نوسانات شدید قیمتی طلا و سکه در سومین هفته آبان
سومین هفته آبان ۹۹ با فراز و نشیب شدید قیمتی همراه بود که در روهای ابتدای هفته شاهد ریزش نرخ ارز و سکه بوده ایم اما در اواسط هفته قیمت ها کمی افزایش یافتند که دیری نپایید روند کاهش قیمت در روزهای پایانی هفته از سر گرفته شد.
سومین هفته آبان ۹۹ با فراز و نشیب شدید قیمتی همراه بود که در روهای ابتدای هفته شاهد ریزش نرخ ارز و سکه بوده ایم اما در اواسط هفته قیمت ها کمی افزایش یافتند که دیری نپایید روند کاهش قیمت در روزهای پایانی هفته از سر گرفته شد.
شاخص کل بورس در اولین روز هفته با اُفت ۲۳ هزار واحدی به کانال یک میلیون و ۲۶۷ هزار واحدی رسید که در آخرین روز هفته با اُفت هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و ۲۱۰ هزار واحدی شد.
ورود دلار و یورو به کانال های قیمتی جدید
سومین هفته آبان بازار ارز با ریزش شدید قیمتی همراه بود و در اولین روز هفته نرخ دلار و یورو بیش از یک هزار تومان کاهش یافت و به ترتیب با قیمت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومان داد و ستد شدند روند کاهش قیمت تا دومین روز هفته ادامه داشت به طوری که دلار وارد کانل ۲۲ هزار تومانی شد و یورو نیز به قیمت ۲۷ هزار تومان معامله شد.
در سومین روز هفته قیمت دلار و یورو افزایش یافت، اما این روند پایدار نبود و در روزهای پایانی هفته نرخ ارز مجدد روند نزولی به خود گرفت و در آخرین روز هفته دلار با قیمت ۲۶ هزار و ۸۵۰ تومان به فروش رسید و یور به مبلغ ۳۱ هزار و ۷۷۰ تومان رسید.
از تغییرات قیمت دلار و یور در این هفته میتوان نتیجه گرفت که نرخ دلار ۲ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش یافته و یورو نیز ۲ هزارو ۸۷۰ تومان گران شده است.
نوسانات شدید قیمتی طلا و سکه در سومین هفته آبان
به طور کلی بازار طلا و سکه در سومین هفته آبان ۹۹ روند نزولی داشت به طوری که در اولین روز هفته نرخ سکه و طلا نسبت به هفته گذشته به ترتیب با قیمت ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۱۶۹ هزار تومان به فروش رسیدند که نسبت به هفته گذشته کاهش چشمگیری را تجربه کردند روند کاهش قیمت در روز بعد ادامه داشت به گونهای که نرخ سکه وارد کانال ۱۱ میلیون تومانی شد
در سومین روز هفته بازار طلا و سکه رویه افزایش قیمت را پیش گرفت و سکه از کانل ۱۱ میلون تومانی به نرخ ۱۳ میلیون و ۲۵۰ تومان رسید و هرگرم طلای ۱۸ عیار از قمیت یک میلیون و ۱۳۵ هزار تومان به نرخ یک میلیون و ۲۱۸ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
در روزهای پایانی هفته مجدد نرخها روند کاهشی داشتند و در نهایت سکه تمام بهار آزادی و هرگرم طلای ۱۸ عیار در آخرین ساعات معاملات هفته به ترتیب با قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۲۲۳ هزار تومان به فروش رسیدند.
بازار طلا و سکه با نوسان قیمتی همراه است
محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در باره نوسات قیمت طلا و سکه در بازار گفت:در سومین هفته آبان ۹۹ شاهد تغییرات زیادی در قیمت طلا و سکه بوده ایم که این نوسانات تابع ۲ عامل قیمت اونس جهانی و تغییرات نرخ ارز است. البته میزان معاملات طلای آب شده در بازار بر قیمت طلا وسکه بی تاثیر نیست.
او افزود: در ابتدای هفته که نرخ اونس جهانی به قیمت یک هزار و ۹۶۵ دلار افزایش یافته بود در پایان معاملات این هفته به نرخ یک هزار و ۸۷۹ دلار کاهش پیدا کرد که این ارقام نشان دهنده کاهش ۸۰ دلاری اونس جهانی در یک هفته است که این امر یکی از عوامل کاهش قیمت طلا و سکه بود و تا حدودی از افزایش بیش از طلا و سکه جلو گیری کرده است.
کشتی آرای تصریح کرد: نوسانات قیمت ارز از اصلیترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت طلا و سکه است که البته بر اساس چهر چوبهای تحولات اقتصادی کشور روی داده بود البته تحولات بازارهای جهانی بیشتر متاثر از انتخابات آمریکا بوده است که باعث شده بود قمیت اونس جهانی با ۸۰ دلار کاهش همراه باشد.
او بیان کرد: به طور کلی سومین هفته آبان از نوسان بسیار زیادی برخوردار بود و به طور متوسط قیمت سکه در این هفته حدود ۶۰۰ هزار تومان کاهش یافت و این میزان کاهش قیمت در یک هفته رقم قابل توجهی است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در روزهای پایانی هفته قیمت طلا و سکه کاهش یافت از طرف دیگر با ورود پلیس امنیت اقتصادی کشور معاملات کاغذی و معاملات فردایی متوقف شد و باعث شد که تاثیر عمدهای بر نرخ طلا و سکه بگذارد.
کشتی آرای درباره ثبات نرخ سکه بیان کرد: ایجاد ثبات قیمت طلا و سکه درو از انتظار است چراکه نوسانات قیمتی در بازار ارز و عومل وابسته به نرخ سکه را خواهیم داشت، اما نکته مهم این است که ثبات قیمت درصورتی محقق میشود که معاملات و قیمتها بر اساس شاخص اقتصادی اتفاق بیوفتد به بیان دیگر قیمت طلا و سکه وابسته به نرخ ارز و اونس جهانی است و زمانی که ثبات در این ۲ عامل ایجاد شود قیمت سکه به ثبات نسبی میرسد.
او در ادامه گفت: در حال حاضر شاهد حباب در قیمت سکه هستیم و قیمت سکه واقعی نیست. زمانی ثبات در بازار ایجاد شده است که حبابهای قیمتی از بین رفته و قمیتها واقعی باشد.
کشتی آرای گفت: به طور معمول با ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا که در روزهای اخیر شاهد آن هستیم میزان داد و ستد را کاهش میدهد که به دنبال آن حباب سکه کاهش مییابد.
۷۵درصد شرکت ها در بازار سرمایه تحت تاثیر نوسانات قیمت ارز هستند
مهدی دلبری کاشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در باره نوسانات نرخ ارز بر تغییرات شاخص کل گفت: در حال حاضر تغییرات نرخ ارز به انتخابات آمریکا و شرایط ذخایر ارزی کشور بستگی دارد البته شرایط ارز کشور به واسطه صادرات بنزین و روغن نسبت به ۳ ماه گذشته بهتر بوده است همچنین آزاد سازی ارزهای بلوکه شده در کشورهای دیگر به بهبود این شرایط کمک میکند.
او ادامه داد: حدود ۷۵ درصد از بازار سرما یه را شرکتهایی تشکیل میدهند که به طور مستقیم تحت تاثیر قیمت جهانی هستند و اگر شرایط ارزی روند متعادلی را داشته باشد قطعا گزارشات مناسبی را ارائه میدهند چراکه در ۶ ماه اول سال گزارشات نسبتا مناسب بود.
دلبری در باره روند بازار سرمایه در روزهای آینده گفت: پپیش بینی بازار حتی کوتاه مدت بسیار کار سختی است چرا که شرایط بازار در یک سال اخیر متفاوت از سالهای دیگر بوده است و نکته قابل توجه این است که حجم معاملات به شدت کاهش پیدا کرده است که نیازمند آن است باید نقد شوندگی بازار به شرایط قبلی بازگردد واین امر مستلزم آن است که نهاد ناظر در تصمیم گیریشان نقد شوندگی را تحت شعاع قرار ندهد.
او بیان کرد: در حاضر تعداد فعالان بازار سرمایه بسیار زیاد است و حدود ۵۰ میلیون نفر سهام عدالت دارند و تقریبا ۱۰ میلون نفر دیگر در بورس فعال هستند که دولت باید در تصمیم گیریها درباره قیمت گذاریها و سیاستگذاری تجدید نظر بکند به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت که عمده تصمیم هایشان به اسم قیمت گذاری دستوری به ضرر سهامداران و صنایع شده است و منابع زیادی به نفع رانت خواران و سود جویان شده است.
دلبری بیان کرد: صنایعی مانند: خودرو، سیمان، غذایی و دارویی باید از قیمت گذاری ستوری خارج شوند چراکه چنین محصولاتی با قیمت گذاری دولتی به دست مصرف کننده نهایی نمیرسد.
او گفت: در ۶۰ ماه اول سال ۹۹ نسبت زمان مشابه در سال ۹۸ حدود ۱۱۸ درصد سود شرکتها رشد داشته است که در حال حاضر بازار سرمایه بیشترین و سریع ریش شاخص کل را تجربه کرده است و در ۳ ماه گذشته که شاخص کل روند ریزشی داشت حدود ۴۲ درصد کاهش قیمتها را شاهد بوده ایم.
دلبری تصریح کرد: در دید بلند مدت شاید دیگر سودهایی که در اوج رشد شاخص ایجاد شده بودرا شاهد نباشیم و به راحتی به سقفهای قیمتی قبل نرسیم، اما با دید یک ساله، بازار سرمایه میتواند گزینه جذابی برای سرمایه گذاری باشد.
ارسال نظر