به گزارش پارس نیوز، 

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با تأیید کمپینی که درباره تحریم کالا‌هایی که گران شده راه‌اندازی شده است، گفت: سطح آگاهی جامعه به جایی رسیده است که اگر کالایی بی‌دلیل گران شده باشد، مردم آن را نخرند. در حال حاضر مهم‌تر از برخورد با اخلالگران اقتصادی، آگاه ساختن مردم و فرهنگ‌سازی در جامعه است.

محمد نهاوندیان در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما با اشاره به برخی نوسانات قیمت در تعدادی از کالا‌ها افزود: مردم نگرانند که مسئله نوسان قیمت‌ها در آینده چه می‌شود و وظیفه دولت این است که افق آینده را برای آن‌ها مشخص کند.

وی گفت: برای عرضه هیچ نگرانی وجود ندارد و در دو ماه نخست امسال عرضه کالا‌ها افزایش یافته است. نگرانی‌هایی درباره تقاضا وجود دارد و نوسانات قیمت پیش از اینکه واقعی باشد، از احساس ذهنی ایجاد تورم شکل گرفته است.

نهاوندیان افزود: رفتار عامه مردم را باید از برخی سوداگران و اختلالگران بازار جدا کرد و دولت تلاش می‌کند برای مردم اطمینان و آرامش خاطر ایجاد کند. وی با بیان اینکه در تأمین کالا‌های اساسی و حیاتی تولید هیچ نگرانی وجود ندارد، گفت: درآمد نفتی به طور کامل ارز مورد‌نیاز کالا‌های اساسی و حیاتی کشور را تأمین می‌کند. تولیدکشور ­ بدون نفت­ در دو ماهه ابتدای امسال ۶/۴ درصد افزایش یافته، البته واردات نیز افزایش داشته است. صادرات نیز در دو ماهه نخست سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. وی افزود: دولت اجازه نمی‌دهد اشخاصی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دریافت کنند و کالا‌های تولید شده یا وارداتی را با نرخ‌های موهوم به مصرف‌کننده بفروشند. نهاوندیان گفت: نباید اجازه داد سرمایه سرگردانی که در گذشته بخشی از آن صرف قاچاق می‌شده است اکنون با خریداری پراید یا سکه بازار را دچار نوسان کند. نهاوندیان با بیان اینکه توهم گرانی موجب گرانی می‌شود، افزود: دولت باید با اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی وظیفه خود را برای جلوگیری از ایجاد توهم گرانی در جامعه انجام دهد.

نهاوندیان افزود: اگر اعتقاد داریم کالایی بی‌دلیل گران است، نباید آن را خریداری کنیم و بازار‌های مالی و پولی کشور نیز باید سرمایه‌های مردم را برای افزایش ثروت هدایت و از کنار آن تولید را نیز افزایش دهند.

وی با بیان اینکه کسی که نگران ارزش سرمایه‌اش است، نباید به سمت بازار‌های پر‌ریسک مانند مؤسسات اعتباری غیرمجاز برود، گفت: در چند روز اخیر بر اساس آمار معادل سه سال رجوع به بازار بورس داشته‌ایم، البته متقاضیان سهام باید بدانند سهام چه شرکت‌هایی را خریداری کنند.

معاون رئیس‌جمهور افزود: دولت توان تأمین ارز مورد نیاز کشور را از ارز حاصل از فروش نفت، صادرات پتروشیمی، سنگ‌های معدنی و فولاد و تنوع گسترده‌ای از توان صادراتی کشور دارد.

نهاوندیان گفت: بانک مرکزی از ابتدای امسال تا ۲۷ خرداد بیش از ۲۰ میلیارد و ۵۹۲ میلیون دلار برای کالا‌ها اختصاص داده که ۱/۱۱ میلیارد دلار آن بانکی، حدود ۵/۵ میلیارد دلار آن از ارز صادرکنندگان بزرگ مانند پتروشیمی‌ها و ۷۶۶ میلیون دلار آن از محل صادرات اشخاص بوده است. از این رقم جمعاً ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات تأمین شده است.

نهاوندیان با بیان اینکه افق تأمین ارز مورد‌نیاز کشور از سه ماه پیش روشن‌تر است، گفت: در دو هفته آینده تصمیمات جدیدی در یک سیستم شفاف و در جهت تصمیمات سه ماه قبل ارزی دولت گرفته می‌شود. کسانی که مصارف معقول ارزی دارند نباید نگران تصمیمات جدید باشند.

معاون رئیس‌جمهور درباره ثبت سفارش ۲۵ میلیارد دلاری واردات کالا از ابتدای امسال تا‌کنون نیز گفت:، چون نرخ ارز با نرخ پایین تأمین شده است، برخی‌ها تقاضای بیش از حد داشته‌اند و عده‌ای نیز می‌خواهند قیمت را بالا بدهند که از آن سوء‌استفاده کنند، در‌حالی‌که واردات کشور از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته فقط ۵/۰ درصد افزایش یافته است و خبری از واردات بی‌رویه نیست.


انتهای پیام/