پرداخت کارمزد جایگاه داران 2 ماه به تعویق افتاده است
رییس کانون کارفرمایان جایگاه های سوخت کشور گفت:علت تعطیلی و دریافت وجه نقد از مردم در برخی جایگاه های سوخت پایتخت،تاخیر بانک عامل در تسویه وجوه جایگاهداران است.
چندی پیش تعطیلی جایگاه سوخت رسانی واقع در بلوار آیت الله کاشانی تهران به بهانه عدم سوخت رسانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران خبر ساز شد. مدتی نگذشته بود که این جایگاه مجدد سوخت رسانی به مردم را از سر گرفت. حین پیگیری این موضوع از مسوولین این جایگاه و همچنین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، گرچه پاسخ شفافی از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی دریافت نکردیم، اما پاسخ جایگاه داران بخش خصوصی جالب بود.
در روزهای پایانی سال 96 بسیاری از جایگاه داران از دریافت هزینه سوخت از طریق کارتهای اعتباری عضو شبکه شتاب ممانعت کرده و تنها به دریافت وجه نقد راضی می شدند! اما علت چه بود و ارتباط بین بانک مرکزی و خلل در روند سوخت رسانی چه بود؟ اگر مسیرتان به جایگاه های سوخت افتاده باشد متوجه خواهید شد که تنها بانک عامل برای پرداخت الکترونیک وجه در جایگاه های سوخت، بانک ملت است که این گردش مالی را از طریق سیستم شاپرک مدیریت می کند. سیستمی که تاخیر در تسویه وجوه آن، خرید و البته بخش اعظمی از فروش بنزین در جایگاهها را با چالش رو به رو کرده است.
ناصر رییسی فر، رییس کانون کارفرمایان جایگاه های سوخت کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح علت تعطیلی جایگاه سوخت رسانی در بلوار آیت الله کاشانی تهران گفت: رویه خرید سوخت توسط جایگاه داران از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به این صورت است که متقاضی ( جایگاه دار) درخواست خود را پیش از ظهر برای روز بعد ثبت کرده و پس از پرداخت هزینه آن و تایید ناحیه مورد نظر، سوخت برای جایگاه ارسال می شود. بنابراین جایگاههای سوخت، برای خرید سوخت باید پرداخت شان را بصورت نقدی انجام دهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که اکنون بیش از 70 درصد پرداخت هزینه سوخت از سوی مردم از طریق پایانه های فروش و توسط کارت های عضو شتاب انجام می شود، به این ترتیب بخش عمده درآمد جایگاه داران از طریق سیستم بانکی بعد از 24 ساعت وصول می شود و وجوه حاصل از فروش سوخت، بصورت انلاین به حساب جایگاهها نمی رود.
به گفته رییسی فر، سیستم بانکی هر 24 ساعت یک مرتبه هزینه دریافت شده سوخت را به حساب جایگاه داران واریز می کند در حالی که فعالیت جایگاه ها 24 ساعته بوده و خرید سوخت شان به صورت نقدی و آنلاین است. بخش قابل توجه در این میان ، پرداخت کارمزد جایگاه داران است که 2 ماه یک مرتبه پرداخت می شود. با در نظر گرفتن اینکه خرید سوخت به صورت نقدی از سوی جایگاه داران انجام می شود، ایجاد خلل در این بخش قابل پیش بینی است.
بیژن حاج محمدرضا، رییس اتحادیه جایگاه داران سوخت کشور نیز در گفتگو با خبرنگار مهر علت تعطیلی این جایگاه را بدهی اعلام کرد و گفت: دولت برای دریافت مطالبه خود چاره ای جز عدم تخصیص سوخت ندارد.
ارسال نظر