به گزارش پارس نیوز، 

 سید محسن علوی، پنجشنبه در آیین شکرگزاری و جشن برداشت گندم در روستای دارالمیزان از توابع بخش اسیر شهرستان مُهر، به موضوع کمبود منابع آبی در استان فارس اشاره و بیان کرد: این استان در طرح آمایش ملی به عنوان استانی با زمینه کشاورزی مطرح شده است و همین امر موجب شده تا کشت بی رویه در سال‌های گذشته، فارس را با مشکل خشکسالی مواجه کند.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در 2 سال اخیر بارندگی قابل توجهی در شهرستان مُهر رخ داد و به همین سبب باید به موضوع احداث سد و ذخیره سازی این نزولات با حساسیت و دقت بیشتری پرداخته شود تا به تبع آن به بخش کشاورزی این منطقه کمک شود.
علوی بیان کرد: گفت: با توجه به دستور مستقیم وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر احداث سد در مسیر رودخانه فصلی مهران در شهرستان مُهر و تامین اعتبار لازم برای انجام این کار از محل صندوق توسعه ملی، امیدواریم با همکاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس و فرمانداری این شهرستان، عملیات ساخت این سد هر چه زودتر آغاز شود و شاهد ذخیره منابع آبی در حوزه کشاورزی این منطقه باشیم.

** آب، چالش عمده فارس است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم در این آیین گفت: برداشت ما از منابع آبی بیش از ظرفیت این منابع است و همین امر موجب ایجاد بیلان منفی شده و در حقیقت چالش عمده این استان آب است.
محمد مهدی قاسمی افزود: به طور متوسط ما به ازای هر یک هزار لیتر آب مصرفی برای آبیاری محصولات کشاورزی، حدود هفت دهم کیلوگرم تولید داریم در حالی که این رقم با همین میزان مصرف آب در متوسط جهانی بیش از یک و نیم کیلوگرم است.
وی با اشاره به کمبود بارندگی ها گفت: باید تولید محصولات کشاورزی متناسب با میزان آب موجود انجام شود و برای حفظ منابع آبی بیش از گذشته اهتمام داشته باشیم.
قاسمی ادامه داد: با اجرای سیاست های دولت، 85 درصد هزینه های آبیاری تحت فشار در قالب پرداخت تسهیلات میسر شده و شهرستان مُهر نیز در این حوزه پیشرفت های خوبی داشته است.
وی اظهار داشت: کشاورزی به عنوان یکی از مشاغلی که خطر پذیری آن بسیار زیاد است نیازمند اعمال شیوه های علمی در سطح بالاست و در این صورت است که افزایش و ارتقای بهره وری را به دنبال خواهد داشت.
قاسمی گفت: امیدواریم که کشاورزان استان فارس به کشت های گلخانه ای روی آورند زیرا این امر بازدهی بهتری در پی دارد و انتظار داریم که مسئولان شهرستان لامرد نیز در این زمینه مساعدت لازم را با کشاورزان داشته باشند چرا که هر هکتار کشت گلخانه ای برای 10 نفر ایجاد اشتغال می کند.

** مصوبه ساماندهی نخلستان های مُهر اجرایی شود
فرماندار شهرستان مُهر هم در این مراسم گفت: با وجود کمبود منابع آب، هنوز اراضی کشاورزی این شهرستان با بیلان منفی مواجه نشده است و با دقت و صرفه جویی که کشاورزان این شهرستان برای مصرف آب و آبیاری محصولات خود انجام داده اند، کشت محصولات مختلف در این منطقه ادامه دارد.
سید محمد موسوی همچنین بیان کرد: امیدواریم با همکاری سازمان جهاد کشاورزی فارس، ساماندهی نخلستان های شهرستان مهُر که از مصوبات سفر استاندار فارس به این شهرستان است، عملیاتی و اجرایی شود.

** 406 میلیارد تومان ارزش افزوده محصولات کشاورزی مُهر است
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان مُهر هم در این آیین با اشاره به اینکه این شهرستان یکی از قطب های کشاورزی استان فارس به شمار می آید، بیان کرد: افزون بر 20 هزار هکتار از اراضی این منطقه به تولید محصولات زراعی و باغی اختصاص دارد.
غلامحسین مظاهری افزود: ازاین میزان 18هزارو 200 هکتار به محصولات زراعی و مابقی به تولید محصولات باغی اختصاص یافته است و این شهرستان درمجموع با تولید سالانه 280 هزار تن محصول اعم از زراعی و باغی از ارزش افزوده ای معادل 406 میلیارد تومان برخوردار است.
وی ادامه داد: 70 درصد از کشت گندم و صد در صد کشت دانه روغنی کلزا در شهرستان مُهر به صورت مکانیزه انجام می شود.
مظاهری افزود: هم اینک بیش از 10 هزار نفر در این شهرستان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بخش کشاورزی شاغل هستند که این رقم بیانگر 50 درصد از نیروی کار در این منطقه است.
شهرستان مُهر در فاصله 320 کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
7368 /6118