علت گرانی لوازم خانگی در بازار چیست؟
230 شرکت داخلی برای واردات بیش از 43 میلیون دلار کالا، ارز 4200 تومانی دریافت کرده اند اما گرانی و کمبود در بازار لوازم خانگی از اواخر فروردین ماه شروع شده و هنوز هم به پایان نرسیده است.
230 شرکت داخلی برای واردات بیش از 43 میلیون دلار کالا، ارز 4200 تومانی دریافت کرده اند اما گرانی و کمبود در بازار لوازم خانگی از اواخر فروردین ماه شروع شده و هنوز هم به پایان نرسیده است. اطلاعات از لیست 53 صفحه که بانک مرکزی منتشر کرده است، اثبات می کند که نباید در بازار کمبود وجود داشته باشد هرچند که این لیست نقص و ابهام زیادی دارد و سهم دقیق برندها از بازار و میزان وارداتشان مشخص نیست.
اما گزارش امروز روزنامه ایران از افشاگری علیه بازار لوازم خانگی نشان می داد که قیمت برخی از کالاها حتی تا 100 درصد هم افزایش پیدا کرده است. مقایسه ارز دریافتی توسط شرکت های واردکننده، موجودی بازار و افزایش قیمتها از فساد ارزی جدی در بازار لوازم خانگی حکایت میکند. پیش از این تحقیقات روزنامه سازندگی نیز نشان میداد که تمام اقلام لیست بانک مرکزی، افزایش قیمت 5 تا 86 درصدی داشتند و با دلار 4500 تا 7100 تومان در بازار خرید و فروش میشوند.
به گزارش ایران آنلاین، بعد از انتشار این گزارش مدیرعامل شرکت کاسپین کالا دریا نمایندگی بوش، برند آلمانی در تماسی با روزنامه ایران اعلام کرد که شرکت تحت نظارت دقیق سازمان حمایت از مصرف کنندگان قرار دارد. در کل 2 میلیون یورو ارز دریافت کرده، تمام آن صرف واردات کالا شده و در کل از اردیبهشت ماه تا کنون کمتر از 10 درصد قیمت ها را افزایش داده اند. آن ها همچنین از اول فروردین ماه 97 تا امروز، 22 میلیارد و 300 میلیون تومان جنس به بازار عرضه کرده اند. به اعتقاد مدیر این شرکت واردکننده، این مغازه دارها هستند که در بازار با ایجاد کمبود کاذب قیمت ها را بیش از حد افزایش می دهند.
فریدون نصیری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی فلزی و آشپزخانه به «ایران آنلاین» می گوید:«راستش من هنوز هم دقیقا اطلاع ندارم که در صنف ما چه کسانی ارز گرفته اند. اسم شرکت ها هم که منتشر شده است، بسیاری از افراد را به اسم شرکت نمی شناسیم. می دانیم که خیلی ها از ماجرای ارز دولتی و همچنین التهاب های بازار سوء استفاده کرده اند ولی هنوز دقیق نمی دانیم که چه کسانی هستند.»
او ادامه می دهد:«ما در سطح عرضه نظارت داریم. شاید خیلی هایی که ارز دریافت کرده اند، جنس هایشان هنوز وارد بازار نشده است. خیلی از آن هایی که ارز گرفته اند، می گویند که هنوز کالاهایمان نرسیده است. واردات کالا از ثبت سفارش و واردات کالا بیش از سه ماه طول می کشد.»
نصیری نیز به تقاضای کاذب و فضای متشنج بازار اشاره می کند و می گوید:«مسئله تنها به واردات اجناس برنمی گردد. در کف بازار درخواست کاذب باعث شده است که قیمت ها از حد معمول بالاتر برود. ما خودمان به فضای متشنج دامن زدیم. می دانید دیگر، از این کارهای معروف ایرانی ها! در زمان گرانی بیشتر جنس می خریم و فروشنده ها هم که می بینند سود دارد، قیمت ها را افزایش می دهند.البته من خودم تولیدکننده ایرانی هستم ولی محصولات پتروشیمی با ارز 7،8 هزار تومانی در بازار گیرمان می آید. شرکت هایمان بخشی نگر هستند. فقط می خواهند شرکت خودشان را نجات دهند، به کل بازار فکر نمی کنند. در این شرایط دچار مشکل می شویم و اوضاع به ضرر همه ما تمام می شود.»
انتهای پیام/
ارسال نظر