رئیس اتاق ایران اعلام کرد؛
انتقاد از سیاستگذاری ارزی دولت
رئیس اتاق بازرگانی ایران، سیاست جدید ارزی دولت را یک شوک ناگهانی به اقتصاد ایران دانست و گفت: سالهاست که فعالان اقتصادی با شوک های اینچنینی در اقتصاد آشنا هستند.
غلامحسین شافعی در جلسه امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از وضعیت کنونی سیاست های ارزی دولت گفت: فعالان اقتصادی با شوک های ناگهانی آشنا هستند و بارها این اتفاقات را دیده اند و پشت سر گذاشته اند. اما متأسفانه دولت همیشه اصرار بر تکرار این اشتباهات دارد در حالی که امیدواریم به این نکته توجه شود که فعالان بخش خصوصی بازی شونده نیستند بلکه بازیگر بوده و باید به تمام جوانب کار دقت شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی افزود: 20 سال است که مقام معظم رهبری هر سال را با نام خاصی نامگذاری می کند که این موضوع نشان از چالش های جدی ای دارد که اقتصاد با آن مواجه است. این درحالی است که بنابر اقتضائات تلاش شده تا بتوان نامگذاری سال را بر مسائل اقتصادی متمرکز کرد.
وی تصریح کرد: حمایت ازکالاهای ایرانی به درستی از سوی مقام معظم رهبری برای سال جاری نامگذاری شده و در محافل رسانه ای نیز به آن توجه شده است. این در شرایطی است که دو عامل وجود دارد که همواره طی سالهای اخیر از آن سخن به میان آمده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: البته وقتی صحبت از حمایت از کالاهای ایرانی به میان می آید، برخی بر این باورند که مردم دچار بی حسی شده اند. چرا که این موضوع را سرابی بیش نمی بینند در حالی که واقعیت این گونه نیست و کشور توانمندی های فراوانی را برای فائق آمدن بر مشکلات دارد لیکن نه با روش های گذشته بلکه باید به تمامی عوامل اساسی توجه شود.
شافعی تصریح کرد: تجربه چند دهه گذشته نشان می دهد که ما امروز با بحران فهم واژه ها در کشور مواجه هستیم چرا که مفاهیم و واژه های حیاتی را به درستی درک نکرده و تعریف دقیق و شفافی از آن ارائه نداده ایم. بنابراین در عمل با بسیاری از چالشها روبروییم که نتایج مطلوبی به دست می دهد.
وی خاطرنشان کرد: رقابت، حمایت و انحصار از این قبیل واژه هاست که سالهاست در کشور تعریف دقیقی از آن وجود ندارد و به فقر شدید در نظریات علمی و کاربردی در حوزه اقتصاد مواجه هستیم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اظهار داشت: وجود عده ای از ذینفعان صاحب قدرت که منافع آنها پیوندی با منافع ملی کشور ندارد، مزید بر علت شده و توان حرکت را از کشور گرفته است به نحوی که به اقدامات مخربی در کشور تبدیل شده و متأسفانه لطمات زیادی را به بار آورده است.
شافعی یادآورشد: آنچه طی سالهای اخیر تحت عنوان حمایت از صنایع در کشور انجام شده در واقع حمایت از صنعت نبوده چرا که حمایت باید با رشد و بالندگی همراه شود. بنابراین امروز نیازمند تعریف دقیقی از واژه ها هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: آنچه که به نام حمایت از تولید داخلی صورت گرفته یا با نگاه درآمدزایی یا اعطای رانت بدون قید و شرط دولت به برخی از افراد بوده است در حالی که افزایش یارانه تولید، تشویق مردم به هدایت سرمایه های خود به بخش تولیدی و مواردی از این دست بسیار حائز اهمیت است.
شافعی عنوان کرد: ریشه مشکلات موجود بر اساس اولویت ابتدا نه از سمت تقاضا بلکه از سمت عرضه است به نحوی که برای تولید باید ارزش افزوده ایجاد کرد تا اشتغالزایی را سبب شود.
وی افزود: بهبود فضای کسب و کار یکی از عوامل مهم در حمایت از تولید داخلی است. در حالی که سیستم پاداش دهی ضد تولید و به نفع فعالیت های سوداگرایانه، امروز بیشتر از بهبود فضای کسب و کار مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که این شیوه انجام درست کار نیست بلکه باید نقشه راه تولید را تدوین کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید خود را با تحولات جهانی همگام کرده و به دنبال خلق مزیت باشیم.
ارسال نظر