جایگاه محصولات ایرانی در میان برند ها
حقیقت این است که در دنیای امروز از بین ابعاد گوناگون یک کالا،نام های تجاری قادرند ارزش افزوده ی بیشتری نسبت به سایر ابعاد مانند وجود فیزیکی کالا ایجاد کنند.
به گزارس پارس نیوز - سید محمد رضا موسوی ، نام تجاری در واقع یک اسم،اصطلاح،علامت،نشان،طرح یا ترکیبی از همه ی این ها است که با هدف شناسایی و تشخیص یک محصول از محصولات رقبا به کار میرود.امروزه نام تجاری به یک موضوع با اهمیت برای شرکت های معتبر در سراسر جهان تبدیل شده است به طوریکه این شرکت ها سرمایه گذاری زیادی را صرف این موضوع میکنند تا بتوانند ارزش نام تجاری خود را بهبود بخشند؛ در واقع در دنیای امروز یکی از مهم ترین عواملی که انسان ها جهت نشان دادن شخصیت و شان خود از آن استفاده میکنند،نام های تجاری با ارزش هستند و از همین رو مدت ها است که نام های تجاری به تنهایی ارزش گذاری میشوند به طور مثال نام تجاری شرکت اپل حدود ۱۷۰ میلیارد دلار ارزش دارد.
نام های تجاری به این دلیل تا این اندازه اهمیت یافته اند که شخصیت یک محصول هستند و انسان ها محصولاتی را برمی گزینند که شخصیت آن محصول نزدیک به شخصیت خودشان باشد و در تلاش هستند از این طریق شان و منزلت اجتماعی خود را ارتقا بخشند. به طور مثال نام تجاری شرکت بنز در ذهن همه ی ما یک انسان بسیار متشخص، منظم و مورد احترام است و افرادی که به دنبال ارائه ی چنین شخصیتی در جامعه ی خود هستند از مشتریان این خودرو خواهند بود در حالی که جوانانی که به سرعت، هیجان و به روز بودن اهمیت میدهند خودروهای شرکت بی ام و را ترجیح میدهند. نام های تجاری از این جهت که تصویر ذهنی ما از یک شخصیت هستند امروزه بسیار مورد توجه متخصصین بازار قرار دارند و کسب و کارهای زیادی از قبیل قراردادهای اسپانسرینگ در حاشیه ی آن ها شکل گرفته است که جای خود را در تمامی ابعاد زندگی انسان ها حتی ورزش هایی مانند فوتبال باز کرده اند.
حقیقت این است که در دنیای امروز از بین ابعاد گوناگون یک کالا،نام های تجاری قادرند ارزش افزوده ی بیشتری نسبت به سایر ابعاد مانند وجود فیزیکی کالا ایجاد کنند. گاها شاهد این موضوع هستیم که شرکت های بین المللی با استفاده به از نام های تجاری خود باعث بحران های اقتصادی،اجتماعی و حتی سیاسی در کشورهای مختلف می شوند.
با این همه متاسفانه باید گفت که در میان ۱۰۰ نام تجاری برتر دنیا هیچ نشانی از شرکت های ایرانی وجود ندارد در حالیکه شرکت های دیگر آسیایی همچون سامسونگ و تویوتا در جمع برترین های دنیا هستند. این موضوع غیر قابل انکار است که در ایران توجه کافی به این حوزه ی با اهمیت نمی شود و حتی بسیاری از شرکت های ایرانی تا چندی پیش نام تجاری مشخصی نداشتند.البته این وضع کمی در حال بهبود است و در حال حاضر شاهد رقابت نام های تجاری مختلف در صنایع گوناگون داخلی هستیم. به طور مثال نام های تجاری مانند ایرانسل و یا نام های تجاری شرکت های صنایع غذایی جای خود را با نشان مخصوص خود در ذهن مخاطبین باز کرده اند اما هنوز هم جای پیشرفت برای رقابت در سطح جهانی بسیار زیاد است.
شرکت های ایرانی باید سرمایه گذاری در این زمینه را جدی بگیرند و با به کارگیری افراد متخصص که دانش ومهارت لازم در این حوزه را دارا هستند و همچنین با استفاده از عنصر مهم تبلیغات ، نام تجاری خود را همراه با ویژگی هایی که در نظر دارند در ذهن مخاطب نقش ببندد، ایجاد کنند . البته باید اذعان داشت ایجاد و تثبیت یک نام تجاری موفق همانند ایجاد یک فرهنگ ، مشکل و زمان بر است . همانگونه که مدیرعامل موفق شرکت اپل، آقای استیو جابز برای ایجاد یکتصویر جذاب و به روز از نام تجاری شرکت خود، سال ها پوششی خاص داشت و همواره در این مسیر ثابت قدم بود!
ارسال نظر