مشکل کشور در بیان مشکلات نیست بلکه در عمل کردن به راهکارها است
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به نامه 38 اقتصاددان به رئیسجمهور و بیان راهحلهایی برای برونرفت از وضعیت فعلی کشور گفت: همه میدانند مشکلات اقتصاد کشور چیست اما چه کسانی و چگونه میتوانند راهکارهای بیانشده در آن نامه را عملیاتی کنند؟ مشکل کشور در بیان مشکلات نیست بلکه در عمل کردن به راهکارها است.
لطفعلی بخشی، در خصوص راهکارهای پیش روی دولت برای تغییر وضعیت اقتصاد کشور گفت: متأسفانه ساختار اقتصاد کشور دچار مشکل است و وضعیت فعلی اقتصاد با تغییر چند مدیر و وزیر حل نمیشود.
وی با بیان اینکه باید فونداسیون اقتصاد ایران عوض شده و نگرش مدیران کشور به اقتصاد و مردم تغییر یابد، افزود: هر دستگاهی در کشور به جای اینکه به فکر حل مشکلات باشد بیشتر سنگاندازی میکند؛ برخورد کارمندان دولتی با مردم برخورد ارباب رعیتی است و اصلا برایشان مهم نیست مشکل حل بشود یا خیر.
این کارشناس اقتصادی با انتقاد از رویکرد شهرداریها، بانکها، ادارات مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص رفع مشکلات مردم و بخش خصوصی اظهار کرد: دولت درباره امورات مردم با دلسوزی رفتار نمیکند و نمونه واضح آن سوءتدبیر تیم اقتصادی دولت در خصوص مشکلات اینروزهای بازار سکه و ارز است.
عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه تهران با تأکید بر این نکته که بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی کشور ریشه داخلی دارد، گفت: تحقیقات اقتصادی نشان میدهد تنها بین 20 الی 25 درصد اقتصاد ایران محتاج ارز، ماشینآلات خارجی و خرید مواد اولیه از کشورهای خارجی است.
وی افزود: 75 درصد اقتصاد ایران میتواند بدون استفاده از ارز هم به فعالیت خود ادامه دهد اما متأسفانه به قدری مدیریت اقتصادی کشور ضعیف است و آنقدر تصمیمات ضد اقتصادی گرفته شده که متأسفانه هر اتفاقی بر روی کل اقتصاد کشور تأثیر میگذارد و به بیانی دیگر دچار خود تحریمی شدهایم.
بخشی با اشاره به نامه 38 اقتصاددان به رئیسجمهور و بیان راهحلهایی برای برونرفت از وضعیت فعلی کشور ادامه داد: بسیاری از مواردی که در آن نامه منتشر شده درست است و همه میدانند مشکلات اقتصاد کشور چیست اما چه کسانی و چگونه میتوانند راهکارهای بیانشده در آن نامه را عملیاتی کنند؟ مشکل کشور در بیان مشکلات نیست بلکه در عمل کردن به راهکارها است.
این کارشناس اقتصادی بزرگترین دشمن فساد را شفافیت عنوان کرد و افزود: همین الان مسئولان به صورت واضح و شفاف به مردم همین بانکهایی که در حال ورشکسته شدن هستند و بدهیهای کلانی به مردم دارند به چه کسانی چه مقدار و برای چه کاری وامهای کلان وام دادند! و چه عیبی دارد که به اطلاع مردم رسانده شود وامگیرندگان کلان بانکی چه کسانی هستند؟ همین اقدام میتواند ریشه خیلی از مفاسد را شناسایی کند.
انتهای پیام/
ارسال نظر