افزایش ۴۰ تا ۳۰۰ درصدی قیمت لوازم یدکی
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران گفت: پیش فروش ادامه دار خودروسازان را راهی برای حضور واسطه ها در این بازار دانست و گفت: دلالان نیز از این آب گل آلود ماهی گرفته و بازار را آشفته تر می کنند.
علیرضا نیک آئین قیمت های کنونی خودرو در بازار آزاد را غیرواقعی دانست و افزود: این افزایش بی رویه، قیمت قطعات و لوازم یدکی خودروها را نیز گران کرده است.
به گفته این مقام صنفی، در نتیجه این اتفاق اکنون مراجعه رانندگان به تعمیرگاه ها با وجود معیوب بودن خودروها کم شده است در حالی که دستمزد تعمیرکاران ثابت مانده و به همان نرخ های ابتدای سال است.
نیک آئین با انتقاد از قیمت های بالای خودروها، اظهار داشت: در ورود خودروها به بازار موانع متعددی وجود دارد که خود متشنج شدن بیشتر قیمت ها را به دنبال دارد.
** افزایش 40 تا 300 درصدی قیمت لوازم یدکی
وی گفت: در ماه های گذشته، قیمت لوازم یدکی خودروها بسته به نوع آنها، افزایش 40 تا 300 درصدی را تجربه کرده که بیشترین افزایش ها در قطعات کامیون ها، اتوبوس ها و خودروهای کار بوده است.
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران ادامه داد: عمده لوازم یدکی این خودروها وارداتی بوده که متاثر از نرخ ارز، افزایش یافته است؛ عمده افزایش قیمت ها نیز در لاستیک، فیلتر، روغن و برخی از لوازم یدکی است.
** تکذیب احتکار لوازم یدکی
وی همچنین تاکید کرد: در لوازم یدکی خودروها بحث احتکار وجود ندارد، بلکه در خودروهای سنگین به دلیل گرانی و بالا رفتن قیمت ها، درخواست ها از سوی رانندگان و صاحبان خودروها کاهش یافته که استهلاک هرچه بیشتر خودروها را به دنبال خواهد داشت.
این مقام صنفی همچنین گفت: پیش از این، لوازم یدکی به صورت اعتباری از خارج خرید می شد، اما با افزایش نرخ ارز و اجبار واردکنندگان به پرداخت ما به التفاوت ارزی، ضمن تحمیل هزینه های بیشتر به آنان، اعتبارشان نزد شرکت های خارجی نیز کاهش یافته است.
پیش از این «رضا رضایی» رئیس انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو گفت: قیمت خودروها در بازار کاذب است و تداوم حاشیه قیمتی بالای به وجود آمده به جز مشتریان واقعی، به ضرر قطعه سازان است.
وی، افزایش کنونی قیمت ها را ناشی از ناهمخوانی عرضه و تقاضا، دلال بازی ها و فعالیت واسطه ها و حتی حفظ ارزش سرمایه ها از سوی مردم برشمرد، اما در عین حال گفت: خودروسازان معتقدند ریالی از این افزایش قیمت ها نصیبشان نمی شود، ضمن آنکه هیچ مبلغی به جیب صنعت نرفته تا صرف توسعه شود.
ارسال نظر