ایران خودرو بهتر است یا سایپا؟
ایرانخودرو و سایپا در بخش اول کاملا سوار بر بازار هستند و خودروهای تولیدی آنها نیز بخش دوم را نیز شامل میشوند.
اوضاع خودروسازی کشور ما بطور کلی اسفناک است چرا که این بخش از صنعت ایران به ۳ دسته تقسیم میشود که شامل خودروهای تولیدی قدیمی مانند پژو و پراید است و بخش دوم نیز خودروهای مونتاژی جدیدتر هستند که اکثر آنها محصولات کشور چین بوده اما دسته سوم خودروهای وارداتی گران قیمت بوده که هر کسی امکان خرید آنها را ندارد.
ایرانخودرو و سایپا در بخش اول کاملا سوار بر بازار هستند و خودروهای تولیدی آنها نیز بخش دوم را نیز شامل میشوند.
ایرانخودرو سالهاست محصولات قدیمی پژو مانند ۲۰۶، ۴۰۵ و پارس را بر روی خط تولید دارد و تنها در این سالها تغییرات بسیار اندکی در بخش داخلی آنها اعمال کرده است. کیفیت این خودروها مناسب شرایط امروزی که علم تولید خودرو پیشرفت داشته، نیست و این شرکت نتوانسته خود را با شرایط روز دنیا وفق دهد. اما خودروهای قدیمی این شرکت در حال حاضر باز هم مشتریان زیادی دارند چرا که آنها این خودروها را در بین گزینههای بد و بدتر، انتخاب بد میدانند.
اخیرا بعد از تولید دنا، خلاقیت این شرکت ایرانی گسترش یافته و تصاویری از تولید ۲۰۷ کراس منتشر شده که در صورت صحت این مطلب، یک فاجعه دیگر به بازار خودرو کشورمان تحمیل میشود.
سایپا سالهاست با تولید پراید بازار خودروهای ارزان کشور را پوشش داده که بسیاری، این محصولات را ارابه مرگ میدانند و عرضه آنها را یک ظلم در حق مردم تلقی میکنند. تصاویر مربوط به تصادف این خودروها نشان میدهند ضعف ایمنی بدنه شدیدی دارند. در طول سالها عرضه پراید، سایپا ابتکار خود را بکار گرفته و با اعمال تغییرات ظاهری، مدلهای مختلف این خودرو را حتی در کلاس وانتها نیز روانه بازار نموده که هیچ اثری از رفع عیب پلتفرم پراید دیده نمیشود و همچنان این قاتلان خیابانی در شهر و جاده تردد میکنند.
تیبا، ساینا و کوئیک را میتوان بهانه سایپا برای افزایش قیمت دانست و در واقع این خودروها همان پراید با چهره جدید هستند.
اما با این تفاسیر کدام خودروساز ایرانی عملکرد بهتری دارد؟ سایپا زیرمجموعههای زیادی دارد و ما در این مطلب تنها کارخانه سایپا را در نظر گرفتهایم. ایران خودرو نیز شرایط چندان متفاوتی نسبت به سایپا ندارد اما کاملا مشهود است که مردم نسبت به خرید محصولات این برند راغبترند. خودروهای این کمپانی اگرچه آش دهانسوزی نیستند اما از لحاظ ایمنی، بدنه قدرتمندتری دارند و از لحاظ پیشرانه نیز مناسبتر هستند.
نباید این مسئله را نادیده بگیریم که خودروسازی ایران چندان شرایط خوبی ندارد و انتخاب کمپانی برتر، رقابت بین گزینههای بسیار ضعیف و ضعیف است که ما در اینجا با دو خودروساز بسیار ضعیف روبرو هستیم که تا سیاستهای مدیریتی خود را تغییر ندهند، روند فعالیت آنها به همین شکل باقی خواهد ماند.
بد نیست نگاهی به انواع گزارشهای سازمان استاندارد و کنترل کیفیت کشور بیاندازیم تا ببینیم کدام کمپانی شرایط بهتری دارد. در لیست زیر خودروها از لحاظ کیفیت ستاره دریافت میکنند که در بخش ۴ ستاره کیفیت، ایران خودرو ۵ محصول دارد در حالی که سایپا تنها یک خودرو در این لیست دارد. در سایر بخشها نیز تعداد محصولات پر ستاره ایرانخودرو بیشتر از سایپا است.
در لیست زیر نیز میزان رضایت مشتریان از خدمات پس از فروش شرکتها را مشاهده میکنید که ایرانخودرو با ۷۱۸ امتیاز در رده ششم قرار دارد و سایپا با ۶۷۰ امتیاز، رده یازدهم را بهخود اختصاص داده است.
کلام آخر
هدف از نگارش این مقاله بررسی شرایط و مقایسه ۲ کمپانی ایرانخودرو و سایپا براساس شواهد و منابع مختلف بود تا مردم بدانند کدام یک از این شرکتها شرایط بهتری دارند و سایت چرخان به هیچوجه قصد تبلیغ و تخریب هیچکدام از این شرکتها را ندارد و تمام تلاش ما این است با بیان واقعیت و انتقادات سازنده، در بهتر شدن شرایط صنعت خودروسازی کشورمان نقش داشته باشیم.
انتهای پیام/
ارسال نظر