به گزارش پارس به نقل از فارس، مرتضی براری امروز در مراسم امضای تفاهم نامه میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه پیام نور با موضوع ایجاد پژوهشگاه ICT در این دانشگاه اظهار داشت: در وزارت ارتباطات معتقدیم که توسعه ICT بدون دانشگاه ها میسر نیست و هدف از این تفاهم نامه، تقویت نقش دانشگاه پیام نور در حوزه ICT است.

قائم مقام وزیر ارتباطات در فناوری و امور بین الملل اظهار داشت: در سال گذشته از ۱۰۰ رتبه اول کنکور سراسری ۸۱ نفر رشته برق و کامپیوتر را انتخاب کردند که تاکیدی بر پتانسیل علمی بالا در این حوزه است.

وی ادامه داد: همچنین گردش مالی ۱۰ هزار میلیارد تومانی شرکت مخابرات و چهار هزار میلیارد تومانی شرکت ایرانسل، نمونه خوبی از پتانسیل درآمدزایی صنعت ICT است.

براری گفت: همچنین ایران در نسل های سوم و چهارم تلفن همراه آینده جدیدی را دارد که دانشگاه ها می توانند در این بازارهای جدید نقش پررنگی را ایفا کنند.

*۲۵ میلیون ایرانی خریدار بازی های رایانه ای هستند

براری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازار صنعت ICT و بازار ارزش افزوده تصریح کرد: طبق اعلام بنیاد بازی های رایانه ای ۲۵ میلیون ایرانی خریدار بازی های رایانه ای هستند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ۶۰ میلیون سیم کارت فعال در اختیار مردم، زمینه مناسبی برای خدمات ارزش افزوده موبایل دارد و شرکت مخابرات با ۲۵ میلیون مشترک تلفن ثابت به دلیل عدم عرضه خدمات ارزش افزوده ضررده است.

*اوباما بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه سلامت از طریق ICT انجام داده است

براری با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری بیشتر در حوزه ICT اظهار داشت: اوباما بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه سلامت از طریق ICT انجام داده است؛ طبق گفته مشاور بیل گیتس که در وزارت علوم حاضر شده بود، محوری ترین حوزه سرمایه گذاری اوباما ارتقاء سلامت توسط شرکت مایکروسافت است.

*سالانه یک استادیوم آزادی در جاده ها جان خود را از دست می دهد

براری همچنین با اشاره به نام گذاری سال جاری به نام « ICT و ایمنی جاده ها» از سوی اتحادیه بین المللی مخابرات اظهار داشت: به صحبت سردار رویانیان در خصوص تلفات جاده ای در ایران اشاره می کنم؛ طبق اعلام وی، هر چهار ماه ۲۵ هزار نفر در جاده های کشور کشته می شوند به این معنا که سالانه یک استادیوم آزادی در جاده های ایران جان خود را از دست می دهد.

*موتورجستجو طراحی کردیم اما نتوانستیم آن را به گوگل تبدیل کنیم

قائم مقام وزیر ارتباطات در فناوری و امور بین الملل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم تجاری سازی ایده و محصولات، تصریح کرد: در دانشگاه یزد موتور جستجو طراحی کرده ایم اما نتوانستیم آن را به گوگل تبدیل کنیم و نتوانستیم آن را تجاری سازی کنیم و منجر به ارائه سرویس شود.

وی گفت: دلیل اینکه فیس بوک اکنون یکی از دولت های مجازی قدرتمند دنیاست این است که در طراحی آن جامعه شناسان، حقوقدانان، اقتصاددانان و بسیاری از متخصصان نقش داشته اند تا این شبکه با یک میلیارد و نیم عضو ایجاد شود.

براری گفت: بنابراین امروز اعلام می کنیم وزارت ارتباطات از هر دانشگاهی که قابلیت تجاری سازی محصولات را دارد، حمایت می کند.

*سهم ICT در بهره وری ۴۶ درصد است

قائم مقام وزیر ارتباطات در فناوری و امور بین الملل ادامه داد: در برنامه پنجم دوسوم افزایش GDP از بهره وری تعیین شده است و طبق اعلام سازمان بهره وری، سهم ICT در بهره وری ۴۶ درصد است.

وی گفت: همچنین در برنامه پنجم توسعه باید حداقل ۲۰ شرکت دانش بنیاد ایجاد شود.