده و در حال انجام است.
رسولی نژاد افزود: در حال حاضر به طور متوسط حدود ۲۰ سرمایه گذار بخش خصوصی به طرح های توسعه ای فرودگاه های کشور وارد شده اند و در فرودگاه های امام خمینی (ره) ، شهید دستغیب شیراز، مشهد، اصفهان و اهواز پروژه هایی را در دست اجرا دارند.
* اجرای طرح های توسعه ای فرودگاه امام (ره) توسط بخش خصوصی
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور افزود: در فرودگاه امام خمینی (ره) سرمایه گذار خصوصی از حدود سه سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و در حال احداث هتل فرودگاهی است، ضمن آنکه در بخش های سالن، تبلیغات، اماکن تجاری و از این قبیل سرمایه گذار بخش خصوصی فعال است.
رسولی نژاد تصریح کرد: همچنین پروژه هایی در این فرودگاه بین المللی به صورت BOT اجرا می شود، در این باره می توان به ترمینال زیارتی فرودگاه امام خمینی (ره) ، ساخت پارکینگ طبقاتی فرودگاه، هتل فرودگاهی و از این قبیل اشاره کرد که سرمایه گذار بخش خصوصی اجرای پروژه را بر عهده می گیرد و در بازه زمانی مشخص، پس از کسب سود منطقی و مستهلک شدن سرمایه، پروژه به دولت و شرکت فرودگاه های کشور تحویل می شود.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور اضافه کرد: در این شیوه اجرایی -عمرانی هر دو طرف سرمایه گذار و دولت راضی هستند.
وی ادامه داد: میزان جذب سرمایه و اعتبار برای اجرای پروژه ها توسط بخش خصوصی، بستگی به نوع پروژه دارد، به عنوان مثال هزینه اجرای هتل فرودگاهی فرودگاه امام خمینی (ره) در پیش بینی اولیه ۷۰ میلیارد تومان بود اما هم اکنون به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور تصریح کرد: هتل فرودگاهی فرودگاه امام خمینی (ره) احتمالاً تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
رسولی نژاد ادامه داد: همچنین ساختمان CIP یا پاویون خصوصی فرودگاه امام خمینی (ره) نیز توسط بخش خصوصی احداث شد که هزینه اجرای آن ۱۲۰ میلیارد ریال بود.
* توسعه ترمینال و پارکینگ طبقاتی فرودگاه شیراز با ۳۰۰ میلیارد ریال
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور تصریح کرد: در فرودگاه شهید دستغیب شیراز برای توسعه ترمینال و پارکینگ طبقاتی پیش بینی هزینه اجرا ۱۷۰ میلیارد ریال بوده است که با توجه به نوسانات نرخ ارز ممکن است تا ۳۰۰ میلیارد ریال نیز افزایش یابد.
* احداث پارکینگ خودرو در مهرآباد با هزینه ۹۰ میلیارد ریال
رسولی نژاد اظهار داشت: در فرودگاه مهرآباد بخش خصوصی با سرمایه ۹۰ میلیارد ریالی در حال احداث پارکینگ خودرو است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور تصریح کرد: در فرودگاه های اهواز و بندرعباس نیز پروژه هایی توسط سرمایه گذاران خصوصی در حال انجام است.
* تکمیل پروژه پارکینگ طبقاتی و توسعه ترمینال فرودگاه مشهد در سال جاری
رسولی نژاد افزود: در فرودگاه مشهد نیز پارکینگ طبقاتی و توسعه ترمینال ها توسط بخش خصوصی در حال اجرا است که پروژه پنج ساله بوده و امسال سال نهایی پروژه است.
* بازسازی باند اصلی فرودگاه تبریز
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور اظهار داشت: در فرودگاه تبریز نیز برخی از پروژه ها شامل بازسازی باند اصلی و بخش های مختلف اداری و عملیاتی از جمله ترمینال ها، برج مراقبت پرواز، اداره ایمنی زمینی، اداره مهندسی الکترونیک، اداره حراست، اداره امور عمومی، روابط عمومی و آمار، شبکه پیام های هوانوردی و اداره فنی است.
ارسال نظر