تناقض انتظاری در بازار ارز
در اولین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی و دلار معاملات خود را با کاهش قیمت آغاز کردند، ولی در ادامه روز مسیر اصلاح را در پیش گرفتند.
روز شنبه، دلار در ساعات ابتدایی روز با سرعت زیادی در مسیر کاهشی قرار گرفت که ثمره آن نزول این ارز به زیر مرز ۱۷ هزار تومانی و کاهش تا نقطه ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان بود. پس از برخورد با این نقطه، مقاومت معاملهگران آغاز شد و خریدهای ارزی تا حدی رشد کرد. نتیجه این مقاومت، بازگشت دلار به کانال ۱۷ هزار تومانی و رسیدن به سقف روزانه ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومانی بود. با رسیدن به نقطه یاد شده این بار فروشها در بازار بالاتر رفت و قیمت در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد۱۷ هزار و ۳۵۰تومان قرار گرفت.
به گفته فعالان، نوسان رفت و برگشتی روز اول هفته حاصل تناقض انتظاری دو دسته از عوامل اثرگذار حاضر در بازار بود. دسته اول معاملهگران بزرگ بودند که در ابتدای روز تصور میکردند تحتتاثیر اخبار مثبت احتمالی طی هفتههای آتی و همچنین اقدامات ممکن دولت در هفته جاری بهتر است دلار خود را به فروش برسانند. احتمال تصویب لوایح مربوط به FATF؛ طرحهای جدید دولت و بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و امکان کمک اتحادیه اروپا به ایران جهت دور زدن تحریمها از جمله عواملی بودند که معاملهگران بزرگ را در مقطع ابتدای روز در موقعیت فروش قرار داد. البته عده دیگری از بازیگران ارزی باور داشتند، آنچه معاملهگران بزرگ را فروشنده کرده بود، حجم زیاد خریدهای ارزی در هفته گذشته بود. از نظر این دسته، معاملهگران قصد داشتند با فروش این ارزها در قیمتهای بالا، زمینه را برخی خرید ارز در قیمتهای پایینتر فراهم کنند و افت ابتدای روز تنها بهانهای برای نوسانگیری بود.
در این میان، اعتقاد دیگری نیز در میان معاملهگران بازار که این روزها نیز کم نیستند، وجود داشت. این عده باور داشتند، معاملهگران واقعا در ساعات ابتدای روز باور داشتند که قیمت با توجه به اخبار مثبت پیشرو ظرفیت افت بیشتر را دارد، ولی آنچه آنها در اواسط روز از مسیر فروش خارج کرد، تقاضای افراد عادی بود. در واقع در حالی که در ابتدای روز معاملهگران بزرگ تصور میکردند قیمت ظرفیت افت بیشتر را دارد، افراد عادی باور داشتند همچنان احتمال رشد قیمتها در بازار وجود دارد و به همین دلیل برای خرید به بازار مراجعه کرده بودند. ورود این دسته موجب شد معاملهگران بزرگ نیز صبر کنند و با قیمتهای بالاتری ارز خود را عرضه کنند. حدود ساعت ۴ بعدازظهر خبر سیاستها و اقدامات جدید بانک مرکزی برای مداخله در بازار، یک بار دیگر معاملهگران بزرگ را فروشنده کرد و این بار قیمت تا ساعت ۵ بعدازظهر تا سطح ۱۷ هزار و ۳۵۰ تومان عقبنشینی کرد. در این میان، کارشناسان باور دارند، بازار ارز به اندازهای کمعمق است که هر خبر و اتفاقی میتواند موجب جابهجایی شدید قیمتها شود.
روز گذشته، قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز در دامنه ۴ میلیون و ۹۳۰ تا ۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان نوسان کرد. سکه در ساعات ابتدایی روز میل زیادی به کاهش قیمت داشت و همراه دلار در کانال کاهشی قرار گرفته بود. با این حال، این فلز گرانبها مدت زیادی در کانال ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان باقی نماند و توانست بار دیگر به مرز ۵ میلیونی بازگردد. تا ساعت ۵ بعدازظهر، قیمت سکه روی عدد ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار گرفت که ۵۰ هزار تومان کمتر از روز پنجشنبه بود. به گفته فعالان، در روزهای اخیر در بازار سکه میزان عرضه این فلز گرانبها کمی بیشتر شده و همین موضوع موجب شده است که نسبت رشد آن از یکسو کمتر از دلار باشد و از سوی دیگر، میزان کاهش آن نیز از دلار بیشتر باشد.
در روز رفت و برگشت قیمتها، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز نوسانات زیادی را تجربه کرد. هر گرم طلای ۱۸عیار روز شنبه، در محدوده ۴۵۵ تا ۵۰۴ هزار تومان نوسان کرد. حدود ساعت ۵ بعدازظهر هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۴۹۰ هزار تومان معامله میشد. این قیمت هزار تومان کمتر از روز انتهایی هفته گذشته بود. البته برخی معاملهگران انتظار داشتند با توجه به ماندن اونس زیر هزار و ۲۰۰ دلار، گرم طلا افت بیشتری را تجربه کند.
ارسال نظر