به گزارش پارس ، هومن لیاقتی - رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی - در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: به صرفه نبودن کشاورزی و وجود رفاه اقتصادی و اجتماعی در شهرها باعث مهاجرت جوانان روستایی شده است لذا باید روی ساختارهای زیربنایی سرمایه گذاری شود.

وی افزود: طی چند دهه اخیر به دلیل نبود سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی همچون آماده سازی اراضی، آب، کود، سم و… مشکلات کشاورزی ایجاد شده است.

لیاقتی گفت: وضعیت کشاورزی تحت تاثیر مناطق گوناگون، نوع محصولات و سال های مختلف، متغیر است اما مشکل ثابت این بخش اقتصاد کشاورزی است.

این کارشناس با بیان این که شغل کشاورزی ریسک بالایی دارد، افزود: نداشتن آمایش سرزمین، نبود شفافیت در قیمت ها، مشکلات بازاررسانی، اختلاف زیاد قیمت تولید تا مصرف باعث ایجاد انحراف معیار بزرگی در بخش کشاورزی شده است.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی اکولوژیک باید سرلوحه قرار گیرد، اظهار کرد: کشاورزی اکولوژیک باعث افزایش کیفیت و کاهش قیمت خواهد شد.

لیاقتی گفت: فرسایش خاک در کشور ما بیداد می کند؛ به طوری که در فرسایش خاک در رتبه های اول دنیا قرار داریم که دلایل آن به نداشتن کشت صحیح، ساخت و سازها، پیشروی کویر، تخریب جنگل ها و… برمی گردد.

این کارشناس کشاورزی به بحث مدیریت آب اشاره و تاکید کرد: ضرر سدسازی به بخش کشاورزی بیش از منفعت آن است و باید توجه داشت جنگل ها که به شدت در حال تخریب هستند، باعث نگهداری آب می شوند، نه سدها.

رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی درباره وظیفه کارشناسان کشاورزی گفت: باید سیستم ترویج کشاورزی به یک سیستم فعال و به روز در کل کشور تبدیل شود.

به اعتقاد وی باید مروجان از طریق سیستم های آموزشی، آخرین یافته های کشاورزی را به کشاورزان منتقل کنند.