ذخیره بسیاری از معادن ایران به دروغ بسیار بالا اعلام میشود
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: ذخیره بسیاری از معادن به دروغ بسیار بالا اعلام میشود. مثلا گفته میشود فلان معدن ۲۰ میلیون تن ذخیره معدنی دارد در حالی که اصلا چنین چیزی نیست و تقلبها در این حوزه بسیار فراوان است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، هرمز ناصرنیا، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن امروز در نشستی با انتقاد از کمبود بودجه شدید سازمان نظام مهندسی معدن گفت: سازمان نظام مهندسی معدن ایران به عنوان یکی از بزرگترین سازمان های فعال در کشور در حوزه معدن در تهران حتی یک ساختمان متعلق به خود ندارد و هم اکنون رئیس و کارمندان آن در ساختمان اجاره ای متعلق به شرکت دولتی تهیه و تولید مواد معدنی ایران مستقر هستند.
او خاطرنشان کرد: طبق قانون باید سالانه سه درصد از حقوق دولتی معادن به سازمان نظام مهندسی معدن اختصاص یابد و این در حالی است که تاکنون سالانه بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان بودجه از سوی دولت به سازمان داده نشده است.
وی با اشاره به اینکه کمبود بودجه باعث شده تا از کل معادن فعال کشور تنها ۱۸۰۰ معدن تحت پوشش بازرسی های سازمان نظام مهندسی معدن قرار گیرند، اظهار کرد: اجحاف در حق سازمان نظام مهندسی معدن در حالی رخ داده که سازمان نظام مهندسی پزشکی سالانه هفت تا هشت میلیارد تومان بودجه دولتی دارد و سازمان نظام مهندسی ساختمان هم دو درصد از کل بودجه عمرانی کشور را می گیرد که رقم هنگفتی می شود.
به گفته وی سازمان نظام مهندسی معدن در ۳۰ استان کشور حضور دارد که این سازمان در ۲۰ استان حتی محل اداری مناسبی برای استقرار کارکنان خود ندارد. قرار بود تا زمانی که سازمان نظام مهندسی معدن به خودکفایی برسد بودجه آن از سوی دولت تامین شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اینکه چرا این سازمان غیردولتی در ساختمان یک شرکت دولتی مستقر شده است؟ عنوان کرد: این وضعیت به دلیل کمبود بودجه رخ داده است. ما هم اکنون در ساختمان متعلق به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به صورت اجاره ای مستقر هستیم و هر ساله هم برای ما اجاره نامه ارسال می شود. ما نباید در چنین ساختمانی مستقر باشیم.
ناصرنیا با اشاره به اینکه تعریف درستی درباره مفهوم اکتشاف در وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود ندارد، افزود: هزینه اکتشاف بخشی از هزینه های سرمایه گذاری محسوب می شود و دولت باید اجازه حضور بخش خصوصی در حوزه اکتشاف را بدهد.
او با انتقاد از عملکرد سازمان زمین شناسی گفت: وظیفه این سازمان تهیه اطلاعات پایه در حوزه معادن است. در حالی که سازمان زمین شناسی وظایف خود را به درستی انجام نمی دهد که با دریافت پروانه اکتشاف عملا وارد حوزه ای شده که بخش خصوصی باید در آن فعالیت کند.
ناصرنیا با بیان اینکه هم اکنون ۹۰ درصد معادن فعال کشور دارای مسئول فنی هستند، عنوان کرد: هم اکنون ۵۵۳۸ معدن فعال در کشور وجود دارد. تعداد کل معادن هم بالغ بر ۷۷۴۲ معدن است. البته ما به همین آمار هم اطمینان کافی نداریم.
ارسال نظر