به گزارش پارس به نقل از مهر، اجرای هشت طرح توسعه، بهینه سازی و بهبود فرآیند تولید در پالایشگاه های موجود نفت مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد به طوری که سال گذشته چهار طرح توسعه در پالایشگاه های شازند، تهران و آبادان در مدار بهره برداری قرار گرفت و در سالجاری هم ۴ طرح دیگر در پالایشگاه های اصفهان، لاوان، تبریز و بندرعباس راه اندازی شد.

با بهره برداری از این هشت طرح در مجموع ۳۰ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل به ظرفیت پالایشگاه های نفت کشور افزوده می شود که در کنار افزایش کمی، ارتقای کیفی استاندارد فرآورده های نفتی به ویژه بنزین و گازوئیل از اهداف این سرمایه گذاری حدود ۱۴ میلیارد دلاری است.

افزایش عدد اکتان، ارتقای درجه آرام سوزی، حذف ترکیبات شیمیایی و آلاینده همچون" بنزن و آروماتیک ها" و در نهایت کاهش میزان گوگرد به کمتر از ۴۰ پی. پی. ام در فاز اول و سپس ۱۰ پی. پی. ام در فاز دوم از مهمترین اهداف کیفی اجرای این هشت طرح جدید پالایشگاهی است.

بر این اساس با به حداقل رسیدن گوگرد در ترکیب فرآورده های نفتی، علاوه بر کاهش آلایندگی های حاصل از مصرف بنزین و گازوئیل، برای این فرآورده های نفتی هم شناسنامه هایی با استاندارد یورو ۴ و ۵ اتحادیه اروپا صادر خواهد شد.

حذف گوگرد از ترکیب فرآورده نفتی یک دستاورد اقتصادی هم برای کشور به همراه دارد به طوری که منجر به افزایش ظرفیت تولید و صادرات گوگرد به عنوان یک محصول جدید در سبد پالایش نفت کشور خواهد شد.

از این رو در مجموع با اجرای طرح های بنزین سازی، بهینه سازی و بهببود فرآیند تولید در پالایشگاه های نفت ظرفیت تولید گوگرد ایران بیش از یکهزار تن در روز افزایش می یابد و با احتساب تولید حدود پیش از اجرای این طرح ها مجموع ظرفیت تولید گوگرد در پالایشگاه های نفت کشور از مرز یکهزار و ۳۰۰ تن در روز عبور می کند.

به عبارت دیگر با اجرای این طرح های جدید پالایشگاهی، ظرفیت تولید گوگرد به ترتیب در پالایشگاه های نفت شازند ۶۴۰ تن، آبادان ۱۰۰ تن، بندرعباس ۱۲۰ تن، تهران ۲۵۰ تن، لاوان ۳۰ تن، تبریز ۳۲ تن و اصفهان ۱۰ تن در روز افزایش می یابد.

جزئیات طرح های افزایش تولید گوگرد ایران
نام پالایشگاه میزان افزایش تولید گوگرد/ روزانه
آبادان ۱۰۰ تن
شازند امام خمینی ۶۴۰ تن
بندرعباس ۱۲۰ تن
شهید تندگویان تهران ۲۵۰ تن
لاوان ۳۰ تن
تبریز ۳۲ تن
اصفهان ۱۰ تن


جزئیات ماراتن جدید نفتی ایران و اعراب

به گزارش مهر، در نهایت امسال با بهره برداری از نهایی از تمامی پروژه های در دست اجرای پالایشگاهی، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برخی از فرآورده های استراتژیک نفتی همچون بنزین، گازوئیل، سوخت هواپیما، ایران به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوگرد نفتی منطقه خاورمیانه تبدیل می شود.

همزمان با افزایش ظرفیت تولید گوگرد، به منظور حضور در بازار جهانی این محصول نفتی، تولید نسل جدید گوگردهای شکل یافته، گرانول و بنتونیت در پالایشگاه های نفت کلید خورده است که این موضوع منجر به افزایش صادرات این محصول نفتی به بازارهای جهانی خواهد شد.

در حال حاضر کشورهایی همچون آمریکا، چین، مراکش، روسیه، هند، برزیل، تونس، کانادا، ژاپن، مکزیک، آلمان و استرالیا از مهمترین مصرف کنندگان گوگرد بوده که در این بین آفریقایی ها، چین، هند، پاکستان و برخی از کشورهای اروپایی جز مهمترین مشتریان سنتی گوگرد ایران به شمار می روند.

از سوی دیگر در بین کشورهای خاورمیانه هم اکنون در کنار ایران، عربستان سعودی با ۴۰۰ هزار تن، کویت با ۸۰۰ هزار تن و امارات متحده عربی با ۵۰۰ هزار تن از مهمترین تولیدکنندگان گوگرد در پالایشگاه هیا نفت هستند که کشورهایی همچون مصر، عمان، عراق و سوریه هم ظرفیت های پائینی بریا تولید این محصول نفتی در اختیار دارند.

از این رو ایران به منظور صادرات گوگرد نفتی به بازارهای جهانی باید با کشورهایی همچون امارات متحده عربی، کویت و عربستان سعودی رقابت کند که هر کشوری که تولید نسل جدید محصولات گوگردی را جدی تر بگیرد قطعا در بازار حرف های بیشتری برای گفتن خواهد داشت.