افزایش تعرفه تلفن ثابت بررسی میشود
رئیس رگولاتوری در پاسخ به درخواست مخابرات و شرکتهای اینترنتی برای افزایش تعرفه مکالمه تلفن ثابت و دیتای همراه گفت: افزایش تعرفههای مخابرات هفته آینده بررسی میشود اما فعلا افزایش تعرفه اینترنت همراه در دستور کار نیست.
حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به درخواستهای متعدد شرکتهای خصوصی ارتباطات ثابت برای افزایش تعرفه اینترنت همراه و درخواست مخابرات برای افزایش تعرفه تلفن ثابت، گفت: مصرف اینترنت همراه در کشور بسیار بیشتر از متوسط جهانی است و مصرف اینترنت ثابت بسیار کمتر از نرم دنیا است. به طوریکه مصرف دیتا در حوزه ثابت به طور معمول باید 30 تا 40 برابر دیتای موبایل باشد.
وی گفت: رتبه ایران در سرعت موبایل در دنیا 57 و رتبه ایران در اینترنت ثابت در دنیا 108 است و تفاوت سرعت دسترسی نیز چشمگیر است که این موضوع به محتوایی که مردم استفاده میکنند نیز ربط دارد و برای مثال مردم در دنیا به دنبال ویدئو و محتوای حجیم هستند که در ایران مصرف ویدئو کم است و مردم احساس نیاز نکردهاند.
وی با بیان اینکه عدم همخوانی مصرف دیتا در ایران با نرم جهانی متفاوت است گفت: ممکن است فاصله کم قیمتی اینترنت ثابت و دیتا یکی از دلایل باشد اما این موضوع دلایل متعددی دارد که باید درباره آنها بیپرده صحبت کنیم.
فلاح ادامه داد: در مقام حاکمیت و رگولاتور نمیتوانیم سرویس مورد استفاده مردم را قطع کنیم و مردم را به سرویس گرانتر سوق دهیم، زیرا مردم، دولت و اپراتورها هر سه ذینفع تصمیمات رگولاتوری هستند.
وی ادامه داد: جامعه هر افزایش قیمتی را نمیپذیرد برای مثال اخیراً تعرفه مکالمات و بستههای اینترنت همراه افزایش یافت و با اعتراض مردم روبهرو شد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: شرکتهای خصوصی اینترنت ثابت معتقدند که اپراتورهای موبایل در حوزه دیتا زیرفروشی (دامپینگ) میکنند اما باید ببینیم واقعاً چند درصد از مشکل بازار از قیمت پایین اینترنت موبایل ناشی میشود.
فلاح ادامه داد: موضوعاتی مثل حذف یکشبه آبونمان ثابت که از 40 سال قبل از مشترکان گرفته میشد و یکباره حدود 700 میلیارد تومان درآمد مخابرات را کاهش داد بحث دیگری است و در جلسه هفته آینده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درخواست مخابرات برای افزایش تعرفههای تلفن ثابت برای جبران کاهش درآمد پیش آمده بررسی میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اگر امروز اپراتورهای موبایل درآمد بیشتری از محل دیتا دارند توجه کنیم که سرمایهگذاری بیشتری نیز انجام دادند، برای مثال یکی از اپراتورها 8 میلیارد دلار معادل حدود 100 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است.
فلاح با بیان اینکه اپراتورهای خصوصی اینترنت ثابت میگویند چرا اپراتورهای موبایل تعرفه مکالمه را تا سقف افزایش میدهند اما تعرفه دیتا را تا کف تعرفه پایین میآورند،گفت: شرکتهای ثابت تصور میکنند این کار اپراتورهای موبایل برای ورشکست کردن آنها است اما بررسی سبد اپراتورهای موبایل نشان میدهد 30 درصد از درآمد اپراتورها از مکالمه و 70 درصد از دیتا است و اپراتورها روی مکالمه علیرغم نزدیک بودن به سقف تعرفه سود بیشتری ندارند.
وی در نهایت تأکید کرد: افزایش تعرفه تلفن ثابت در کمیسیون تنظیم مقررات بررسی میشود اما فعلا افزایش تعرفه دیتای موبایل برای زیاد کردن فاصله تعرفه دیتای موبایل و ثابت امکانپذیر نیست.
ارسال نظر