به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دبیرخانه این طرح با ترکیب کارشناسان و متخصصان حوزه های فرهنگ، رسانه و اطلاع رسانی، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رده بندی تارنماها بر اساس اطلاعات ثبت شده در پایگاه ساماندهی پایگاه های اینترنتی اقدام کرده است.

مراحل انجام رده بندی شامل استفاده از بانک تارنماهای ثبت شده در پایگاه ساماندهی پایگاه های اینترنتی، عدم احراز وجود محتوای مجرمانه در تارنماها، دسته بندی در مقوله های تعریف شده، ارزیابی تارنماهای دسته بندی شده و نمایش در صفحات پایگاه مفید لینک بود.

بررسی اولیه سایت ها شامل تطبیق محتوای پایگاه با قانون جرایم رایانه یی بوده و در صورت عدم احراز وجود محتوای مجرمانه پایگاه مزبور در رده بندی تعریف شده وارد خواهد شد.

سپس تارنماهای ثبت شده در هر یک از مقوله های تعریف شده (فرهنگی و مذهبی، خبری، خانواده، سرگرمی و علمی، خدمات اینترنتی، شبکه اجتماعی و عمومی) دسته بندی شده و پایگاه های برتر هر مقوله بر اساس کاربرگ های داوری مشتمل بر معیارهای عمومی ارزیابی تارنما، برگزیده و معرفی خواهند شد.

به گزارش ایسنا، این روند به عنوان رویه ای ثابت برای دوره های زمانی مشخص - حداقل ماهانه - ادامه خواهد یافت اما معیارهای عمومی ارزیابی تارنما عبارتند از صحت مطالب، اعتبار مطالب، دامنه پوشش موضوعی مطالب، به روز بودن (تازگی) ، تعاملی بودن (دوسویگی) ، دسترسی پذیری، خدمات، کاربر پسندی، مدیریت مخاطب، جامعیت و تراکم فرامحلی و تطابق با راهبردهای محتوایی فرهنگی ۱۴ گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

اما پس از تکمیل روند بررسی و رده بندی، تارنماهای رده بندی شده در جایگاه های خود در پایگاه مفید لینک به نمایش در خواهند آمد. طی بررسی و رده بندی ابتدایی تمامی تارنماهای ثبت شده در تارنمای ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی، تعداد ۱۰۰ تارنمای برتر در هر مقوله مشخص و به نمایش در خواهند آمد.

مدیران تارنماهای داوطلب حضور در لیست پیوندهای مفید باید فرم درخواست بررسی را تکمیل کنند تا در مراحل بعدی بررسی گردیده و درصورت کسب امتیاز لازم، در فهرست ۱۰۰ تارنمای برتر به نمایش درآیند.

همچنین لینک های به نمایش درآمده در مرحله اول، بر اساس شرکت و کسب مقام در جشنواره های پیشین رسانه های دیجیتال و یا حضور در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها بوده است.

طبق اعلام، برای ارج گذاری تلاش های وبلاگ نویسان، ۱۰ درصد از لینک های معرفی شده در هر مقوله از بین وبلاگ های مفید برتر انتخاب خواهند شد.

این روند به صورت دوسویه و در ارتباط با مدیران پایگاه ها انجام خواهد شد. بدین معنی که در صورت وجود هرگونه اعتراضی مدیر پایگاه، با تنظیم درخواستی از دبیرخانه خواهد خواست تا در رده بندی و تطبیق محتوای پایگاه با قانون جرایم رایانه یی تجدید نظر شود؛ که بر این مبنا، دبیرخانه ارزیابی مجدد کرده و در صورت صحت ادعای مدیر پایگاه، اصلاحات لازم انجام خواهد شد.

تارنماهای باقی مانده در هر مقوله که در دوره های بعدی ارزیابی خواهند شد، نیمی از تعداد تارنماهای معرفی شده در دوره جدید را به خود اختصاص خواهند داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، معرفی پایگاه های اینترنتی در پایگاه پیوندهای مفید (این پایگاه) به معنی تایید تمامی محتوای هر یک از پایگاه ها نیست و مسوولیت محتوای هر پایگاه برعهده مدیر و مسئول پایگاه است و به محض مشاهده هر گونه تخلف از قوانین، ضمن حذف پیوند پایگاه، گزارش جهت برخورد قانونی به مراجع ذی صلاح ارسال خواهد شد.

بر اساس این گزارش از کلیه کاربران خواسته شده که درصورت مشاهده هر گونه محتوای مجرمانه مراتب را از طریق نشانی که برروی این صفحه ذکر شده اعلام کنند.