به گزارش پارس، این در حالی بود که بازار سکه در هفته گذشته به دنبال افت و خیز قیمت طلا و ارز، با نوسان چشمگیری روبه رو بود. به طوری که در هفته گذشته، تفاوت بهای سکه در بالاترین و پایین ترین سطح، به ۱۲۳ هزار تومان رسید. صعود قیمت ها در بازارهای داخلی روز گذشته در پی افزایش بهای جهانی طلا، بالا رفتن قیمت دلار در بازار آزاد و نیز سکه نقدی بود. البته بهای جهانی طلا صبح شنبه نسبت به آخرین ساعت معاملات جهانی در روز پنج شنبه، با کاهش ۷ دلاری رو به رو بود؛ اما رسیدن مجدد اونس طلا به کانال ۱۴۰۰ دلاری در ساعاتی از روز جمعه، تاثیر افزایشی بر قیمت های داخلی داشت.
به گفته کارشناسان بازار طلا، سکه همچنان با حباب دست و پنجه نرم می کند که به نظر می رسد بانک مرکزی از این مساله چندان ناراضی نباشد؛ چراکه بانک مرکزی ترجیح می دهد سکه های پیش فروش شده را به خریداران تحویل دهد تا پول نقد، به این دلیل که اگر بخواهد سکه خود را در بازار بفروشد، باید زیر قیمت، این کار را انجام دهد. قیمت سکه های پیش فروشی برای خریداران یک میلیون و ۲۷۲ هزار تومان شد، اما بانک مرکزی در صورتی که بخواهد در بازار سکه ها را بفروشد به قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد فروخت که برای بانک مرکزی صرفه نخواهد داشت. به نظر می رسد این بار به جای اینکه مادامی که سکه های پیش فروشی در حال تحویل هستند قیمت ها پایین بیاید، باید صبر کرد تا پس از پایان تحویل این سکه ها شاهد کاهش قیمت ها باشیم.
به گفته سلیمانی از کارگزاران بازار آتی سکه، در شرایط فعلی این بازار نسبت به بازار نقدی، هوشمندانه تر عمل می کند؛ چراکه قیمت سکه برای سررسید خردادماه، پایین تر از سکه نقدی است که این مساله نشان می دهد که معامله گران این بازار، انتظار کوچک شدن حباب سکه طی یکی دو ماه آینده و در نتیجه آن، کاهش قیمت ها را دارند. به گفته این کارگزار به نظر نمی رسد با این شرایط، افزایش قیمت برای سکه های آتی تداوم داشته باشد؛ چراکه انتظار نمی رود بهای دلار در این هفته بیش از این افزایش داشته باشد و از طرفی قیمت سکه نقدی نیز چندان افزایش نخواهد داشت؛ این انتظارات به این دلیل است که گمان می رود اونس طلا روندی نزولی را در پیش بگیرد و حباب سکه نیز کوچک تر خواهد شد.
بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته در بازار قراردادهای آتی سکه طلا، افزایش قیمت ها در محدوده بالای یک درصد اتفاق افتاد که البته در ادامه معاملات این تغییرات نزدیک به ۲درصد شد. در نهایت سکه سررسید خرداد با ۱.۳۷ درصد افزایش، سررسید تیر با افزایش ۱.۴۲ درصد و سکه سررسید مردادماه با ۱.۲۷ درصد افزایش، به ترتیب در محدوده قیمتی (پایین ترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و ۲۹۹ هزار تا یک میلیون و ۳۱۳ هزار تومان، سررسید خرداد در محدوده یک میلیون و ۳۳۰ هزار تا یک میلیون و ۳۴۴ هزار تومان و سکه سررسید مردادماه در محدوده یک میلیون و ۳۷۰ هزار تا یک میلیون و ۳۸۱ هزار تومان معامله شد.