به گزارش پارس نیوز، 

حمیدرضا جانباز در سومین جشنواره  و نمایشگاه توانمندی‌های بهر‌ه‌برداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور با رویکرد ارتقای تاب‌آوری و سازگاری با کم‌آبی با اشاره به اینکه 40 هزار میلیارد تومان تخصیصات آب و فاضلاب و بهره‌برداری در کشور موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود، گفت: نمی‌توان به تنهایی برای تأمین خدمات پایدار به مدیریت تأمین به تنهایی اکتفا کرد پس باید مدیریت تقاضا و مصرف به جد دنبال شود. 

وی با اشاره به اینکه در جا انداختن این موضوع یعنی مدیریت تقاضا و مصرف باید اقدامات زیادی انجام داد، گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در بهره‌برداری از تجهیزات آب و فاضلاب بسیار مهم است پس باید شرکت‌هایی را تقویت کنیم که در این چالش‌های پیش‌رو بتوانند سرویس و خدمات مؤثر و مطمئن به مردم ارائه کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به چالش‌های حوزه بهره‌برداری صنعت آب و فاضلاب گفت: ما در منطقه شاهد تغییر اقلیم هستیم پس خشکسالی یک رویداد غیرمترقبه نیست پس باید پذیرفت که ایران در یک شرایط اقلیم خشکسالی قرار دارد و دیگر میزان بارش‌ها قرار نیست که افزایش یابد باید پذیرفت رشد فزاینده جمعیت و مصرف در کشور رخ داده و باید سازگاری با کم‌آبی را جدی بگیریم و آن را حل کنیم. 

وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی طرح‌های آبرسانی انجام شده است که منهای یکسری از تولید ابزارهای دقیق تمام تجهیزات در داخل تولید می‌شود. 

جانباز خاطرنشان کرد: ایران هنوز در زمینه تجهیزات و ابزار دقیق باید کارهای بیشتری کند و شرکت‌های سازنده باید تلاش بیشتری در این خصوص انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه 90 درصد روستاها از آب آشامیدنی مدرن استفاده می‌کنند، گفت: باید خدمات آب و فاضلاب در کدام شهرها و روستاهای کشور فراگیر شود چرا که هنوز بخش‌هایی از حاشیه شهرها مشکلاتی دارند و در برخی از شهرها و روستاها هنوز شبکه فاضلاب ایجاد نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تأکید بر اینکه به جای قراردادهای کوچک باید به سراغ قراردادهای بلندمدت برویم، گفت: به وزیر نیرو نیز گزارش داده‌ایم که به جای قراردادهای کوچک به سراغ قراردادهای بلندمدت و سراغ خرید محصول حرکت کنیم تا در گام‌های بعدی این فضا برای بخش خصوصی به وجود بیاید.