به گزارش پارس، علیرضا طاری بخش در گفت وگو با   فارس گفت: زمان راه اندازی و اعلام استفاده از سامانه فروشگاهی برای ۱۰ صنف مشمول قانون تا پایان خرداد ماه تمدید شده است.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سؤالی در مورد گلایه انجمن داروسازان از شیوه جدید اخذ مالیات از داروخانه ها گفت: استفاده از سامانه فروشگاهی که یک شیوه نگهداری حساب است، هیچ ارتباطی با اخذ مالیات ندارد بلکه مالیات بر اساس اصل توانمندی اشخاص حقیقی و حقوقی و نیز تعلق مالیات بر اساس احکام قانونی تشخیص، مطالبه و وصول می شود.

وی افزود: بر اساس قانون برنامه پنجم و ماده ۷۱ نظام صنفی مصوب سال۸۳ صاحبان مشاغل مکلف به استفاده از صندوق مکانیزه فروش هستند و به منظور انجام نظارت قانونی اعم از ارائه چگونگی کالا و خدمات به مردم، کنترل نرخ، گردش کالا و کنترل موجودی در کشور با مسئولیت وزارت صنعت مقرر شده و ارتباط مستقیمی با مالیات ندارد.

طاری بخش ادامه داد: همچنین داروخانه داران برعکس سایر اصناف از سال های گذشته از نوعی صندوق مکانیزه فروش استفاده می کردند، اما ویژگی های این سامانه را نداشته باشد و لازم است خود را تطبیق دهند.

وی ادامه داد: آنها معتقدند مورد خطاب حکم مقرر در ماده ۱۲۱ برنامه پنجم نیستند، در صورتی که در آن حکم این گروه از نظر قانون صاحبان مشاغل تلقی می شوند و علاوه بر آن سازمان مالیاتی بنا بر اختیار حاصل از این حکم و ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، مؤدیان را برایکاربرد وسایل و روش ها، صورت حسابها و فرم ها فراخوان می کند و اصناف مکلف به اجرای این تکالیف هستند.

معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه برای استفاده داروخانه داران از سامانه فروش هیچ گونه تکلیفی فراتر از قانون نکرده ایم، گفت: فقط خواسته ایم از نرم افزاری استفاده کنند که قابلیت صدور فاکتور و ثبت خرید و فروش و نگهداری موجودی نقد و کالا را داشته باشد و هزینه های واحد شغلی را ثبت کند.

طاری بخش تصریح کرد: بر اساس حکم قانون برنامه پنجم در صورتی که اصناف مشمول قانون تا پایان خرداد این تکلیف را انجام ندهند، از معافیت پایه ۱۰ میلیون تومانی امسال محروم خواهند شد.