رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه:
به تاراج رفتن منابع ارزی کشور با سیستم تک نرخی 4200 تومانی
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، نتیجه این امر آن است که تنها در دوماه اول امسال 20 میلیارد دلار ثبت سفارش واردات داشتیم که روی دست ما مانده است که قطعا به آنها این میزان ارز داده نخواهد شد.
کیوان کاشفی در نشست فعالان بخش خصوصی با مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از مشکلات ارزی کشور یاد کرد که تاثیر زیادی بر فعالیت بخش خصوصی داشته است.
وی با اشاره به سیستم تک نرخی 4200 تومانی که اکنون برای ارز پیش بینی شده، تاکید کرد: این روش قطعا موفق نخواهد بود و اگر زودتر تدبیری برای آن اندیشیده نشود شاهد به تاراج رفتن منابع ارزی کشور خواهیم بود.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، نتیجه این امر آن است که تنها در دوماه اول امسال 20 میلیارد دلار ثبت سفارش واردات داشتیم که روی دست ما مانده است که قطعا به آنها این میزان ارز داده نخواهد شد.
کاشفی با بیان اینکه معمولا کل واردات در کشور در سال حدود 35 تا 40 میلیارد دلار است، افزود: با این روند تا پایان امسال حدود 120 میلیارد دلار برای واردات به کشور نیاز ارزی خواهیم داشت.
کاشفی تصریح کرد: در شرایطی که نرخ دلار برای واردات 4200 تومان باشد هرآنچه که با این نرخ وارد کشور شود سود خالص خواهد بود و همه برای واردات هجوم می آورند.
وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی ایران چند پیشنهاد برای وضعیت نرخ ارز ارائه کرده که اگرچه مورد تایید بدنه کارشناسی و برخی وزرای دولت قرار گرفته، اما هنوز اجرایی نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه یادآوری کرد: پیشنهاد اصلی ما این است که از ذخایر ارزی محافظت شود تا بتوانیم آن را برای واردات کالاهای اساسی، دارو و بخشی از خط تولید استفاده کنیم.
کاشفی گفت: به علاوه باید بازارهای ثانویه و صرافی های مجاز را به رسمیت بشناسیم، زیرا بازار هم معمولا با این نرخ روز که در بازار آزاد وجود دارد خود را وفق می دهد.
به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، باید اجازه تعدیل نرخ ارز نیز داده شود، یعنی هر سال بر اساس نرخ تورم داخل و خارج ازکشور رقمی به نرخ ارز اضافه شود، اما در قیمت ها ثبات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مهمتر از نرخ ارز ثبات آن است، گفت: عدم ثبات بسیاری از بازارها را به رکود و بیثباتی کشانده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه به نامناسب بودن فضای کسب و کار استان و سیر نزولی آن طی چهار فصل گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون از نظر فضای کسب و کار دو استان آخر کشور هستیم. این امر مانع اصلی ورود سرمایه گذار به داخل استان است و هیچ سرمایه گذاری حاضر نیست در چنین شرایطی وارد کرمانشاه شود و سرمایه گذاری کند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران معتقد است، در این شرایط کارکرد مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی از دست خواهد رفت.
کاشفی اظهار کرد: بعد از اینکه چند منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری که اکنون در مجلس است تعیین تکلیف شود، در کشور ماراتنی برای جذب سرمایه گذار خواهیم داشت و ما هم باید بتوانیم در این خصوص حتی با استان های همجوار رقابت کنیم. باید تا قبل از این شرایط فضای کسب و کار استان را بهبود ببخشیم.
وی با بیان اینکه برخی از دستگاه های دولتی در برابر فضای کسب و کار استان از خود مقاومت نشان می دهند، عنوان کرد: این در حالی است که برخی از بخش های دولتی هنوز معنای فضای کسب و کار را نمی دانند که آن چیزی است که در ید بخش خصوصی نیست و عمده آن در اختیار حاکمیت و دولت است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه از تشکیل کمیتهای برای بهبود فضای کسب و کار با تاکید استاندار خبر داد که امید است با فعالیت آن وضعیت کمی بهتر شود.
انتهای پیام
ارسال نظر