هشدار یک سرمایهدار بزرگ:
جهان در انتظار یک بحران بزرگ اقتصادی
یک سرمایهدار بزرگ آمریکایی هشدار داد: در حال حاضر جهان در آرامش پیش از طوفان یک بحران شدید اقتصادی است.
به نقل از راشاتودی، پیتر شف، سرمایهدار، سرمایهگذار، نویسنده و کارشناس اقتصادی گفت: شواهد نشان میدهد که جهان در آستانه یک بحران بزرگ اقتصادی قرار دارد و هماکنون ما در آرامش پیش از طوفان هستیم.
شف گفت: بانک مرکزی فدرال آمریکا نیز نسبت به این مسئله کاملاً بیتوجه و ناآگاه است.
وی تأکید کرد: هماکنون نرخ بازدهی اقتصادی در بازارهای مالی به سطوحی رسیده است که از ۱۰ سال گذشته و پیش از وقوع رکود بزرگ اقتصادی بیسابقه بوده است.
شف تأکید کرد: این یک نشانه بسیار بد برای اقتصاد در بازارهای بورس به حساب میآید.
این سرمایهدار بزرگ آمریکایی گفت: نرخ بهره بانکی ۱۰ ساله در آمریکا هماکنون زیر ۳ درصد است و اگر نرخ بهره ۳۰ ساله را در نظر بگیریم این رقم به ۳.۱۵ درصد یعنی کمی بالاتر از ۳ درصد افزایش مییابد، ولی چرا باید باور کنیم که این قضیه ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: اگر شما به دوران جنگ جهانی دوم و متوسط نرخ بازدهی سهام در آن زمان رجوع کنید متوجه میشوید که این نرخهای پایین، یک کجراه بوده و غلط است.
در آن زمان نرخ سود برای مدت زمان زیادی پایین بود و شف معتقد است قرار نیست برای همیشه نرخ بهره پایین بماند.
شف این سوال را مطرح کرد که پرواضح است که بازارهای مالی فرض کردند که نرخ بهره ۱۰ ساله اوراق قرضه دولتی برای ۲۰ یا ۳۰ سال آینده نیز کمی بالاتر از ۳ درصد باقی خواهد ماند. به نظر من این احمقانه است و سوال اینجاست که چرا باید افراد چنین فکری کنند.
این سرمایهدار و نویسنده آمریکایی ادامه داد: نرخ بهره کنونی که حدود ۳ درصد است بهراحتی میتواند به ۴ یا ۵ درصد افزایش یابد.
وی گفت: اگر سیاستهای بانک مرکزی فدرال آمریکا تغییر نکند و یا حداقل بهطور لفظی به این سیاستها ادامه دهند، نرخ بهره بانکی در آمریکا بهراحتی میتواند رکورد ۳ درصد را شکسته و مانند چاقویی که کره را میبرد، بهشدت افزایش یابند.
وی با انتقاد شدید از بانک مرکزی فدرال آمریکا گفت: هیچ نشانهای از آگاه بودن مقامات این بانک و اقدام جهت حل بحران وجود ندارد و آنها همان راهی که در بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ رفتند هماکنون در پیش گرفتهاند.
شف میگوید: بنابراین بانک مرکزی فدرال آمریکا ثابت کرده است که در زمینه در نظر گرفتن نشانههای پیش از وقوع بحران کاملاً بیتوجه و ناآگاه است.
انتهای پیام/
ارسال نظر