به گزارش پارس نیوز، 

پیش بینی می شود از این سطح زیر کشت، مقدار چهار تن محصول کینوا برداشت شود.
وی افزود: این گیاه شبیه غله و دارای پروتئین است و از دانه های آن برای مداوای بیماری دیابت، رفع مشکلات گوارشی و سیالیک و همچنین از ساقه و علوفه آن برای خوراک دام و بعضا سبزی تازه استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی بافق با یاد آوری اینکه کینوا یک گیاه سنتی است که قدمت پنجهزار ساله دارد تصریح کرد: کینوا بسیار سبک‌تر و خوش هضم‌تر از دانه‌های برنج و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب 2، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند‌ آهن است.
وی با بیان اینکه گیاه کینوا ضمن کم آبخواه بودن با آب و زمین شور هم مقاومت و سازگاری دارد گفت: کشت این گیاه از سیاست های مهم وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.
این مسوول به ویژگی های ذکر شده کینوا اشاره و بیان کرد: پیش بینی می شود با توجه به خصوصیات یاد شده، این محصول با استقبال کشاورزان بافقی روبرو شود و در سال آینده کشت آن تا پنج هکتار افزایش یابد.
عسکری، طول دوره رشد(حدود سه ماه) را از دیگر ویزگیهای گیاه کینوا خواند و یاد آور شد: هم اینک بیش از 10 نفر بهره بردار در این حوزه به کار مشغول هستند.
کینوآ به خاویار گیاهی شهرت دارد و با توجه به وجود مقدار زیاد آهن ، اسید فولیک ، کلسیم و اسیدهای امینه برای کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است.
کینوآ گیاهی است که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش کاشته می‌شود و به خانواده اسفناج شباهت دارد، در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن مشابه برنج است.
کینوآ گیاه بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامین‌ها و امگا 3است.
محصولات عمده شهرستان بافق پسته، خرما، جو، گندم و روناس است و مزارع و باغ ها از آب 121 قنات و از طریق 277 حلقه چاه کشاورزی عمیق و نیمه عمیق آبیاری می شود.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.
7543/ 6197