به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در حالی که در لایحه بودجه سال جاری دولت پیشنهاد داده بود که درآمدهای ناشی از فروش نفت با نرخ روز به ریال تبدیل شود، اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان تصویب بودجه، این پیشنهاد دولت را به دلیل مغایرت با قانون برنامه پنجم رد و نحوه تعیین نرخ ارز حاصل از فروش نفت را مجددا به به کمیسیون تلفیق واگذار کردند.

 

در این راستا کمیسیون تلفیق که اوایل اردیبهشت ماه از بین ارقام ۱۷۰۰،۲۰۰۰،۲۲۰۰ و ۲۴۵۰ تومان برای محاسبات نرخ ارز در بودجه، رقم ۲۴۵۰ تومان را به تصویب رسانده بود، در آخرین مصوبه خود در این باره مقرر کرده که فروش مبالغ ارزی به نرخ واحد برای کلیه مصارف و با رعایت قوانین حاکم بر بانک مرکزی و برنامه پنجم اعلامی به وسیله این بانک لحاظ شود.

 

پیش از این رحیم ممبینی اعلام کرده بود که نرخ ارز در بودجه ۹۲ طبق حکم قانون برنامه پنجم شناور مدیریت شده تعیین شده به گونه ای که در سال ۹۲ حداقل در جاهایی که دولت حضور دارد، برنامه این است که یک نرخ داشته باشیم و نرخ هایی با عنوان مرجع و مرکز مبادلات وجود نداشته باشد.

 

وی همچنین با اشاره به تک نرخی شدن ارز از زمان ابلاغ قانون بودجه سال ۹۲، گفت: تا آن زمان مطابق با سال ۹۱ به کالاهای اساسی ارز با نرخ مرجع اختصاص داده می شود و پس از آن، به میزان ما به التفاوت آن با قیمت جدید یارانه داده می شود.

 

اما با توجه به نرخ مبادله ای و همچنین تصویب رقم ۲۴۵۰ در کمیسیون تلفیق احتمال آن وجود دارد که همین نرخ توسط بانک مرکزی برای ارز مرجع تصویب شود. در این راستا نگاهی به نرخ ارز مرجع طی دولت های نهم و دهم نشان می دهد میزان رشد نرخ ارز مرجع از سال ۸۴ تا سال ۹۱ حدود ۳۰۰ تومان بوده است و اگر در سال جاری نرخ مبادله ای برای ارز مرجع در نظر گرفته شود شاهد رشد حدود ۱۰۰ درصدی نرخ ارز مرجع خواهیم بود.

 

 

 

 

 

سال نرخ ارز مرجع
۱۳۸۴ ۹۰۲
۱۳۸۵ ۹۱۹
۱۳۸۶ ۹۲۸
۱۳۸۷ ۹۵۷
۱۳۸۸ ۹۸۳
۱۳۸۹ ۱۰۳۶
۱۳۹۰ ۱۰۵۰
۱۳۹۱ ۱۲۲۶
۱۳۹۲ ؟