به گزارش پارس نیوز، 

امروز در کشورهای مختلف سیستم‌های مالیاتی گوناگونی وجود دارند که به شیوه‌های درست یا نادرست اقدام به اخذ مالیات از مردم می‌کنند. در کشور ما نیز سیستم مالیاتی نه چندان قدرتمندی وجود دارد ولی موضوعی که این روزها شدیدا مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، بحث"مالیات بر عایدی سرمایه" است.

شرایط اقتصادی نابسامان دنیا و به تبع آن شرایط بد اقتصادی ایران و تلفیق آن با قوانین مالیاتی جمهوری اسلامی باعث شده مردم سود خود را در خرید و فروش زمین و مسکن ببینند و اغلب سرمایه گذاری خود را در این زمینه انجام دهند که این امر نشان از جذابیت بازارهای غیرمولد زمین و مسکن نسبت به  فضای کسب و کار و تولید دارد حال سؤال این است که مگر کاهش تولید؛ باعث کسادی بازار و در نتیجه رکود اقتصادی نمی‌شود ؟؟ چرا دولت و مجلس فکری به حال تصویب و اجرای قانون مالیات بر افزایش قیمت زمین و مسکن (CGT) و مالیات بر خانه‌های خالی نمی‌کنند؟؟

سوداگری و سفته‌بازی در هر بازاری آثار مخرب درون بخشی و برون بخشی بر اقتصاد دارد که باعث ایجاد نوسانات شدید و ایجاد قیمت‌های غیرمنطقی می‌شود.

مسکن، کالای مناسبی برای انجام سوداگری و کسب سودهای بادآورده است که به راحتی می‌توان روی آن نظارت و کنترل کرد.

تا به امروز در کشور سیستم مالیات‌های اسلامی استفاده نشده است و از سیستم‌های مالیاتی غربی و اروپایی استفاده شده است که باید توجه داشت که مالیات بر عایدی سرمایه تاکید اسلام است و حتی باید مالیاتی روی سکه و ارز نیز اجرا شود که دین اسلام تاکید زیادی روی مالیات برای این کالاها را دارد.

تا چه زمانی قرار است؛ منتظر اجرای قوانین اسلامی در کشور اسلامی باشیم ؟؟ مگر مسؤولان با اسم دین اسلام روی کار نیامده‌اند پس چرا نسبت به احکام اسلامی و اجرای آن کوتاهی می‌کنند؟؟

هدف این مالیات حمایت از تقاضاهای مصرفی افراد است پس در نتیجه واحد مسکونی اصلی هر شخص بالای 15 سال باید معافیت مالیاتی داشته باشد.

ماده 59 قانون مالیات‌های مستقیم با اعمال مالیات بر عایدی سرمایه باید حذف شده و ثبت نقل و انتقال املاک با پرداخت مالیات بر عایدی ملک رسمی شود و همچنین در صورت انتقال بلاعوض ملک یا انتقال قهری(ارث)؛ انتقال جزء موارد مشمول این قانون محسوب نمی‌شود و مقدار این مالیات بر طبق قوانین اسلامی 20 درصد از سود زمین و مسکن باید باشد.

درآمد حاصل از این نوع مالیات در اختیار دولت قرار می‌گیرد که باید خود این مبلغ نیز در تولید سرمایه گذاری شود تا به هدف اصلی از اتخاذ این نوع مالیات نزدیک‌تر شویم یعنی از خروج سرمایه از تولید جلوگیری کرده و دوباره در تولید هزینه کنیم که به حول قوه الهی وضعیت اقتصاد کشور را بهبود و در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی گام برداریم.

انتهای پیام/