آیا مسکن امید، امید متقاضیان را برآورده میکند؟
در حالیکه وزیر راه و شهرسازی وعده ساخت مسکن امید تا سال ۱۴۰۰ را داده است، اما به گفته انبوه سازان این طرح تا ۳ سال آینده به اتمام نمیرسد.
اسلامی در این طرح اعلام کرد که با همکاری و مشارکت بخش خصوصی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خواهیم ساخت و با عرضه این واحدها بخش عمدهای از مشکل تولید مسکن برطرف میشود.
در طرح مسکن امید، ۲۰۰ هزار واحد از آن در شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده و ۱۰۰ هزار واحد دیگر توسط بنیاد مسکن در مناطق روستایی و یا شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ساخته خواهد شد.
در زمستان سال گذشته حبیبالله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از طرح مسکن امید تا سال ۱۴۰۰ با سرمایه گذاری یک هزار و ۲۰۰ و ۶۳ میلیارد تومانی در شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد، صدرا، فولادشهر و گلبهار ساخته خواهد شد و ۲۶ مرکزمحله در قالب این طرح با سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی ساخته میشود.
وی افزود: در شهرهای جدید به طور معمول اقشار متوسط ساکن هستند بنابراین متراژ ۵ هزار و ۲۰۰ واحد مشارکتی بر اساس آورده سازنده خواهد بود.
وی تاکید کرد: عرضه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی میتواند رونق بسیار خوبی در بازار مسکن ایجاد کند.
جای خالی انبوهسازان در ساخت مسکن امید
وی با بیان اینکه هم اکنون شرایط اقتصادی کشور و همچنین شرایط تولید مسکن برای بخش خصوصی سخت است، گفت: در سیاست گذاری های بازار مسکن باید حضور بخش خصوصی دیده شود، زیرا هم اکنون تنها نجات دهنده بازار مسکن بخش خصوصی است، بنابراین برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی طرح امید در شهرهای جدید باید صحبت های جدیتری با انبوهسازان انجام شود.
پورحاجت اظهار کرد: اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای مسکن امید در ۳ بخش مقرر شده است که بخش اول مربوط به شهرهای جدید، بخش دوم مربوط به بافت فرسوده و بخش سوم مربوط به بنیاد مسکن است.
امیدی به اجرای طرح مسکن امید وجود ندارد
وی افزود: در طرح مسکن امید باید حضور بخش خصوصی جدیتر شود و برای ساخت این واحدها باید برنامهریزی قبلی در هر شهری صورت بگیرد.
دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به اینکه باید تولید مسکن در کشور تقویت شود، گفت: ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکن امید در بافتهای فرسوده برای اقشار ضعیف جامعه میتواند بسیار امیدوار کننده باشد، اما تا به امروز هیچ صحبتی از ساخت این واحدها به ویژه در بافتهای فرسوده صورت نگرفته است.
رهبر افزود: باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا وزیر راه و شهرسازی قصد دارد جزئیات یا دستورالعمل ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن امید به ویژه در بافتهای فرسوده را مطرح کند یا خیر؟
قیمت زمین مهمترین عامل گرانی مسکن است
حسن محتشم عضو انجمن انبوه سازان تهران در گفتوگو با خبرنگاری، با بیان اینکه متولی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید بخش خصوصی است، گفت: بخش خصوصی میتواند وضعیت بازار مسکن را تغییر دهد و وزیر راه و شهرسازی هم اعلام کرده است که ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی باید با مشارکت بخش خصوصی باشد، اما تا به امروز هیچ صحبت جدی با ما در این خصوص انجام نشده و به نظر نمیرسد که این طرح وارد مرحله جدی عملیاتی شده باشد.
وی افزود: اگر این طرح به درستی اجرا شود میتواند نقطه امیدی برای اقشار کم درآمد باشد، اما امیدواریم مشکلاتی که در مسکن مهر وجود داشته و ایجاد شده بود در این طرح تکرار نشود.
محتشم با بیان اینکه دولت برای کنترل قیمت در بازار مسکن باید قیمت زمین را کنترل کند، گفت: مهمترین عامل افزایش قیمت مسکنعلاوه بر نرخ دلار و سکه زمین است و باید دولت مهمترین برنامه خود را برای این حوزه در دستور کار قرار دهد.
آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن امید در شهرهای جدید
وی گفت: طی چند سال گذشته بجز مسکن مهر هیچ واحد مسکونی دیگری در پردیس ساخته نشده بود، اما ما هماکنون ساخت واحدهای مسکن امید را آغاز کردهایم و بخش عمدهای از این واحدها هم در مرحله فنداسیون قرار دارد.
وی تصریح کرد: نقش دولت در مسکن امید عمدتا نقش حمایتی مانند اعطای تسهیلات ارزان قیمت و تخفیف در انشعابات است و واحدها توسط بخش خصوصی و سازندگان واحدهای فرسوده انجام میشود.
طرح مسکن امید یا برنامه ملی بازآفرینی شهری در برنامه ششم توسعه گنجانده شده و بر اساس آن برنامه بازسازی سالانه ۲۷۰ محله طی ۱۰ سال اجرا خواهد شد، از سوی دیگر اسلامی وزیر راه و شهرسازی هم نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده را در دستور کار خود قرار داده است، اما تا به امروز از اجرای این پروژه و یا نحوه عملیاتی کردن آن خبری نیست.
ارسال نظر