توکیو با آمریکا بابت تحریمهای نفتی ایران رایزنی میکند
یک مقام ارشد دولت ژاپن روز چهارشنبه از گفتوگو با آمریکا بابت تحریمهای نفتی ایران خبر داد.
به نوشته وبگاه «اویل اند گس» «یوشید سوگا» سخنگوی دولت ژاپن در نشست خبری اظهار داشت: «ما به دقت درحال برسی اثر اقدامهای آمریکا هستیم. ژاپن رایزنیهایی را در این زمینه با کشورهای ذیربط از جمله آمریکا برای از اجتناب از اثر منفی تحریمهای آمریکا بر شرکتهای ژاپنی انجام میدهد.»
سخنگوی دولت ژاپن ادامه داد: «توکیو در درباره تحریمها علیه ایران با واشنگتن درحال رایزنی است اما جزییات آنرا افشا نمیکند. ما همچنان با مقامهای ایران نیز درحال رایزنی هستیم.»
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز روز چهارشنبه به اظهارات مقامهای آمریکایی درباره تحریم ایران واکنش نشان داد.
یک خبرنگار در نشست خبری روزانه از «لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین پرسید: «گزارشها نشان میدهند مقامهای ارشد دولت آمریکا گفتهاند کشورشان از چین و سایر کشورها میخواهند واردات نفت خام از ایران را کاهش دهند. واکنش شما به این چیست؟»
وی گفت: «گزارشهای مربوط را دیدهام. درباره اینکه آیا این موضوع رسمی دولت آمریکا است فقط میتوانید از آمریکاییها توضیح بخواهید.»
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «چین و ایران، روابط دوستانهای با یکدیگر دارند. ما بر مبنای پایبندی به تعهداتمان ذیل قوانین بینالمللی در زمینههای اقتصاد، تجارت و انرژی، مبادلات و همکاریهای معمول را حفظ میکنیم.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه 8 می (18 اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.
از جمله تحریمهایی که اجرای آن ۱۸۰ روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبانماه) اجرایی خواهد شد، تحریمهای ذیل بند ۱۲۴۵ (د) قانون «اختیارات دفاع ملی آمریکا، ۲۰۱۲» هستند.
این تحریم که برای محدود کردن فروش نفت ایران وضع شده وزیر خزانهداری آمریکا را ملزم به معرفی تحریمهایی علیه آن دسته از بانکهای خارجی میکند که با بانک مرکزی یا هر یک از دیگر موسسات مالی تحریمشده ایران معامله انجام میدهند.
با وجود این، وزارت دارایی آمریکا تعیین کرده در صورتی که کشورهای میزبان بانکهای خارجی در بازه ۱۸۰ روز قبلتر خرید نفت خام از ایران را به «میزان قابل توجه» کاهش داده باشند، بانکهای این کشورها از تحریمها مستثنی میشوند.
آمریکا قبل از اجرایی شدن برجام با استفاده از همین تحریمها توانست میزان فروش نفت ایران را کاهش دهد.
در قانون «اختیارات دفاع ملی» تعیین اینکه چه میزان کاهش خریداری نفت از ایران «میزان قابل توجه» محسوب میشود به عهده قوه مجریه آمریکا گذاشته شده و دولت آمریکا بایستی با در نظر گرفتن عواملی از جمله میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی، میزان مورد قبول برای کاهش خریداری نفت از ایران توسط کشورها را مشخص کند.
دولت «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا قبل از اجرایی شدن «برجام» و رفع شدن این تحریمها حدود ۲۰ درصد کاهش خریداری نفت را «میزان قابل توجه» تعیین کرده بود.
انتهای پیام/
ارسال نظر