چالشهای اقتصادی رئیس جمهور آینده
تولید نقطه عطف اقتصاد کشور است، به بیان دیگر اگر به دنبال بهبود اقتصادی و افزایش رفاه اقتصادی هستیم هیچ راهی به جز توجه و تقویت تولید ملی نداریم.
به گزارش پارس به نقل از اقتصادپرس، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در خصوص آینده اقتصاد کشور گفت: تولید نقطه عطف اقتصاد کشور است، به بیان دیگر اگر به دنبال بهبود اقتصادی و افزایش رفاه اقتصادی هستیم هیچ راهی به جز توجه و تقویت تولید ملی نداریم.
حسین راغفر با بیان اینکه تولید ملی شاه کلید اقتصاد کشور است، گفت: در سال های اخیر تولید از دو جهت آسیب دیده است، یکی تشدید فشارهای اقتصادی ناجوانمردانه غربی ها علیه ما و دیگری سوء مدیریت اقتصادی که بر اثرگذاری تحریم ها افزوده است.
وی گفت: آغاز هدفمندی یارانه ها بهترین فرصت برای اصلاح ساختار تولید، افزایش بهره وری بنگاه های اقتصادی بود، ولی دولت در عمل برخلاف قانون به دلیل حذف بخش تولید از هدفمندی یارانه ها که خلاف قانون بود، تولید را در این چند سال اخیر تضعیف کرده است.
راغفر خاطر نشان کرد: وابستگی تولید و اقتصاد به واردات، اقتصاد را دلاری کرده است، لذا ما چاره ای جز حرکت به سمت تمرکز بر افزایش تولید ملی نداریم.
استاد دانشگاه الزهرا لازمه حرکت به سمت افزایش تولید ملی را بهبود فضای کسب و کار دانست و گفت: رتبه فضای کسب و کار در کشور ما چندان مطلوب نیست و بایستی اقدامات عملیاتی در این زمینه انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مصوبه و قانون نمی تواند مشکل فضای کسب و کار را حل کند، گفت: باید به طور جدی و عملی با انحصارزدایی شرایط را برای ورود بخش خصوصی مهیا کرد.
راغفر شرایط اقتصادی کشور را بسیار مناسب برای سرمایه گذاری معرفی و تاکید کرد: به دلیل حاکیمت واردات بر اقتصاد کشور، بسیاری از ظرفیت های سرمایه گذاری بکر هستند. لذا بسیاری شرایط در کشور آماده برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات است.
وی همچنین وجود نیروهای متخصص فراوان در کشور را از دیگر مزیت های کشور عنوان کرد و افزود: نیروی کار کشور ما از دیگر کشورها اماده تر، متخصص تر است. لذا می توانیم با اصلاحات نهادی در اقتصاد بستر را فراهم کنیم.
راغفر، با اشاره به اصلاح نهادی سیستم بانکی کشور، آن را یکی از نیازهای اساسی برای بهبود فضای کسب و کار دانست.
وی گفت: هزینه پول در کشور بالاست. لذا تولید کننده ما که به شدت به نقدینگی نیاز دارد، بایستی هزینه ی بالایی برای تامین ان از سیستم بانکی بپردازد. همین مسئله سبب تورم و از بین بردن مزیت رقابتی بنگاه های اقتصادی می شود.
راغفر تاکید کرد: بهره بانکی باید به گونه ای باشد که تولیدکننده را تشویق به تولید کند.
ارسال نظر