به گزارش پارس نیوز، 

هرمزگان از جمله استان‌هایی است که طی سال‌های اخیر معنی کم آبی را به خوبی درک کرده است. استانی که به دلیل همجواری با خلیج همیشه فارس و دریای عمان این فرصت را داشت تا به هر نحو ممکن از این همه آب به نفع خود استفاده کند. تا اینکه بحث آب شیرین کن‌ها مطرح و در کمترین زمان عملیاتی شد و حالا استاندار هرمزگان اعلام کرده آب شرب بندرعباس تا پایان سال ۹۸ به طور کامل از آب شیرین کن‌ها تأمین می‌شود.

اواخر سال گذشته بود که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی مرحله نخست ساخت آب شیرین‌کن بندرعباس خبر داد. بر اساس گزارش‌ها مرحله نخست این آب شیرین‌کن صد هزار مترمکعبی بندرعباس ۲۰ هزار مترمکعب ظرفیت داشت و در اردیبهشت ماه امسال به بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از مرحله نخست این آب شیرین‌کن ۴۰ درصد جمعیت شهر‌های بندرعباس و بندرخمیر از مزایای آن بهره‌مند شدند.

هنوز صرفه‌جویی حرف اول است

حالا خبر‌های بهتری به گوش می‌رسد و شنید‌ها حاکی است که تا سال بعد تمام شهروندان بندرعباسی می‌توانند از طریق آب شیرین‌کن‌ها، آب شرب خود را تأمین کنند. در همین رابطه روز گذشته استاندار هرمزگان اعلام کرد آب شرب بندرعباس تا پایان سال ۹۸ به طور کامل از آب شیرین‌کن‌ها تأمین می‌شود. فریدون همتی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال اخیر اقدامات بزرگی را صورت داده و خدمات بسیاری در میهن اسلامی انجام شده است، افزود: «یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های نظام جمهوری اسلامی امنیت است که از بالاترین نعمت‌هاست و امروز ایران اسلامی یکی از بهترین کشور‌ها در زمینه داشتن امنیت است.»

وی با بیان اینکه دولت تمام تلاش خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش‌های تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری انجام داده و همچنان این کار را انجام می‌دهد، اظهار کرد: «در این زمینه فرهنگ‌سازی در میان مردم را نیز باید جدی بگیریم.»این مسئول با اشاره به برخی مسائل مهم استان از جمله تأمین آب مرکز استان، بیان کرد: «تلاش ما بر این است که آب شرب بندرعباس در آینده نزدیک و تا پایان سال ۹۸ به طور کامل از آب شیرین‌کن‌ها تأمین شود که با این کار فشار از روی سد‌های شرق هرمزگان برداشته می‌شود. همچنین ۲۰۰ پروژه آبخیزداری چند منظوره که عمده آن‌ها در شرق هرمزگان خواهد بود، در این استان اجرا می‌شود که به تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی کمک می‌کند.»

استاندار هرمزگان بابیان اینکه کمبود آب در هرمزگان جدی است، افزود: «مردم و سازمان‌ها در مصرف آب صرفه‌جویی کنند زیرا امسال بارندگی‌ها ۹۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت استان بوده است.»بر اساس گزارش‌ها، اکنون ذخایر سد‌ها و منابع آب هرمزگان بسیار کم است و برای عبور از این بحران و جلوگیری از جیره‌بندی نیاز به صرفه‌جویی در مصرف آب است. همتی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها و صداوسیما باید با اطلاع‌رسانی در این زمینه به کاهش مصرف آب کمک کنند و آموزش‌وپرورش نیز باید به شکل جدی در زمینه مصرف آب فرهنگ‌سازی کند.

هر چند لوازم و دستگاه‌های کاهنده مصرف آب نیز در بخش مصرف خانگی می‌تواند تا ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد. شهر بندرعباس بیش از هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه لوله‌کشی آب دارد که ۴۵ درصد از این شبکه عمر بالای سی سال دارد و نیازمند نوسازی است و مقداری از آب هم در همین بخش هدر می‌رود.


انتهای پیام/