به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، نوبخت که گفته می شود در دولت یازدهم یکی از پست های مهم اقتصادی (همچون وزارت اقتصاد یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی) را در اختیار خواهد گرفت، در برنامه تلویزیونی پریشب، درباره چالش های مهم اقتصادی ایران و برنامه های فوری حسن روحانی در این حوزه سخن گفت. او از جمله از پرداخت یکسان یارانه نقدی به همه شهروندان انتقاد کرد و از ایده حذف یارانه دو دهک بالای جامعه برای افزایش پرداخت نقدی به دهک های پایین سخن گفت. تدوین سه نوع برنامه خوشبینانه، واقع بینانه و بدبینانه برای دوره چهارساله ریاست جمهوری با توجه به وضعیت تعاملات بین المللی، تلاش برای کاهش فشار تحریم ها از طریق مذاکره، تاسیس معاونت سرمایه گذاری در ریاست جمهوری برای بهبود فضای کسب وکار و احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی از دیگر ایده های تیم اقتصادی رییس جمهور آینده خواهد بود.


حذف یارانه پردرآمدها


به گزارش خبرگزاری های مهر، فارس و ایسنا، محمدباقر نوبخت در برنامه تلویزیونی « پایش» در مورد اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: طبق ماده ۷ این قانون، دولت مجاز است حداکثر تا ۵۰ درصد از درآمد ناشی از هدفمندی را به تناسب درآمد خانوارها به آنها اختصاص دهد، اما متاسفانه دولت یارانه را به صورت یکسان بین دهک کم درآمد و پردرآمد تقسیم کرد.


وی ادامه داد: به همین دلیل، افرادی که نیازی ندارند، همانند کسانی که بیکار و فاقد هرگونه درآمد هستند و تعدادشان بیش از ۳.۵ میلیون نفر است، به طور یکسان یارانه نقدی را از دولت دریافت می کنند.
نوبخت گفت: آقای روحانی معتقد است که یارانه ها باید به عدالت بین مردم توزیع شود. نه مساوات و نه عدالت

حکم نمی کند که از افراد پر درآمد حمایت شود. به گفته وی با حذف دو دهک بالای پردرآمد می توانیم چهار برابر رقم کنونی به بیکاران و دهک های پایین درآمدی کمک کنیم.


مشاور اقتصادی روحانی گفت: اولین اقدامی که در این زمینه باید انجام شود، این است که باید یک بانک اطلاعاتی کامل برای تفکیک گروه های درآمدی در اجرای قانون ایجاد شود تا منابع به صورت بهینه تخصیص پیدا کند.
نوبخت اضافه کرد: در مورد دهک های بالای جامعه که به یارانه نقدی نیاز ندارند، باید به امنیت سرمایه گذاری و اجتماعی آنها توجه کنیم.

سه نوع برنامه برای تحریم ها


مشاور اقتصادی رییس جمهور منتخب ایران با بیان اینکه سه نوع برنامه برای دوره چهارساله در نظر گرفته شده گفت: برنامه خوشبینانه، واقع بینانه و بدبینانه پیش بینی شده و انتظار ملت ایران این است که روحانی از تجربه دیپلماتیک خود استفاده کند و فشار تحریم ها را از طریق مذاکره کاهش دهد، البته این موضوع به منزله عبور از منافع ملی کشور نیست. وی افزود: موقعیت ایران با پشتوانه قوی مردمی مهیا است و با توجه به سوابقی که روحانی در نظام دارد، نهایت استفاده را برای کاهش تحریم ها انجام می دهد.

رابطه مستقیم تورم و نقدینگی


نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد نحوه برخورد دولت آینده با معضل تورم گفت: سیاست های انبساطی که منجر به افزایش حجم پول می شود، تقاضا را رشد می دهد و بنابراین یک رابطه مستقیم بین نرخ تورم و نقدینگی وجود دارد که باید آن را کنترل کرد. وی ادامه داد: البته تورم از افزایش قیمت عوامل تولید هم ناشی می شود و برای مثال افزایش قیمت حامل های انرژی در قیمت تمام شده کالاها موثر است، بنابراین قطعا دولت یازدهم از افزایش قیمت کالاها به جز کالاهایی که طبق قانون هدفمندی باید افزایش یابد، پرهیز خواهد کرد.

مسکن مهر ادامه می یابد


مشاور اقتصادی روحانی در خصوص برنامه دولت در ادامه طرح مسکن مهر گفت: دولت یازدهم خود را متعهد به تولید مسکن ارزان قیمت می داند و هم اکنون نیز برخی واحدهایی که دراختیار مردم قرار گرفته شایسته آنها نیست، اما این برنامه ساخت مسکن ادامه خواهد یافت و یک برنامه مسکن استیجاری نیز در کنار آن انجام خواهد شد.

تغییر مدیریت درخودروسازها


وی درباره مشکلات ایران خودرو و سایپا و اعتراضات مردم نسبت به این دو شرکت خودروسازی اظهار کرد: کسانی که در بخش صنایع در تیم اقتصادی فعالند معتقدند که مشکلات این دو گروه بزرگ خودروسازی به مدیریت برمی گردد؛ بنابراین مصمم هستیم با شایسته گزینی مشکلات این دو بخش را برطرف کنیم.

تاسیس معاونت سرمایه گذاری


نوبخت در مورد بهبود فضای کسب و کار به عنوان یکی از شعارهای دولت یازدهم گفت: در حال حاضر ۴۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست بخش خصوصی است که این رقم می تواند به سمت عرضه یا تقاضا سوق پیدا کند و اگر به سمت تقاضا برود، راهی بازار ارز می شود، اما اگر به سمت عرضه و تولید برود در این صورت موجب کاهش قیمت ها خواهد شد. وی در ادامه گفت: برای هماهنگ شدن نهادهایی که در بهبود فضای کسب و کار در کشور دخیل هستند و کاهش زمان اعطای مجوز و شروع کسب و کار باید واحدی در نهاد ریاست جمهوری تشکیل شود که در آن واحد، نماینده تمام سازمان های مرتبط با این موضوع، تحت یک مدیریت واحد فعالیت کنند و این نهاد می تواند در سطح معاونت سرمایه گذاری رییس جمهور انجام شود و اگر این کار انجام شود نظارت و کنترل نیز بر آن وجود خواهد داشت.

احیای سازمان مدیریت و تقدیم بهنگام بودجه


نوبخت در مورد احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دولت آینده گفت: سازمان مدیریت، ماموریت خاصی دارد و باید همه برنامه ها و پروژه هایی که قرار است در کشور انجام شود در آن سازمان ارزیابی و اعتبار آن پیش بینی شود و این سازمان به عنوان یک نهاد کارشناسی برای تخصیص بهینه منابع، یک ضرورت است. نوبخت ادامه داد: یکی از مهم ترین برنامه های دولت یازدهم، آماده کردن بودجه در مهلت قانونی آن در آذرماه است. وی همچنین گفت: تا جای ممکن و مگر در موارد خاص پروژه جدیدی را آغاز نخواهیم کرد و اولویت و ضرورت طرح ها را بررسی می کنیم.

حضور شخص نوبخت در دولت


معاون پژوهش های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک درباره نحوه حضور خود در دولت یازدهم گفت: بنده معاون پژوهش های اقتصادی مرکز استراتژیک هستم و در دانشگاه نیز تدریس می کنم. در مقطعی با جمعی از اقتصاددانان کشور به بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی پرداخته ام، ولی این به معنای آن نیست که حتما پستی در دولت یازدهم داشته باشم.