معاون وزیر نیرو:
هر کیلووات برق ۱۵۰ تومان تمام میشود
هر کیلووات برق ۱۵۰ تومان برای شرکتهای برق منطقهای و توزیع، هزینه در بر دارد که حدود کمتر از نصف آن از مشترکان دریافت میشود.
رضا انجمشعاع روز سهشنبه در ساری در جمع خبرنگاران افزود: این میزان بدهی در حالی است که پول دریافتی برق از مشترکان حدود ۵۰ درصد قیمت تمام شده است.
وی ادامه داد: هر کیلووات برق ۱۵۰ تومان برای شرکتهای برق منطقهای و توزیع، هزینه در بر دارد که حدود کمتر از نصف آن از مشترکان دریافت میشود.
معاون وزیر نیرو تاکید کرد: بدهیهای معوق به شرکتهای توزیع برق، خدماتی همچون اصلاح و تقویت شبکه، ایجاد و یا اصلاح نیروگاهها و حتی روشنایی را به تعویق میاندازد و یا از کیفیت مطلوب آن کم خواهد کرد.
انجمشعاع همچنین درباره احتمال افزایش بهای برق مشترکان گفت: تاکنون افزایشی در بهای انرژی برق از سوی دولت و مجلس برای سال ۹۷ ابلاغ نشده است.
برق در تابستان به شرط مدیریت مصرف مشترکان قطع نمیشود
انجمشعاع درباره کاهش بارندگی و کاهش منابع آبی برای تولید برق گفت: بارندگیهای روزهای اخیر در کشور بخشی از نیاز سدهای ما را تامین کرده است اما قطع نشدن برق در تابستان با توجه به افزایش مصرف برق، منوط به مدیریت مردم در مصرف آنها است.
وی با بیان اینکه استفاده از واژه بحران، خشکسالی و یا کمآبی درست نیست، افزود : با توجه به جغرافیای ایران و قرارگیری در منطقه بیابانی و گرم شدن کره زمین، در حال حاضر ما دچار کمآبی هستیم که با مدیریت مصرف و همچنین اصلاح شبکههای توزیع قابل مدیریت است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به کاهش حدود ۴۰ درصدی بارندگی امسال نسبت به میانگین سال گذشته اظهار کرد: حدود ۱۰ هزارمگاوات برق کشور از طریق نیروگاههای برقآبی است که مستقیما به جریان رودخانهها متصل است و پیشبینی میشود با کاهش بارندگیها با کمبود برق هم مواجه شویم.
انجمشعاع با تاکید بر لزوم برنامهریزی مطابق با پدیده کمآبی گفت: پیشبینی میشود امسال با کمبود حدود چهار هزار مگاواتی برق مواجه باشیم که این هم در دستور وزارت نیروست تا با تدابیر و برنامهریزی در بخش آب شرب و برق با کسری مواجه نشویم.
وی کم مصرفی را در مواجهه با کمآبی و کمبود برق راهکار مناسب دانست و افزود: در حال حاضر مصرف آب و برق در کشاورزی و صنعت و مصرف خانگی در کشور بهینه نیست.
معاون وزیر نیرو همچنین بیان کرد: سال گذشته در مجلس قانونی مصوب شد در مورد نحوه برخورد با استفاده کنندگان غیرمجاز از آب، برق، گاز و تلفن که این قانون تکلیف این عده را مشخص کرده و برای این عده و صاحبان بدهیهای معوق جرائمی در نظر گرفته شده است که امسال به صورت جدی عملیاتی میشود.
گفتنی است ایران به لحاظ طبیعی در کمربند خشک دنیا قرار گرفته و این در حالی است که ظرف چند دهه گذشته میزان بارندگی کشور از میانگین ۲۷۰ میلیمتر بارندگی در سال به ۲۳۰ میلیمتر کاهش یافته و از سوی دیگر با افزایش تبخیر منابع آب نیز مواجهیم.
اسفند سال ۹۶ کارگروهی در دولت تحت عنوان کارگروه «سازگاری با کمآبی» با عضویت ۴ وزیر و ۲ معاون رئیسجمهور با مسئولیت وزیر نیرو برای تشکیل شد.
این کارگروه به منظور سیاستگذاری و برنامه ریزی متناسب با کاهش بارندگی و کمآبیها تشکیل شد.
گفتنی است در نشستی که امروز در باشگاه برق ساری برگزار شد از سامانه موبایلی «نظام بررسی و پذیرش پیشنهادات» رونمایی شد.
این سامانه در سال ۸۰ توسط شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان اجرا شد و هدف آن استفاده از نظرات ، طرحها و برنامههای پیشنهادی تمامی نیروهای توانیر برای بهبود خدمات، صرفهجویی در هزینهها و ارائه بهترین طرحها در حوزه تولید و توزیع برق بود.
علاوه بر این، نیروهای شرکت نفت و آب منطقهای و برخی دستگاههای دیگر نیز میتوانند به این سامانه دسترسی داشته باشند و پیشنهادها و طرحهای خود در زمینه بهبود خدمات و صرفهجویی در منابع انرژی ارائه نمایند.
انتهای پیام/
ارسال نظر