به گزارش پارس نیوز، 

به نقل از رویترز، یک مقام ارشد کنترل تحریم‌های آمریکا، ‌اعلام کرد: آمریکا نگرانی خود را از توافق‌های حساب ارزی که بین چین و آفریقا انجام شده اعلام کرده است. آنها می‌گویند این توافق شفافیت مبادلات مالی را کاهش و راه را برای جلوگیری از پولشویی می‌بندد. 

مارشال بیلینگزلی دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در جلوگیری از تأمین مالی تروریسم اعلام کرد که علاقه‌مندی زیادی برای استفاده بیشتر از یوان شده و اکثر کشورهای آفریقایی به این نتیجه رسیده‌اند که نیاز است در نهایت دلار را از مبادلات تجاری خودشان حذف کنند. 

توافقی برای انجام مبادلات تا سقف 2.5 میلیارد دلار با ارزهای ملی و در غیاب دلار بین نیجریه و چین امضا شده است. نیجریه در حال حاضر سومین کشور آفریقایی است که با انجام سوآپ ارزی و حذف دلار موافقت کرده است. 

«بیلینگزلی» با اشاره به افزایش توافق‌های سوآپ ارزی بین چین و آفریقا اعلام کرد: در این زمینه نگرانی‌هایی برای آمریکا وجود دارد.

وی اشاره کرد: در حال حاضر اشتیاق زیادی بین اکثر کشورهای آفریقا برای داشتن روابط همکاری با بانک‌های آمریکایی وجود دارد اما در نهایت آنها به دنبال این هستند که دلار را از تجارتشان حذف کنند.

وی همچنین گفت: داشتن همکاری آنها با بانک‌های ما شرایط مناسبی است تا مطمئن باشیم که نه تنها درجه‌ای از شفافیت در مبادلات با آفریقا وجود دارد بلکه مطمئن باشیم که استانداردهای جلوگیری از پولشویی قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش فارس، گرایش شدیدی بین کشورها برای حذف دلار از مبادلات جهانی وجود دارد. برخی کشورها نظیر روسیه و چین که از اقتصادهای بزرگ جهان هستند در این اقدام پیشتازند. 

روسیه در سال جاری پیمان‌های ارزی را با تعدادی از کشورها از جمله ایران، چین و هند امضا کرده است. آخرین پیمان ارزی روسیه با هند به رقم 3 میلیارد دلار بود که قرار است این رقم آرام آرام افزایش پیدا کند. 

قرارداد سوآپ ارزی روسیه و چین هم به رقم 20 میلیارد دلار رسیده است. حذف دلار از مبادلات روسیه به شدت توسط مقامات ارشد این کشور پیگیری می‌شود.

هفته گذشته در  مجمع اقتصادی شرق  که در روسیه برگزار شد، پوتین رئیس جمهور روسیه و معاون نخست‌وزیر این کشور درباره حذف دلار از مبادلات روسیه سخنرانی کردند. 

انتهای پیام/