به گزارش پارس به نقل از تسنیم، ۳ روز تا پایان ماراتُن انتخابات سال ۹۲ باقی مانده است و ۶ نامزد باقی مانده ریاست جمهوری از فرصت باقی مانده استفاده کرده و در سخنرانی های پایانی خود به بیان دیدگاه ها و برنامه های اقتصادی خود می پردازند.

نامزدهای ریاست جمهوری از همان نخستین روزهای آغاز زمان قانونی انتخابات ۹۲ محورهای سخنان خود را در تشریح برنامه های اقتصادی قرار داده اند و تلاش کرده اند که با در نظر گرفتن مشکلات مردم صحبت هایی را انجام دهند که تا حد امکان در راستای رفع این مشکلات باشد.

سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمد باقر قالیباف شهردار تهران، علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در عرصه بین الملل، حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و سید محمد غرضی وزیر نفت در دولت سازندگی، بعنوان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ فعالیت های انتخاباتی خود را از هفته های قبل آغاز کرده اند. البته محمد رضا عارف و غلامعلی حداد عادل دو کاندیدای ریاست جمهوری بودند که روز گذشته از ادامه فعالیت های انتخاباتی خود انصراف دادند.

قول های زیادی هم در این راستا از سوی ۵ کاندید ریاست جمهوری اعلام شد؛ البته سعید جلیلی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری است که در تشریح برنامه های اقتصادی خود صراحتاً اعلام کرد که وعده ای به مردم نمی دهم ولی برای تحقق برنامه های خود تلاش می کند.

برخی از این قول هایی که این ایام به نقل از این ۶ نامزد ریاست جمهوری اعلام شده که مشابه یکدیگر هستند؛ بعنوان نمونه" احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی" ، " ادامه مسکن مهر به صورت اصلاح شده" ، " ادامه هدفمندی یارانه" ، " اصلاح بازار ارز" ، " پرداخت یارانه به تولید و کشاورزی" و… از مهمترین قول هایی است که تقریبا در صحبت های هر ۶ نامزد آمده است که اتفاقاً این قول ها چند سال قبل در قانون برنامه چهارم و پنجم و همچنین سند چشم انداز آمده و دولتمردان مکلف به اجرای آنها شده بودند.

مقام معظم رهبری در سخنرانی روز ۱۴ خرداد و در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل (ره) خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کردند که کاندیداها وعده ای به مردم ندهند که نتوانند اجرا کنند و اگر یک سال دیگر فیلم صحبتهای شان را ببینند شرمنده مردم شوند.

در همین راستا گزارشی از وعده های داده شده توسط ۶ نامزد باقی مانده انتخابات ریاست جمهوری در حوزه اقتصادی منتشر کرده است که به شرح زیر است:

* قالیباف: اقتصاد را ۲ ساله درست می کنم/ حل مشکلات معیشتی مردم ظرف ۶ ماهه

محمدباقر قالیباف یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری است که در این مدت در سخنرانی های خود به مردم قول داده است که اقتصاد بیمار ایران را ۲ ساله تیمار خواهد کرد.

" بنده به عنوان دولت آینده معتقد هستم و بر این باور هستم و قول می دهم در اولین فرصت ثبات اقتصادی و آرامش ذهنی و روانی را آماده کنم. برای این ثبات اقتصادی طرحی ۲ ساله را آماده کرده ام و اینکه می گویم دو ساله، از این جهت است که بر اساس همان فرهنگ کاری قبلی ام که مردم همانگونه که با کار من آشنا هستند، زمان بندی برای کارم خواهم داشت. " این جمله ای است که در این ایام به دفعات از محمد باقر قالیباف شنیده ایم.

حل مشکلات معیشتی مردم ظرف ۶ ماه نیز از اهم قول های این کاندیدای ریاست جمهوری است که در گفت وگوهای تلویزیونی نیز به آن تأکید کرده و گفته است که مردم مطمئن باشند اگر بنده توفیق خدمت را پیدا کردم تا پایان سال ۹۲ تمام مشکلات معیشتی را حل خواهم کرد و دیگر این عدم اطمینان در بازار احساس نخواهد شد.

وی می گوید: در دولت ما در ۶ ماه این اعتماد را بوجود می آوریم، مانند کشورهای ترکیه، آرژانتین، شیلی که این شرایط سخت را داشتند، این کار را انجام خواهیم داد.

قالیباف این را حق مردم می داند که آنها در جریان زمان بندی تحقق برنامه های دولت باشند و می گوید: حق مردم این است که بدانند من در چه زمان بندی چه کاری انجام می دهم. بنده در بحث های اقتصادی برنامه دو ساله ای دارم تا بتوانم مشکل گرانی و بیکاری و بالا بردن قدرت خرید مردم و معیشت را حل و فصل کنیم. این که من می گویم دو ساله، چون عادت ما این است، اما ظرف ۶ ماهه اول همه تلاش خود را خواهیم کرد تا یک تحول جدی در مدیریت اقتصادی کشور و در تثبیت ثبات ارز به وجود بیاوریم و در واقع نگاه دولت به ارز را به عنوان یک درآمد کنار بگذاریم و تورم را کنترل کنیم.

محمدباقر قالیباف درباره وضعیت مسکن در دولت یازدهم البته به مردم گفته است که بحث مسکن از هر جهت جزو اولویت دارترین برنامه هایی است که در دولت بنده مدنظر قرار خواهد گرفت.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به متقاضیان مسکن مهر هم البته این اطمینان را داده است که این طرح را در دولت یازدهم ادامه خواهد داد اما نه در مناطق دور افتاده و خارج از شهرها؛ قالیباف در همین ارتباط ضمن اشاره به یک مثال در حوزه مسکن مهر تهران گفته است که نیاز نداریم به پرند برویم که هم زحمت به مردم بدهیم و هم بافت فرسوده احیا نشود.

در بحبوحه افزایش انتقادات به سیستم پولی و بانکی قالیباف در سخنان انتخاباتی خود گذری هم به سیاست های پولی و ارزی خود از طریق بانک مرکزی زده و گفته است که به بانک مرکزی استقلال می دهیم تا این ۶ برابر شدن نقدینگی را دیگر شاهد نباشیم و بانک مرکزی به درستی وظیفه خودش را انجام دهد و در سیاست ها، ثبات به وجود می آوریم و نباید هر هفته و یا هر ماه مصوبات را عوض کنیم، بنابراین باید یک بازبینی در حوزه توزیع کالا و خدمات ایجاد و به شبکه توزیع توجه کنیم.

وی البته به سوال برخی از مردم درباره وضعیت تحریم های خارجی نیز اینگونه پاسخ داده است که کاهش فشار تحریم را در اولویت تمامی کارها مورد توجه قرار می دهم و نکته دیگر اینکه برای دهک های پائین جامعه، سیاست های جبرانی از جمله بیمه پیش بینی می کنیم، در این بخش دارای اشکال جدی هستیم و در حوزه" بیمه و سلامت و تحصیل یک عده ای از دهک های پایین جامعه" هستند که تحت پوشش قرار دارند، باید به این علت که حرف از عدالت زدیم، باید همه دهک ها را مورد توجه قرار دهیم.

قالیباف به مردم درباره تأمین کالاهای اساسی و البته افزایش کیفیت محصولات تولید داخل نیز اینگونه اطمینان داده است که کیفیت را در کالاها بالا می بریم اما نکته مهمتری که قصد دارم در این بخش به آن اشاره کنم، این است که باید بتوانیم در شرایطی که تحریم هستیم شبکه توزیع و به خصوص در مورد کالاهای اساسی را ایجاد کنیم و باید این کار را در اولویت قرار دهیم؛ به طور مثال در بحث کشاورزی، باید ضمانت در کالاهای مهم به وجود بیاوریم که در حال حاضر این گونه نیست.

این کاندیدای ریاست جمهوری برنامه هایی هم در حوزه تقویت بخش خصوصی دارد و می گوید: بخش خصوصی را واقعا باید توسعه دهیم. واقعا در این زمینه اغلب شرکت های به ظاهر خصوصی شده دولتی هستند و خصوصی سازی به درستی انجام نشده است که باید این را انجام بدهیم.

" ثبات نرخ ارز" برنامه دیگری است که این کاندیدای ریاست جمهوری در سخنان خود و در محافل عمومی بارها به اجرای آن اشاره کرده و گفته است: واقعیت تلخی که اتفاق افتاده این است که دلار، ریال را از صحنه خارج کرده و ارزش پول ما را بهم ریخته است؛ پس اول ثبات در بازار ارز مهمترین موضوعی است که باید اجرایی شود.

وی همچنین با اشاره به اهمیت بازبینی در توزیع کالا و خدمات گفته است: ثبات در قیمت کالاهای حیاتی کشور مخصوصاً در حوزه کشاورزی و دهک های پایین باید اتفاق بیفتد و اصلاح سیاست های پولی و مالی در بازار پول نیز دارای اهمیت است، یعنی پول کشور باید کنترل شود و اگر کنترل نشود، به سمت افزایش نقدینگی و سفته بازی می رود و کاهش تورم اتفاق نخواهد افتاد و این موارد تا اتفاق نیفتد مردم ما اعتماد پیدا نخواهند کرد.

* ولایتی: اقتصاد را ۱۰۰ روزه مدیریت می کنم/ درمان رایگان عملی می شود

علی اکبر ولایتی از دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری است که با شعار دولت متمم فعالیت های انتخاباتی خود را انجام می دهد، معتقد است" قوه مجریه اگر کابینه تشکیل می دهد، آن کابینه باید مرکب از وزرای متخصص و با تجربه باشد و هر وزیری در حوزه خود اختیارات رئیس جمهور را داشته باشد. اینطور نیست که می گویند دولت یک تیم فوتبال است هر دولتی باید از وزرای مطمئن، باسابقه و باتجربه ای که امتحان خود را پس داده اند، استفاده کند" .

وی چندین بار در برنامه های انتخاباتی خود به این نکته تأکید کرده که می تواند ۱۰۰ روزه اقتصاد را مدیریت کند؛ ولایتی در نشستی که با فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران داشته نیز به این موضوع تأکید و اعلام کرده است که وقتی اپیدمی ظاهر می شود، به همه جامعه اشاعه پیدا می کند ولی می توان با کار اساسی این زنجیره اپیدمی را قطع کرد. من نیز با بزرگان اتاق بازرگانی مشورت کرده ام و به این نتیجه رسیدم که می توانیم در ۱۰۰ روز مشکلات را حل کنیم.

" اگر مردم به من رای دهند، کسانی را به کار می گیرم که توانمندی های نظام را بشناسند و چگونگی کاربرد آن را پیدا کنند" این یکی از جمله های ولایتی است که در نشست انتخاباتی وی با بازاریان مطرح شد.

وی البته به یک مشکل مهم جامعه در شرایط فعلی اشاره داشته و اعلام کرده است که باید مرز پرداخت از جیب مردم را به صفر برسانیم بر همین اساس درمان رایگان را برای کشور عملی می کنیم. باید کاری کنیم که پولی که مردم پرداخت می کنند، ۳۰ و ۷۰ درصد هزینه ها را بیمه تقبل کند.

این کاندیدای ریاست جمهوری برای بیماران صعب العلاج نیز این وعده را مطرح کرده است که باید هزینه های بیماری های صعب العلاج پرداخت شود. " در دولت خود همین جا اعلام می کنم که برای این بیماری ها ردیفی درخواست می کنیم که از طریق بودجه متمم دولت بتواند تمام هزینه بیماران صعب العلاج را پرداخت کند. زیرا این در مقایسه با بودجه ۲۲۰ هزار میلیارد تومانی پولی نیست" .

ولایتی همچنین تأکید فراوان دارد که باید بیمه روستایی و شهری تفاوتی بایکدیگر نداشته باشد و از همین رو اعلام کرده" باید دفترچه های روستایی که کاربرد آن ها فقط در محدوده روستاها و شهرها است مانند سایر دفترچه ها مردم بتوانند از آن ها در تمام نقاط کشور استفاده کنند" .

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در وعده های خود البته به زنان سرپرست خانوار هم توجه داشته و اعلام کرده است که طرح بیمه خاص برای زنان سرپرست خانواده را اجرا خواهد کرد.

وی اینطور صحبت خود را تکمیل کرده است که" اگر شما مردم فهیم به من اعتماد کنید و بنده را به عنوان خدمتگزار کسوت رئیس دولت انتخاب کنید، قول می دهم که طرح هایی که مربوط به بانوان است به تصویب برسانم که یکی آن قوانین تسهیل ازدواج است" .

علی اکبر ولایتی فقدان رابطه درست با کشورهای جهان را رکن اساسی گرانی ها می داند و می گوید: " ما می خواهیم رابطه ای برابر و توام با احترام متقابل باکشورهای جهان برقرار کنیم و در این راستا در برابر هرگونه زیادی خواهی آنها می ایستیم" .

این کاندیدای ریاست جمهوری البته تأکید دارد که" تعامل با جهان به معنای سازش نیست بلکه تعامل با جهان باید سازنده و فزآینده توام با حفظ ارزش های نظام باشد و ما در سیاست خارجی خود از این ظرفیت به نحو شایسته ای بهره می گیریم" .

علی اکبر ولایتی همچنین مانند سایر رقبای خود در انتخابات ریاست جمهوری بر ضرورت احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تأکید دارد و می گوید: اگر روی کار بیایم سازمان مدیریت و برنامه ریزی را مانند سابق احیا خواهم کرد.

* جلیلی: به مردم وعده نمی دهم/ مسکن مهر را اصلاح شده ادامه می دهیم

سعید جلیلی نیز جزء ۶ کاندیدای ریاست جمهوری است که در سخنان خود بارها به اصلاح ساختاری کشور تأکید کرده اما معتقد است برای امور اجرایی و اقتصادی کشور نباید به مردم وعده داد بلکه باید اعتقادی در جهت تحقق برنامه ها تلاش کرد.

" من در برنامه های تبلیغاتی خود سعی کرده ام که وعده ندهم. اما یک موضوع را به عنوان شاه بیت و عنوان برنامه های خود مطرح کردم و آن این است که کسی که می خواهد رئیس جمهور شود، مهمترین وظیفه او است که تمام ظرفیت ها را در زمینه های مختلف فراهم کند تا این استعدادها شکوفا شود" این جمله ای است که سعید جلیلی در برنامه" پرس وجو" که از رادیو جوان پخش شد به مردم گفت.

البته جلیلی در جریان سفر به یکی از استان های کشور گفته است کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های بی نظیری دارد؛ به همه مردم قول می دهم به کمک ظرفیت های این استان نه تنها مشکل گرانی و بیکاری کهگیلویه و بویراحمد را برطرف کنیم بلکه مشکلات سایر استان ها را نیز با به کارگیری این ظرفیت ها برطرف کنیم.

تیم اقتصادی این کاندیدای ریاست جمهوری اعلام کرده است که از برنامه های دولت های قبل، هدفمندی یارانه ها و ارائه مسکن ارزان قیمت برای قشرهای محروم جامعه دو موضوعی هستند که با اصلاح کاستی ها و مشکلات آن در برنامه اقتصادی آقای جلیلی مورد توجه جدی قرار گرفته است. سایت رسمی ستاد وی البته لینک PDF برنامه های این کاندیدای ریاست جمهوری را با عنوان برنامه اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم برای اطلاع مخاطبان قرار داده است.

جلیلی درباره وضعیت مسکن در دولت یازدهم گفته است که به نظر من مسکن مهر یک پاسخ به این نیاز بود و درست هم هست و باید ادامه پیدا کند. همین طور، اصلاحاتی که باید در بافت های فرسوده صورت گیرد. باید سیاست گذاری منطقه ای در بخش مسکن داشته باشیم که اگر به آن توجه لازم نشود، طبیعتا نمی تواند بحث اساسی مسکن را حل کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری البته تأکید دارد که اگر ما نتوانیم سیاست های اساسی داشته باشیم، هر قدر هم مثل مسکن مهر تولید کنیم بازهم در موضوع قیمت مسکن که یک فشار اساسی به طبقات پایین می آید؛ باید حل تورم واصلاح نظام مالیاتی، هدایت سرمایه های سرگردان به بخش تولید، جلوگیری از بورس بازی در مسکن، افزایش سود آوری این بخش و رضایت مندی سازندگان را مورد توجه قرار دهیم.

به اعتقاد جلیلی، تولید ملی باید حمایت شود و حتی الامکان در مسائلی که واردات داریم، باید تا جایی که ممکن است اگر کالایی در داخل کشور تولید می شود، از تولید داخلی حمایت کنیم و از آن مهمتر اینکه باید برای تولیدکنندگان داخلی فرجام تولیدات شان را مشخص کنیم.

سعید جلیلی معتقد است ما باید ساختار اقتصادی کشور را درست کنیم و تا ساختار اداری درست نشود، این نقدینگی وجود خواهد داشت. البته نقدینگی های زیادی مشابه هدفمند کردن یارانه ها در کشور وجود دارد که جمع نشده اند از جمله نقدینگی که از بابت معوقات بانکی که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است وجود دارد که عمده این معوقات در دست تعدادی است.

درباره هدفمند کردن یارانه ها این کاندیدای ریاست جمهوری مانند سایر رقبای خود بر این باور است که هدفمندی یارانه ها بر اساس منطق صحیح صورت گرفت و اکنون قانون شده است و نباید به آن دیدگاه سیاسی داشت و باید ادامه پیدا کند؛ مرحله دوم آن نیز باید انجام شود و این قانون یک ظرفیت خوبی در جهت عدالت است.

جلیلی در همین باره گفته است که قبلا کالاها ارزان تر داده می شد و هرکس بیشتر مصرف می کرد یارانه بیشتر می گرفت و اکنون با قانون هدفمند کردن یارانه ها تلاش شد که عدالت ایجاد شود و من معتقدم که یک منطق درست داشت البته باید درست اجرا شود، از جمله در بخش حمایت از تولید و کشاورزی و باید ساختار اقتصادی کشور، سازوکار حاکم بر آن را متناسب با این موضوع به پیش ببریم تا جواب دهد.

وی البته برای مهار گرانی و تورم نیز دارای این دیدگاه اقتصادی است که در بحث تورم به هر حال در آنچه که با عنوان مالیات تورمی از آن یاد می شود، بیشترین رنج را مردم می برند، مالیاتی است که به این شکل توده های مردم باید پرداخت کنند و حتما باید از آن جلوگیری شود. مهمترین بحث این است که در سیاست هایی که در این زمینه باید صورت گیرد، باید دنبال راه حل های ساختاری باشیم، نه راه حل مقطعی چرا که تورمی که به شکل ساختاری درست می کنند، می تواند روی زندگی مردم تاثیر بگذارد.

این کاندیدای ریاست جمهوری طی سخنرانی های تبلیغاتی خود با طرح این پرسش که اگر گرانی و بیکاری وجود دارد، راه حل آن چیست؟ گفته است: یک راهی که اقتصاددان ها به آن اذعان دارند این است که باید به تولید در کشاورزی، صنعت، فرهنگ و IT بها دهیم. ما عرصه ها و متخصصان خوبی داریم، ولی باید این عرصه ها را مدیریت کنیم.

" تأسیس مسکن استیجاری با مالکیت دولت" هم البته طبق اعلام حجت اله عبدالملکی نماینده اقتصادی سعید جلیلی یکی از برنامه های دولت این کاندیدای ریاست جمهوری خواهد بود.

سعید جلیلی می گوید: ما باید برای حل مشکلات و برای پیشرفت اقتصادی که رهبر انقلاب تحت عنوان حماسه اقتصادی یاد کردند، در این راه تلاش کنیم و عزم جدی داشته باشیم تا تمام ظرفیت های کشور در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری آزاد شوند تا همه مردم ما به شکل عادلانه بتوانند از این فرصت ها بهره ببرند.

وی در همین ارتباط تأکید دارد که آزاد شدن همه ظرفیت ها و توانمندی های ملت ایران و امکانات کشور در پرتو دو موضوع محقق خواهد شد. در ابتدا باید الگو و بحثی که دنبال خواهیم کرد مبتنی بر الگوی اسلامی و ایرانی باشد و ضمنا همه مردم نقش اصلی را در آن ایفا کنند نه اینکه فرصت ها شانسی باشد و بر مبنای محاسبات خاص توزیع شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: زمانی مشکلات رفع می شود و پیشرفت حاصل می شود که ماشین ساختار دولت این توانمندی را داشته باشد که اولا مانع مردم در بروز ظرفیت ها نشود و ثانیا خودش کمک کند و تقویت کند و به سرعت پیش برود و اگر این کار انجام شود، می توانیم در همه عرصه ها از جمله اقتصاد، پیشرفت لازم را داشته باشیم.

" علاوه بر تداوم سفرهای استانی، سفرهای وزارتخانه ای را هم راه می اندازم تا ایرادات وزارتخانه ها نیز برطرف شود و ارتباط دولت و مردم بیشتر شود" این یکی از جملات جلیلی است که این روزها و در جریان نشست های انتخاباتی وی مطرح می شود.

* روحانی: یارانه کالایی به مردم می دهم/ کاری می کنم مردم آثار کاهش تورم را ۲ ماهه حس کنند

حسن روحانی کاندیدای دیگر یازدهمین دوره ریاست جمهوری است که شعار دولت خود را" تدبیر و امید" اعلام کرده و اکثر برنامه های خود را حول این شعار تشریح می کند. بعنوان نمونه وی در یکی از سخنرانی های خود گفته است که اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه ما و به خصوص نسل جوان، جزو برنامه های دولت" تدبیر و امید" است.

وی گفته است: سازمان هایی که تعطیل شده اند بویژه سازمان مدیریت را احیا کنیم. دولت باید به صورت فراجناحی اداره شود و معنای جناح واحد آن است که نیمی از فعالان و مدیران جامعه را کنار بگذاریم و ضرر بزرگی به جامعه متحمل خواهد شد.

وی در زمینه عدالت در جامعه نیز معتقد است که در بحث عدالت اجتماعی باید مسئله حمایت از محرومان را در اولویت خود قرار دهیم. همچنین باید مسئله اقشاری مانند کارگران که حقوق ثابت دارند را مورد توجه قرار دهیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مسئله حقوق زنان را مورد توجه قرار خواهد چراکه در یکی از سخنرانی های خود با اعلام این مطلب تأکید کرده است که در حال حاضر مسئله بیکاری در میان زنان خیلی زیاد است و ۶۶ درصد افراد بین ۲۰ تا ۲۹ سال امروز جزو افرادی هستند که بیکار هستند.

به اعتقاد روحانی، یارانه افرادی که دارای حقوق ثابت هستند مثل کارگران و کارمندان باید تقویت شود. پیشنهاد دولت وی یارانه کالایی به مردم است تا مردم نسبت به تامین کالاهای اساسی تضمین لازم را داشته باشند.

وی تصریح کرد: برنامه های اقتصادی وسیعی از سوی دولت تدبیر و امید طراحی شده که با اجرای آنها می توان کشور را به سرعت از بحران موجود خارج کرد. اگر بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم، بحث بیکاری هم حل می شود. امروز حداقل ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بیکار در کشور وجود دارد.

به گفته روحانی، " دولت تدبیر و امید" در اولین قدم، تلاش می کند که محیط کسب و کار را به طور دائم بهبود بخشیده و البته برای کوتاه مدت هم بسته های تشویقی ویژه ای خواهیم داشت که با اجرای آن می توان در کوتاه مدت این حرکت را در جامعه به سرانجام رساند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در خصوص برنامه هایش برای هدفمندی یارانه ها گفت: یارانه باید هدفمند بشود، اما سئوال این است که قرار شد یارانه هدفمند بشود، هدفمندی یارانه ها خیلی هدف قشنگی است و مجلس از زمان برنامه دوم و سوم به دنبال اجرای هدفمندی بود و الحمدالله قدم اول هدفمندی یارانه ها ولو ناقص، اجرا شد. اما برای ادامه آن باید کاری کنیم و قانون را به دقت اجرا و نواقص گذشته را جبران کنیم. اشکالات قبلی را رفع کنیم و من معتقدم که در کنار این یارانه نقدی، ما نیاز به یارانه کالایی دارم.

روحانی خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید در کنار یارانه نقدی، یارانه کالایی برای کالاهای اساسی داده خواهد شد تا قشرهایی که دهک های پایین و آنهایی که بیشتر در فشارند، دغدغه نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اساس اقتصاد دولت تدبیر و امید این است که به مردم آرامش دهد و در بخش اقتصاد نگرانی را بردارد، تا مردم درباره کالاهای اساسی نگران نباشند؛ دولت تدبیر و امید دنبال این است که آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کند و آنچنان مردم از لحاظ درآمد سرشار در اختیار مردم قرار بگیرد که مردم اصلا به این ۴۵ هزار تومان نیاز نداشته و زندگی خوبی داشته و همه افراد شاغل باشند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در خانه و در خانواده صدقه گرفتن افتخار نیست، افزود: من کاری می کنم که دولت به سمت مردم دست دراز کند نه اینکه مردم به سوی دولت دست دراز کند.

حسن روحانی همچنین زمان بندی هم برای کاهش و کنترل نرخ تورم در نظر گرفته و گفته است که مردم در همان ۲ ماه اول آثار کارهای انجام شده را می بینند. برای از پیشِ روی برداشتن مشکلات اقتصادی برنامه یک ماهه، ۳ماهه، یک ساله و ۴ساله در نظر گرفته ایم.

* غرضی: تورم را نابود میکنم اما به شرط اینکه ۵۵ میلیون ایرانی به من رأی دهند

سید محمد غرضی نیز جزء ۷ نامزد انتخابات ریاست جمهوری است که تقریبا تمام مردم وی را با شعار نابودی تورم می شناسند؛ وی به کرار در سخنرانی های خود تأکید کرده اگر ۵۵ میلیون ایرانی به وی رأی دهند تورم را کنترل خواهد کرد.

به اعتقاد این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واقع دولت در دو کلمه خلاصه می شود" تورم و اشتغال" . سید محمد غرضی البته یک جمله کلیدی دیگر دارد و آنهم این است که دولت باید دست خود را از جیب مردم خارج کند چراکه عدالت در این است که اول دستی که در جیب فقرا کار می کند قطع شود.

* رضایی: هدیه ازدواج ۲۳ میلیون تومانی/ سهام عدالت را آزاد می کنم

محسن رضایی هم جزء کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم است که اتفاقاً سعی دارد در تمام سخنرانی های خود گریزی به مسائل اقتصادی بزند و بگوید" من آمده ام تا زندگی مردم را سروسامان دهم، فقر را کنار بگذارم و به ارزش پول ملی بها بدهم تا ۱۰۰۰ تومان به این راحتی تضعیف نشود" .

وی گفته است که من سهام عدالت را به دست خود مردم خواهم رساند و من به همه ی کشاورزان یارانه سبز می دهم. طبق اعلام رضایی علت اینکه اکثر برنامه هایش ناظر به یارانه سبز و یا کسب و کار خانگی و یا کارآفرینی بوده، عمل به عدالت است.

" من توجه ویژه ای به مسئله مسکن خواهم داشت. من با اصلاحاتی که در مسکن مهر دارم، آن را ادامه خواهم داد" این وعده کاندیدای ریاست جمهوری مورد توجه متقاضایان مسکن مهر است.

این کاندیدای ریاست جمهوری البته قولی را هم به زوج های جوان داده و اعلام کرده است که اگر روی کار بیاید هدیه ازدواج ۲۳ میلیون تومانی به جوانان خواهد داد؛ وی گفته که با در نظر گرفتن هدیه ازدواج ۲۳ میلیون تومانی برای جوانان، آنها می توانند در خرید جهیزیه و لوازم خانگی ایرانی اقدام کنند. با این کار هم مشکل جوانان حل می شود و هم کارخانجات تولیدی کشور فعال می شوند.

یکی دیگر از برنامه های رضایی که به کرار در سخنرانی های خود به آن اشاره کرده اصلاح معماری نوین ایرانی - اسلامی است؛ وی می گوید: ما باید بازنگری اساسی در معماری ایران انجام دهیم. در آن معماری جایگاه شهرها را به خوبی تعریف خواهیم کرد که بدین وسیله فرصت های جدیدی برای تولید مسکن ارزان قیمت شکل بگیرد.

افزایش مبلغ وام های بانکی، آزاد سازی سهام عدالت و محور شدن کارآفرینی در دولت یازدهم از دیگر وعده های محسن رضایی به مردم است؛ وی البته گفته است که برنامه ای هم برای وضعیت بدهی های مردم به دولت دارد به این صورت که" من بدهی های مردم به دولت را جبران می کنم یا می بخشم یا از راه دیگر جبران می کنم" .

به اعتقاد این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، کسری بودجه دولت، حجم دولت، یارانه ها و مسکن مهر و تحریم های اقتصادی، ۵ مسئله ای هستند که گرانی را بوجود آورده است؛ باید برای آن فکر اساسی کرد و برنامه هایی که من ارائه کرده ام، این مشکل را حل می کنیم و این ۵ سَر را به کنترل در می آوریم.

آنچه در این گزارش خواندید بخشی از قول های اقتصادی ۶ نامزد ریاست جمهوری است که این ایام در برنامه های تبلیغاتی اعلام می شود.