اعطای ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان فناوری اطلاعات

رئیس هیئت عامل ایدرو از اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای توسعه صنعت فناوری اطلاعات در یک دهه گذشته خبر داد و گفت: یک درصد از حجم تجارت جهانی فناوری باید در اختیار ایران قرار بگیرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، غلامرضا شافعی گفت: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ظرف یک دهه گذشته در قالب طرح های صنایع نوین ۲۰۰ میلیارد ریال برای توسعه صنعت فناوری اطلاعات تسهیلات اعطا کرده است.
رئیس هیئت عامل ایدرو در اولین همایش بین المللی صنعت و صادرات فناوری اطلاعات با اعلام این خبر افزود: در سال گذشته حجم تجارت جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات ۴۵۰۰ میلیارد دلار بوده که ایران به دلیل دارابودن یک درصد جمعیت و خاک دنیا باید حداقل یک درصد از این حجم تجارت یعنی ۴۵ میلیارد دلار را به خود اختصاص دهد.
شافعی ادامه داد: در قانون برنامه پنجم پیش بینی شده سهم فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران به ۲ درصد برسد و اگر تولید ناخالص داخلی ایران ۶۰۰ میلیارد دلار باشد، ۱۲ میلیارد دلار سهم فناوری اطلاعات خواهد شد که تا مرز دستیابی به سهم یک درصدی خود به نسبت متوسط جهانی، حدود ۳۳ میلیارد دلار کسری دارد.
وی با ارائه آماری از سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی برخی کشورهای پیشرفته یا در حال توسعه اظهار داشت: سهم فناوری اطلاعات از GDP در مالزی ۹.۵ درصد، در ژاپن ۷.۲ درصد، مجارستان ۸.۹ درصد و در آمریکا ۷.۵ درصد است و این آمار در برخی کشورهای همسایه منطقه خاورمیانه مثل اردن ۹.۲ درصد و مصر و ترکیه بالای ۵.۵ درصد است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سرمایه مهم در توسعه صنعت فناوری اطلاعات نیروی انسانی است که اگرچه دانشگاه های کشور به لحاظ کمی نیروی انسانی کافی تربیت می کنند لیکن این نیروها کمتر کارآفرین و خطرپذیر هستند و نیازمند تغییر ماهوی در نوع آموزش نیروی انسانی هستیم تا نیروی انسانی" عالم" و" عامل" و آشنا به کسب و کار تربیت شود.
شافعی فضای کسب و کار را عامل مهمی در توسعه صنعت و صادرات فناوری اطلاعات ذکر کرد و گفت: کشور ما در سال گذشته در رتبه ۱۴۵ بین ۱۸۵ کشور در شاخص فضای کسب و کار قرار گرفته است. به گفته وی، برای جبران کسری ۳۳ میلیارد دلاری نسبت به متوسط جهانی سهم فناوری اطلاعات در GDP باید سرمایه گذاری زیادی توسط بخش دولتی و بخش خصوصی انجام شود.
رئیس هیئت عامل ایدرو خاطرنشان کرد: برای جلب تلاش های بخش خصوصی و توانمندسازی این بخش به منظور ایجاد فضای سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات، دولت باید وارد این حوزه شود زیرا بخش خصوصی کشور قادر نیست با شرکت های معظم دنیا رقابت کند.
وی همچنین نقش وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و دفاع را در توسعه فناوری اطلاعات در کشور مهم خواند و اضافه کرد: هنر بخش دفاعی این است که ضمن تامین نیازهای خود، فناوری های پیشرفته را عمومی سازد و در اختیار مردم قرار دهد. برای نمونه ظهور اینترنت در آمریکا مثال خوبی برای این موضوع است که ابتدا برای تامین نیازهای دفاعی شکل گرفت و سپس عمومی شد.
شافعی یادآورشد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وجه عمده همت خود را در توسعه صنایع دانش بنیان قرار داده و طبق قانون اصل ۴۴ اجازه دارد تا ۴۹ درصد با بخش خصوصی برای ایجاد شرکت های دانش بنیان مشارکت کند و در این رابطه آماده است طرح های اساتید دانشگاه ها، دانشجویان و فعالان بخش خصوصی را دریافت و بررسی کند.
معاون وزییر صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون از محل طرح های صنایع ۳۴۰میلیارد ریال پژوهانه در اختیار ۱۶۰ پروژه دانشگاهی در حوزه صنایع پیشرفته قرار گرفته و ۱۲ میلیارد ریال نیز اختصاصا در پروژه های SBDC حوزه فناوری اطلاعات در دانشگاه ها سرمایه گذاری کرده است.
رئیس هیئت عامل ایدرو در پایان خواستار در اختیار قرار دادن وجوه اداره شده قابل توجهی در اختیار سازمان های توسعه ای شد تا برای توانمندسازی بخش خصوصی و فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات به کار گرفته شود.
ارسال نظر