قیمت کالاهای اساسی نیازمند نظارت و کنترل است
معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان گفت: قیمت کالاهای اساسی در استان کردستان نیازمند نظارت دقیق و کنترل لازم است.
حسین فیروزی بعدازظهر امروز در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان کردستان که در سالن شهدای استانداری استان برگزار شد، اظهار کرد: باید لیستی از کالاهای اساسی تهیه و تفاوت قیمتها بررسی شود تا بتوان نظارت دقیق بر قیمت کالاها داشته باشیم.
وی افزود: قیمت کالاها به ویژه کالاهای اساسی و مورد مصرف خانوارها نیازمند کنترل است و باید در این زمینه با برنامهریزی دقیق فعالیت شود.
وی از تلاشهای اعضای کارگروه برای آرامشبخشی به روند تنظیم بازار تقدیر کرد و گفت: باید کوتاهیها بررسی تا به تنظیم بازار کمک شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان یادآور شد: مبنای تصمیمگیری و کار ما آماری است که هماکنون توسط معاونت آمار و اطلاعات سازمان برنامهریزی مورد توجه و اعلام شده است.
*استانهای مرزی با افزایش شاخص قیمت مواجه بودهاند
فیروزی خاطر نشان کرد: در بررسی اجمالی به نظر میرسد الگو آن است که استانهای مرزی، استانهای کمتر توسعه یافته و استانهای دور از مرکز با افزایش شاخص قیمت مصرف کننده مواجه بودهاند.
وی گفت: مساله افزایش قیمت کالا، خروج کالاهای اساسی به هر نحوی و اثر فزاینده روانی بر جامعه باعث شده این الگو شکل بگیرد که شاخص قیمت استانهای مرزی نسبت به سایر استانهای کشور افزایش داشته و کردستان هم در این زمینه مستثنی نبوده است.
وی با اشاره به اینکه باید برخی اقدامات باید به صورت ملی و بخشی به صورت استانی پیگیری شود، افزود: آمار اعلام شده بیانگیر فقیر شدن مردم ما نیست و شاخص قیمت مصرف کننده نمیتواند معرف فقیر شدن جامعه روستایی ما باشد.
*نظارت کم بر کالاهای بادوام عامل افزایش قیمت آنهاست
معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان به نکاتی که باید مبنای عمل باشد پرداخت و گفت: پوشاک و کفش و کالاهای بادوام با افزایش قیمت در استان روبرو بوده و عامل آن نظارت کم بر بازار این کالاهاست و علاوه بر آن نظارت کارگروه تنظیم بازار استان فقط بر کالاهای اساسی در سه ماه اخیر بوده است.
فیروزی با بیان اینکه نظارت بر کالاهای بادوام استان باید مورد توجه کارگروه قرار گیرد، گفت: باید از اتاق اصناف در سطح استان کمک گرفته شود تا موضوع آمار و افزایش قیمت کالا نسبت به سایر استانها برای اصناف و اتحادیهها تشریح شود.
وی با اشاره به اینکه ظرف مدت یک هفته باید اصناف را توجیه و افزایش قیمت کالاهای بادوام را به آنها اعلام کرد، گقت: اعلام کرد: باید قبل از اینکه نظارتها بر قیمت بازار آغاز شود بازار به خودتنظیمی برسد.
* مردم کالاهای اساسی را به اندازه مورد نیاز خریر کنند
وی اضافه کرد: اقلام خوراکی و کالاهای اساسی مردم در استان به اندازه کافی موجود است و باید به مردم اعلام شود که به اندازه نیاز خود کالا را از بازار تهیه کنند چرا که این مهم به تنظیم بازار کمک میکند.
معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان نظارت بیشتر بر فروشگاهها را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: براساس اخبار رسیده، برخی از فروشگاههای زنجیرهای قیمت تعیین شده را در فروش رعایت نمیکنند و اگر این موضوع صحت دارد باید برخورد شود.
*ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی استان تقویت شود
فیروزی افزود: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد تقویت ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی استان است و باید برای توجه به این مهم نامهای به ستاد تنظیم بازار کشور و وزارت جهاد کشاورزی ارسال شود تا در جریا افزایش قیمت کالاهای اساسی در استان قرار گیرند.
وی بر توزیع گوشت منجمد در استان نیز به عنوان اقدامی اثرگذار بر تنظیم قیمت کالا در بازار تاکید کرد و گفت: توزیع کالاهای اساسی در آذر ماه از سوی کارگروه باید انجام پذیرد.
وی اعلام کرد: در هر مواردی که تخلفی صورت گیرد و حقوق مردم ضایع شود باید برخورد لازم صورت گیرد.
معاون امور اقتصادی و توسعه استانداری کردستان اضافه کرد: در خصوص صادرات سیبزمینی و نخود نیز باید کارگروهی تشکیل و مشخص شود که صادرات این کالا باتوجه به وضعیت بازار مطلوب است یا نه و نتایج این کارگروه به کارگروه تنظیم بازار ارائه شود.
انتهای پیام/
ارسال نظر