سرمای بهاره 8 هزار میلیارد تومان خسارت زد
طهماسبی برآورد اولیه خسارت باغات را بیش از 8 هزار میلیارد تومان اعلام کرد .
محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خسارت سرمازدگی بهاره باغات اظهار کرد: با توجه به افزایش دمای هوا در روزهای پایانی اسفند و سرمای دیررس بهار در فروردین، برخی از درختان دچار گرمازدگی و برخی درختان باغات سردسیری نیز دچار سرمازدگی شدند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 22 میلیون و 450 هزار تن محصولات باغی و گلخانهای در کشور تولید شد، افزود: با توجه به پدیده سرمازدگی و گرمازدگی اخیر پیشبینی میشود که تولید محصولات باغی و گلخانهای امسال به بیش از 21 میلیون تن برسد که با این وجود کاهش چندانی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نخواهیم داشت.
طهماسبی با تأکید بر اینکه از کل باغات سرمازده در کشور تنها 20 تا 30 درصد دارای پوشش بیمه هستند، بیان کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی پس از برآورد نهایی تولید و بررسی در کارگروه ها، غرامت کشاورزان را پرداخت خواهد کرد.
به گفته وی بیمه محصولات کشاورزی، بیمه حمایتی و پوشش ریسک است که 70 درصد سهم آن توسط دولت و مابقی بهرهبردار پرداخت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی برآورد اولیه خسارت باغات را بیش از 8 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بیشترین حجم خسارت به باغات پسته و پسته کاران استان کرمان وارد شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از باغات گردو دچار آسیب شدند، اظهار کرد: با توجه به آنکه گردوهای ایران زود برگ ده هستند؛ بنابراین بیشترین آسیب از حیث سرمای دیررس بهاره می بینند که علاج آن تنها استفاده از ارقام اصلاح شده دیر برگ ده در دنیاست چرا این ارقام سرمای دیررس بهاره را رد میکنند.
طهماسبی از ایجاد باغات مادری برای اصلاح ارقام دیر برگ ده چندلر در تویسرکان خبر داد و گفت: براین اساس از کارشناسان مجرب ترکیه برای آموزش کشاورزان و بهره برداران دعوت کرده ایم چرا که در شرایط کنونی درختان گردو تویسرکان با قدمت 40 تا 50 سال برای پیوند ارقام دیر برگ ده قطع شده است.
این مقام مسئول در بخش پایانی سخنان خود در پاسخ به این سوال که معاونت امور باغبانی برای باغاتی که در سرمازدگی اخیر دارای پوشش بیمه نیستند چه تمهیداتی به کار گرفته است، تصریح کرد: با توجه به آنکه بخش زیادی از باغات تحت پوشش بیمه نیستند، فرآیندی تحت عنوان سازمان مدیریت بحران تعریف شده که از طرف استانداران در حال پیگیری است تا پس از دریافت منابع لازم از سازمان برنامه و بودجه، وام های ارزان قیمتی در اختیار این کشاورزان قرار دهند.
انتهای پیام/
ارسال نظر