جزئیات قیمت کالاهای اساسی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
با فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی تقاضا برای خرید کالاهای اساسی افزایش می یابد که این امر در نوسان قیمت این محصولات تاثیر بسزایی دارد.
با فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی تقاضا برای خرید کالاهای اساسی افزایش مییابد و بازار این محصولات را با رفت و آمد بیشتری روبهرو میکند که این امر در نوسان قیمت محصولات تأثیر بسزایی دارد.
گزارش میدانی از بازار برنج، گوشت، مرغ، قند و شکر، چای، روغن، حبوبات و دیگر محصولات پرتقاضای این ماه حاکی از آن است که قیمت این محصولات به سبب افزایش تقاضا و سودجویی دلالان با روند صعودی قیمت در بازار روبهرو شده است و بسیاری از هیئتها و تکایای مذهبی را برای خرید مایحتاج خود با چالشهایی روبهرو کرده است.
آخرین رصدها از بازار حاکی از آن است که نرخ هر کیلو برنج طارم هاشمی 10 تا 15 هزار، هندی 8 تا 8 هزار و 500، لوبیا قرمز 8 تا 9 هزار، عدس 7 تا 8 هزار، لوبیا سفید 10 تا 11 هزار، لوبیا چیتی 13 هزار و 500، شکر 4 هزار و 500، قند شکسته 5 هزار و 500، هر بسته چای 900 گرمی 25 تا 40 هزار، روغن مایع 900 گرمی 7 تا 8 هزار و 500 و روغن نباتی 4 کیلو و نیم 33 هزار و 500 تومان است.
همچنین قیمت هر کیلو شقه گوسفندی 60 تا 61 هزار، گوشت گوساله 58 تا 59 هزار، دام زنده گوسفندی 26 تا 27 هزار و مرغ 9 هزار و 500 تا 10 هزار تومان است.
اصغری یکی از مغازه داران خوار و بار فروشی شرق تهران؛ با انتقاد از نوسان روزمره قیمتها اظهار کرد: قیمت اقلامی همچون حبوبات، زعفران، شکر، برنج، چای و غیره هر روز گرانتر میشود و معلوم نیست که چه اتفاقی در این بازار قرار است رخ بدهد؟
وی افزود: بسیاری از بنکداران عمده اقلامی نظیر برنج، روغن، شکر و غیره را در انبارهای خود احتکار کردند تا با قیمتهای دلخواه اقدام به عرضه این محصولات کنند و این درحالی است که هیچگونه نظارتی بر بازار نیست.
یکی از خریداران اقلام اساسی؛ گفت: با وجود آنکه بسیاری از مسئولان دولتی قول توزیع کالاهای اساسی با قیمتهای مناسب در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را دادند، اما خبری از این موضوع نیست و هم اکنون مجبور شدم برای خرید اقلام مورد نیاز هیئت به بازار مولوی بیایم و هر کدام از این اقلام را با قیمتهای بالایی خریداری کنم.
وی افزود: بسیاری از فروشندگان علت اصلی افزایش قیمت را احتکار بنکداران عمده، دلالان و خانوارها معلوم میکنند، اما جای این سوال مطرح است که در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی چرا مسئولان نظارت چندانی بر بازار ندارند تا هیئتها و تکایا بتوانند اقلام مورد نیاز خود را با قیمتهای مناسب خریداری کنند؟
یکی از فروشندگان فروشگاههای زنجیرهای؛ در پاسخ به این سوال که چرا اکثر قفسههای روغن و حبوبات خالی است، اظهار کرد: علیرغم افزایش قیمت روغن در هفتههای اخیر، اما کارخانههای روغن کشی کمبود مواداولیه را دلیل اصلی کاهش توزیع اعلام میکنند.
وی افزود: با توجه به آنکه بخشی از حبوبات مورد نیاز از طریق واردات تأمین میشود، از این رو عدم تخصیص ارز به موقع به واردات نوساناتی در بازار به همراه داشته است.
البته ماجرا تنها به این جا ختم نمیشود چرا که قیمت ظروف یکبار مصرف نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری داشته است که یکی از مغازه داران علت اصلی آن را نوسان قیمت محصولات پتروشیمی اعلام میکند.
یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در نشست خبری چند روز اخیر خود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرایط خوبی در کالاهای اساسی نظیر روغن، برنج و شکر در کشور داریم، اظهار کرد: با توجه به تأمین ذخایر مناسب اقلام اساسی از 6ماه گذشته تاکنون مشکلی در توزیع این محصولات در ایام محرم نداریم.
وی افزود: در بازدیدهای میدانی که خود بنده از فروشگاههای زنجیرهای و بنکداران مواد غذایی داشتم، هیچ کمبودی در هیچ یک از کالاهای اساسی احساس نکردم و تنها مقداری روغن سرخ کردنی میزانی کمتر از وفور در مغازهها بود که این امر بیانگر کمبود نیست و مردم میتوانند به هر میزانی که دوست دارند، اقدام به خرید و احتکار کالا در خانه های خود کنند.
سیف ادامه داد: برای ایام محرم 10 هزارتن شکر، 10 هزار تن روغن و 10 هزارتن برنج در اختیار بازرگانی دولتی برای توزیع به هیئتهای مذهبی است، ضمن آنکه مقادیری واردکنندگان با ارز 4200 تومان وارد کردند.
این مقام مسئول قیمت هر کیلو برنج 1121 را 7 هزار تومان، برنج تایلندی 5 هزار و 300،شکر 3 هزار و روغن را به نرخ درج شده بر روی محصول اعلام کرد.
حال به سراغ مسئولان ذیربط میرویم تا از آخرین وضعیت بازار اقلام اساسی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی با خبر شویم:
بازار گوشت قرمز نوسان چندانی نخواهد داشت
منصور پوریان رئیس شورای صادرکنندگان دام زنده؛ درباره آخرین وضعیت قیمت گوشت قرمز و دام زنده در ایام محرم اظهار کرد: با توجه به توزیع انبوه گوشتهای منجمد و گرم وارداتی در میادین و فروشگاههای زنجیرهای، پیشبینی میشود که ازدیاد تقاضا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی تأثیری بر نوسان قیمت در بازار نداشته باشد.
وی نرخ هر کیلو گوشت منجمد گوسفندی را 34 هزار،گوشت گوساله 29 هزار،گوشت گرم استرالیا 36 هزار و گوشت گرم اوراسیا 34 هزار و دام زنده گوسفندی 23 هزار تومان اعلام کرد.
پوریان با اشاره به اینکه قیمت لاشه داخلی نوسان چندانی در بازار طی روزهای اخیر نداشته است، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو لاشه بره سبک با دنبه 49 هزار، بدون دنبه 54 هزار،لاشه بره سنگین با دنبه 46 هزار و بدون دنبه 53 هزار تومان اعلام کرد.
رئیس شورای صادرکنندگان دام زنده با انتقاد از خرید گوشت به میزان بالا از سوی خانوار بیان کرد: با وجود فراوانی گوشت در مغازه ها و عرضه انبوه دام از سوی دامداران، هجوم یکباره خانوارها برای خرید گوشت به میزان بالا سودجویی برخی مغازه داران را به همراه داشت.
افزایش 6 درصدی قیمت مرغ در بازار
محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی؛ از افزایش 5 تا 6 درصدی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 5 هزار و 800، مرغ آماده به طبخ میدان بهمن 7 هزار و 900، میادین میوه و تره بار 8 هزار و 100 و خرده فروشی بسته به مناطق مختلف 8 هزار و 500 تا 10 هزار تومان است.
وی ازدیاد تقاضا در روزهای اخیر را دلیل اصلی افزایش قیمت مرغ سایز در روزهای اخیر دانست و افزود: این درحالی است که قیمت مرغ درشت به سبب نبود تقاضا تغییری نداشته است.
یوسفی قیمت مرغ در ایام تاسوعا وعاشورای حسینی را پیشبینی کرد و گفت: با توجه به تعطیلی کشتارگاهها و میادین میوه وتره بار، قیمت مرغ نوسانی نخواهد داشت.
افزایش 25 تا 45 درصدی قیمت زعفران در بازار
غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران؛ با انتقاد از افزایش سرسام آور قیمت زعفران در بازار اظهار کرد: طی یک ماه اخیر به طور متوسط قیمت هر کیلو زعفران 25 تا 45 درصد در بازار افزایش یافت که این امر هیچ ارتباطی به عرضه و تقاضا ندارد.
وی حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ را 6 میلیون تومان و حداکثر 12 میلیون تومان اعلام کرد.
میری با انتقاد از حباب کاذب قیمت زعفران در بازار بیان کرد: بازار زعفران همانند سایر کالاها همچون سکه و ارز ناشی از سودجویی دلالان با نوساناتی روبهرو شده است.
این مقام مسئول قیمت زعفران در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را پیشبینی کرد و گفت: ازدیاد تقاضا برای خرید این محصول در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی تأثیری در نوسان قیمت زعفران ندارد و افزایش قیمت این محصول دریک ماه اخیر تنها ناشی از جمع آوری زعفران توسط افراد سودجو در ابتدای فصل و احتکار آن در خانه ها و انبارها موجب شده تا آنها به سبب کمبود، اقدام به عرضه محصول با نرخهای دلخواه در بازار کنند.
بازار اقلام اساسی در رکود و آرامش به سر میبرد
قاسمعلی حسنی دبیرکل بنکداران مواد غذایی؛ با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در رکود و آرامش به سر میبرد، اظهار کرد: با توجه به آنکه هیئتها و تکایای مذهبی یک ماه مانده به آغاز ماه محرم، اقدام به خرید مایحتاج خود کردند؛ بنابراین قرار نیست نوسان خاصی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در این بازار رخ دهد.
وی از کاهش قیمت عدس در روزهای اخیر در بازار خبر داد و گفت: این درحالی است که قیمت برخی اقلام حبوبات در یک ماه اخیر با افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت در بازار روبهرو شده است.
حسنی قیمت با اشاره به پیشبینی قیمت اقلام اساسی در بازار بیان کرد: وضعیت بازار اقلام اساسی به سیاست جدید ارزی بانک مرکزی بستگی دارد و هم اکنون نم یتوان پیشبینی خاصی را در این باره داشت.
افزایش 27 درصدی قیمت روغن در سال جاری
علی فاضلی بازرس انجمن صنفی روغن نباتی ایران؛ با انتقاد از کمبود مواد اولیه در کارخانه های روغن کشی اظهار کرد: هم اکنون اکثر کارخانههای کوچک در تامین مواد اولیه با چالش هایی روبهرو هستند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از کمبود روغن موجود در بازار به احتکار خانگی بر میگردد، افزود: نبود مواد اولیه مورد نیاز و عدم صرفه اقتصادی تولید در ماه های اخیر در این موضوع تأثیر بسزایی داشته است.
فاضلی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت روغن در روزهای اخیر، پیشبینی میشود که عرضه محصول در ده روز آینده در بازار متعادل شود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا کارخانه های روغن کشی برنامه ای برای افزایش مجدد قیمت روغن دارند،بیان کرد: انجمن روغن نباتی برنامه ای برای افزایش قیمت ندارد، اما اگر قیمت ارز، حلب و کارتن مجددا با نوساناتی در بازار روبرو شود بی شک این موضوع در افزایش قیمت تمام شده و به تبع قیمت محصول تاثیر گذار خواهد بود.
وی در پایان از افزایش 27 درصدی قیمت روغن از ابتدای سال تا کنون در بازار خبر داد.
ثبات نرخ شیر و کشک در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
علی رجبی رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران؛ از ثبات نرخ شیر و کشک در ایام محرم خبر داد و گفت: در دو روز اخیر، قیمت محصولاتی همچون پنیر پاستوریزه،پنیرلاکتیکی، خامه، دوغ، شیر، ماست و شیرکاکائو از 7 تا 76 درصد افزایش یافت که درصد گرانی این محصولات در برندهای مختلف متغییر است.
وی افزایش قیمت محصولات لبنی در روزهای اخیر را ناشی از قیمت ظروف بسته بندی و هزینه های تولید دانست.
رجبی قیمت محصولاتی نظیر شیر، کشک، شیرکاکائو و غیره در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت محصولات لبنی در دو ماه اخیر،قیمت محصولات پرتقاضا در ایام نوسانی نخواهد داشت.
افزایش 15 درصدی قیمت سیب زمینی در راه است
حسن کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی استان تهران؛ درباره آخرین وضعیت بازار میوه و سبزی در ایام محرم اظهار کرد: طی روزهای اخیر قیمت سیب زمینی با افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت در بازار روبرو شد که با ازدیاد تقاضا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی پیش بینی می شود که مجددا نرخ این محصول در بازار 15 درصد افزایش یابد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت پیاز و سبزی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی افزایش می یابد، افزود: با توجه به تعطیلی چند روزه و کاهش عرضه محصول در مغازه ها پیش بینی می شود که نرخ این محصولات دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد.
کارگر نرخ هر کیلو سبزی جور (پلو، آش،قورمه) را یک هزار و 200 تا 2 هزار و 300 و سبزی خوردن یک هزار و 500 تا 2 هزار و 200 تومان اعلام کرد.
این گزارش میافزاید: با توجه به آنکه مدیرعامل بازرگانی دولتی خبر از تأمین ذخایر مناسب اقلام اساسی و توزیع 30 هزارتن شکر، روغن و برنج با نرخهای مصوب به هیئت ها و تکایای مذهبی داده است، انتظار می رود که نوسان خاصی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در بازار اقلام اساسی نداشته باشیم.
ارسال نظر