طراحی و نظارت بزرگترین نیروگاه برقآبی قاره آفریقا به متخصصان ایرانی سپرده شد
متخصصان ایرانی در رقابت با برترین شرکتهای فنی و مهندسی جهان توانستند طراحی و نظارت بزرگترین نیروگاه برقآبی قاره آفریقا را در دست بگیرند.
اخیرا مناقصهای بینالمللی در کشور تانزانیا به منظور احداث سد و نیروگاه روفیجی برگزار شده که 32 کنسرسیوم بزرگ متشکل از برترین شرکتهای فعال در صنعت سدسازی جهان از کشورهای آسیایی، اروپایی و امریکایی در این مناقصه شرکت کردهاند.
شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس که نماینده کشورمان در این مناقصه بینالمللی بود، موفق شد در رقابت با بزرگترین طراحان و سازندگان سدهاو نیروگاههای برقآبی جهان، بیشترین امتیاز را کسب کرده و برنده مناقصه شود.
این مناقصه مهم که دربرگیرنده بزرگترین پروژه ساخت سد و نیروگاه برقآبی در قاره آفریقا بوده، تحت نظارت نهاد ریاست جمهوری کشور تانزانیا برگزار شده است و منتخب شدن یک شرکت ایرانی در بین تمامی شرکتهای مطرح جهان، افتخاری ملی برای صنعت سدسازی ایران و جامعه مهندسی کشورمان است.
ناصر ترکش دوز مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس در گفتوگو ی در این خصوص اظهار داشت: این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای زیرساختی و عمرانی قاره آفریقا و بزرگترین پروژه سدسازی و نیروگاه برقآبی این قاره محسوب می شود.
وی افزود: ظرفیت تولید برق در نیروگاه برقآبی روفیجی بالغ بر 2 هزار و 115 مگاوات است که تولید سالانه 6 هزار و 153 گیگاوات ساعت برق را برای کشور تانزانیا فراهم خواهد کرد.
این کارشناس ارشد مدیریت منابع آب در خصوص ابعاد این طرح گفت: حجم مخزن این سد بالغ بر 35 میلیارد مترمکعب است، بهعبارتی حجم مخزن آن بیش از 5 برابر حجم بزرگترین مخزن سدهای ایران که مربوط به سد کرخه با حجم مخزن 6.5 میلیارد مترمکعب است بوده و یک مگاپروژه در صنعت سدسازی محسوب میشود.
وی ادامه داد: شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس با مشارکت بزرگترین شرکت روسیه در زمینه طراحی و ساخت نیروگاههای برقآبی یعنی شرکت HPI INSTITUTE HYDRO-PROJECTS (RUS-HYDRO) و شرکت Sub-Consultants Advanced Engineering Solutions LTD از کشور تانزانیا که یک شرکت مشاور محلی است، یک کنسرسیوم تشکیل داده که در این کنسرسیوم 60 درصد سهم شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، 30 درصد سهم شرکت روسی و 10 درصد سهم شرکت تانزانیایی است و موفق شدیم در رقابت با بهترین شرکتهای فنی و مهندسی جهان در صنعت سدسازی و طراحی نیروگاههای برقآبی که به صورت 32 کنسرسیوم قدرتمند و صاحب نام در این مناقصه بینالمللی شرکت کرده بودند، برنده شویم.
ترکش دوز با بیان اینکه "بازنگری طراحی، مدیریت ساخت و نظارت در دوره ساخت، آزمایش و بهره برداری این پروژه به ما واگذار شد"، گفت: ما برنده این مناقصه بینالمللی شدیم، اما نمیدانیم ممکن است چقدر در این زمینه سیاسیکاری شود.
وی افزود: پروژههای بزرگ یا به عبارتی مگاپروژههای فنی و مهندسی در سطح جهان، زمینه مناسبی برای معرفی و ارائه توانمندیهای فنی و مهندسی هر کشوری است و برخی کشورهای بزرگ جهان، تمایلی ندارند کشورهایی چون ایران این پروژهها را در دست گرفته و ارتقایافتگی علمی خود را تبلیغ کنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس با اشاره به برنده شدن این شرکت در مناقصه بین المللی مربوط به پروژه سد و نیروگاه برقآبی تاربلا در کشور پاکستان در ماههای گذشته گفت: ما این مناقصه را برنده شدیم اما بعدا متوجه شدیم که انگلیسها با پرداخت 4 میلیون دلار و فشارهای دیپلماتیک توانستند کارفرمایان پاکستانی را مجبور به تکرار این مناقصه کنند تا این پروژه از دست متخصصان ایرانی خارج شود.
ترکش دوز با بیان اینکه "صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور نیازمند پشتیبانی از سوی دولت است"، گفت: مهندسان و جوانان متخصص این مرز و بوم خود را به سطحی از تخصص و توانمندی رساندهاند که میتوانند در رقابت با برترینهای جهان، برنده شوند؛ اینک زمان حمایت از این سطح از توانمندی رسیده، در حالی که سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف فقط به جنبههای سیاسی توجه دارند و هیچ نگاه تخصصی و کارآمدی نسبت به مسائل فنی و مهندسی و رویکردهای اقتصادی ندارند.
وی ادامه داد: 40 سال خون دل خوردهایم تا به یکی از کشورهای برتر در صنعت سدسازی و طراحی، نظارت و اجرای پروژههای مختلف صنعت آب رسیدهایم؛ باید از این ظرفیت فنی و مهندسی کشور حفاظت کرد تا شاهد ارزآوری و بهره برداری ملی از این ظرفیت باشیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس با بیان اینکه "ظرفیتهای فنی و مهندسی متخصصان ایرانی در جهان مطرح شده است"، گفت: اگر پشتیبانی مسئولان دولتی و به خصوص سفارتخانهها از نظر اقتصادی و فنی مهندسی بیشتر شود، مسلماً تعداد پروژههای صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر